Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Λύτρωση στις καθυστερήσεις για Βραζιλία

Μουντιάλ 2018: Λύτρωση στις καθυστερήσεις για Βραζιλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/6/2018 16:58
Η Βραζιλία «φλέρταρε» με νέα απώλεια, αυτή τη φορά κόντρα στην Κόστα Ρίκα, ωστόσο με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (90+1’ Κουτίνιο, 90+7’ Νεϊμάρ), κέρδισε 2-0 την Κόστα Ρίκα και πήρε την πρώτη της νίκη στο τουρνουά.

Η μαχητική Κόστα Ρίκα έβαλε δύσκολα στην Βραζιλία με το αμυντικό παιχνίδι της, ωστόσο η «Σελεσάο» έλυσε το γόρδιο δεσμό στις καθυστερήσεις. Με γκολ των Κουτίνιο (90+1’) και Νεϊμάρ (90+7’) η ομάδα του Τίτε πήρε τη νίκη με 2-0 και βρίσκεται πλέον για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ. Στον αντίποδα, οι «Τίκος» είχαν ξανά σε μεγάλη μέρα τον Νάβας αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το βαθμό και με δύο ήττες σε ισάριθμα ματς, αποχαιρετούν το τουρνουά.

Η Βραζιλία είχε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο αδυνατούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Κόστα Ρίκα. Μάλιστα, οι «Τίκος» ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στην αντεπίθεση και στο 13’ είχαν την πρώτη καλή στιγμή του ματς με πλασέ του Γκαμπόα από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Άλισον.

Η «Σελεσάο» αδυνατούσε να πατήσει με αξιώσεις στην περιοχή της Κόστα Ρίκα, ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος με μόλις ένα σουτ στο στόχο. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ντάγκλας Κόστα αντικατέστησε τον αρνητικό Γουίλιαν και η Βραζιλία άρχισε να ανεβάζει στροφές.

Στο 49’ η κεφαλιά του Ζεσούς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Κουτίνιο από πλεονεκτική θέση βρήκε πάνω στον Γκαμπόα. Στο 56’ ο Παουλίνιο έδωσε έτοιμο γκολ στον Νεϊμάρ, ο οποίος όμως δεν κατάφερε από κοντά να νικήσει τον Νάβας.Ο γκολκίπερ της Ρεάλ ήταν εξαιρετικός, αφού στο 58’ είπε «όχι» σε σουτ του Κουτίνιο, ενώ στο 64’ μπλόκαρε την προσπάθεια του Νεϊμάρ. Τέσσερα λεπτά μετά (68’) η Κόστα Ρίκα βγήκε επικίνδυνα στην αντεπίθεση, όμως ο Μιράντα πραγματοποίησε δύο σωτήριες επεμβάσεις, κρατώντας το μηδέν.

Οι Βραζιλιάνοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 72’ έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Νεϊμάρ. Ο άσος της Παρί βρέθηκε απέναντι στον Νάβας, όμως το πλασέ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής ήταν άστοχο. Έξι λεπτά μετά ο Νεϊμάρ αντέδρασε υπερβολικά σε κράτημα του Γκονζάλες στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο Κάιπερς να δώσει πέναλτι, ωστόσο μετά από χρήση του VAR πήρε πίσω την απόφαση του.

Τα χρονικά περιθώρια στένευαν για τη Βραζιλία, η οποία όμως βρήκε τη λύση στο 90+1’. Ο Μαρσέλο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Γκάμπριελ Ζεζους στην προσπάθεια του να κοντρολάρει έστρωσε στον Κουτίνιο ο οποίος σούταρε και νίκησε τον Νάβας από κοντά για το 1-0. Η Κόστα Ρίκα δεν κατάφερε να αντιδράσει και στο 90+7’ ο Νεϊμάρ σκόραρε από κοντά μετά από γύρισμα του Ντάγκλας Κόστα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα όλη η πίεση βγήκε στην επιφάνεια για τον Νεϊμάρ, ο οποίος έπεσε στο χορτάρι και έβαλε τα κλάματα! Αξίζει να σημειωθεί πως το γκολ του Βραζιλιάνου ήταν το πιο αργό (96:49) που σημειώθηκε σε Μουντιάλ από τη διοργάνωση του 1966, ενώ με αυτό το τέρμα ο άσος της Παρί ξεπέρασε τον Ρομάριο στη λίστα των σκόρερ της «Σελεσάο».

Βραζιλία (Τίτε): Αλισον, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Φάγκνερ, Καζεμίρο, Γουίλιαν (46' Ντάγκλας Κόστα), Παουλίνιο (68' Φιρμίνο), Κουτίνιο, Νεϊμάρ, Γκάμπριελ Ζέσους (92' Φερναντίνιο)

Κόστα Ρίκα (Οσκαρ Ραμίρες): Κέιλορ Νάβας, Ακόστα, Γκονσάλες, Μπόρχες, Ντουάρτε, Οβιέδο, Μπράιαν Ρουίς, Βενέγας, Γκαμπόα (75' Γκαμπόα), Γκουσμάν (83' Τεχέδα), Ουρένια (54' Μπολάνιος).






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.