Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Στους «16» με Εμπαπέ η Γαλλία, αποκλείστηκε το Περού

Μουντιάλ 2018: Στους «16» με Εμπαπέ η Γαλλία, αποκλείστηκε το Περού

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/6/2018 20:00
Με γκολ του Εμπαπέ (34’), η Γαλλία κέρδισε με 1-0 το Περού και εξασφάλισε εισιτήριο για τα νοκ-άουτ. Πλήρωσαν τη φλυαρία τους οι Ίνκας, που αποχαιρετούν τη διοργάνωση.

Μπορεί η Γαλλία να μην έκλεψε ξανά τις εντυπώσεις με την απόδοση της, ωστόσο η… δουλειά έγινε. Με τον Εμπαπέ να σκοράρει και να γίνεται ο νεότερος Γάλλος σκόρερ σε Μουντιάλ, οι «τρικολόρ» επικράτησαν με 1-0 του Περού και «σφράγισαν» το εισιτήριο για τους «16» του θεσμού. Το πάλεψαν στο δεύτερο μέρος οι Περουβιανοί, που είχαν δοκάρι για την ισοφάριση, ωστόσο δεν απέφυγαν τη δεύτερη σερί ήττα και κούνησαν μαντήλι από τη διοργάνωση.

Το Περού προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Γαλλία στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, ωστόσο οι «τρικολόρ» απορρόφησαν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα την πίεση των Περουβιανών και μετά το πρώτο δεκάλεπτο άρχισαν να απειλούν την αντίπαλη εστία. Στο 12’ το μακρινό σουτ του Πογκμπά πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Βαράν στο 14’.

Δύο λεπτά μετά (16’) ο Γκαγιέσε απέκρουσε το σουτ του Γκριεζμάν έξω από την περιοχή και κάπου εκεί το Περού ισορρόπησε το παιχνίδι. Μάλιστα, στο 31’ έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ, όμως ο Γκερέρο δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιορίς από το ύψος του πέναλτι.

Η Γαλλία γλίτωσε το σοκ και τρία λεπτά μετά πήρε αυτή το προβάδισμα. Ο Πογκμπά έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Ζιρού, αυτός έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Ροντρίγκες, πέρασε πάνω από τον Γκαγιέσε και ο Εμπαπέ την έσπρωξε στα δίχτυα προ κενής εστίας. Ο επιθετικός της Παρί έγινε έτσι ο νεαρότερος Γάλλος που σκοράρει σε μεγάλη διοργάνωση (σε ηλικία 19 ετών και 183 ημερών), παίρνοντας το σχετικό ρεκόρ από τον Τρεζεγκέ.

Στο δεύτερο μέρος οι «τρικολόρ» οπισθοχώρησαν και έδωσαν χώρο στο Περού, το οποίο όμως δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί. Με εξαίρεση το δοκάρι στο μακρινό σουτ του Ακίνο (50’), οι «Ίνκας» ανησύχησαν ελάχιστα τον Γιορίς. Καρίγιο (61’), Αντβίνκουλα (68’) και Φαρφάν (74’) δεν κατάφεραν να σημαδέψουν την εστία του Γάλλου πορτιέρο και το 1-0 υπέρ των Γάλλων έμεινε ως το φινάλε. Η ομάδα του Ντεσάν έγινε η 3η ομάδα που «σφραγίζει» το εισιτήριο για τους «16», ενώ αντίθετα το Περού αποχαιρετά τη διοργάνωση.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ουμτιτί, Βαράν, Παβάρ, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά (89' Ν'Ζονζί), Ματουιντί, Μπαπέ (74' Ντεμπελέ), Γκριεζμάν (80' Φεκίρ), Ζιρού

Περού (Αντόνιο Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Ροδρίγκες (46' Σανταμαρία), Ράμος, Αντβίνκουλα, Τράουκο, Γιοτούν (46' Φαρφάν), Ακίνο, Κουέβα (82' Ρουίντιας), Φλόρες, Καρίγιο, Γκερέρο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.