Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Η Ελβετία «ξέρανε» τη Σερβία στο 90’

Μουντιάλ 2018: Η Ελβετία «ξέρανε» τη Σερβία στο 90’

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/6/2018 22:56
Με γκολ του Σακίρι στο 90’ η Ελβετία κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Σερβία και έκανε τεράστιο βήμα για την πρόκριση στα νοκ-άουτ. Ο Τσάκα (52’) το γκολ της ισοφάρισης, προηγήθηκαν με Μίτροβιτς (5’) οι Σέρβοι που θα παίξουν τελικό πρόκρισης με τη Βραζιλία.

Ανατροπή… πρόκρισης για Ελβετία. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς κέρδισε με 2-1 την Σερβία και θέλει ένα βαθμό στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την αποκλεισμένη Κόστα Ρίκα για να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ. Τσάκα (52’) και Σακίρι (90’) έφεραν… τούμπα το ματς στο δεύτερο μέρος και «πλήγωσαν» τους Σέρβους, που δεν κατάφεραν να «χτίσουν» πάνω στο γρήγορο γκολ του Μίτροβιτς (5’). Έτσι, καλούνται πλέον να αποκλείσουν την Βραζιλία στο μεταξύ τους παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την Σερβία, η οποία προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό. Μετά από σέντρα του Τάντιτς, ο Μίτροβιτς νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Σάαρ και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σόμερ, «γράφοντας» το 1-0. Η Ελβετία προσπάθησε να αντιδράσει και είχε καλή στιγμή στο 10’ με σουτ του Τζεμαϊλί, το οποίο κόντραρε και πέρασε άουτ.

Η μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Πέτκοβιτς ήρθε στο 30’. Έπειτα από μπαλιά του Ζούμπερ, ο Τζεμαϊλί πλάσαρε από κοντά, ωστόσο ο Στοίκοβιτς με τρομερή επέμβαση κράτησε το 1-0. Η Σερβία αντέδρασε και στο φινάλε του ημιχρόνου είχε σημαντική στιγμή με σουτ του Τάντιτς έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Η Ελβετία μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και στο 52’ έφερε το σκορ στα ίσια χάρη σε τρομερό σουτ του Τσάκα έξω από την περιοχή. Από εκείνο το σημείο το παιχνίδι πήρε… φωτιά, αφού η Σερβία βγήκε ξανά μπροστά, αφήνοντας όμως αρκετά κενά στα μετόπισθεν.

Στο 58’ οι Ελβετοί «άγγιξαν» την ανατροπή με τρομερό σουτ του Σακίρι έξω από την περιοχή, το οποίο βρήκε στο δοκάρι. Από την πλευρά τους, οι Σέρβοι ζήτησαν πέναλτι στο 72’ σε διπλό μαρκάρισμα στον Μίτροβιτς, όμως ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Στο 84’ η Ελβετία είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Γκαβράνοβιτς και έξι λεπτά μετά πέτυχε το νικητήριο τέρμα. Μετά από αντεπίθεση, ο Σακίρι έφυγε πίσω από τη σέντρα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ψύχραιμα απέναντι από τον Στοίκοβιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Μάλιστα, πανηγύρισε το γκολ σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό, όπως και ο Τσάκα στο γκολ της ισοφάρισης. Ο τελευταίος το έπραξε μπροστά στους Σέρβους οπαδούς, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να... ηλεκτριστεί.

Σερβία (Μλάντεν Κρστάιτς): Στόικοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροβ, Μάτιτς, Μιλιβόγεβιτς (81' Ράντονιτς), Κόστιτς (64' Λιάγιτς), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μίτροβιτς, Τάντιτς.

Ελβετία (Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σαρ, Ακάνζι, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τζάκα, Σακίρι, Τζεμαϊλί (73' Εμπολό), Ζούμπερ (93' Ντρμιτς), Σεφέροβιτς (46' Γκαβράνοβιτς).

Η βαθμολογία:

1. Βραζιλία 4 (3-1)
2. Ελβετία 4 (3-2)
3. Σερβία 3 (2-2)
4. Κόστα Ρίκα 0 (0-3)

Τελευταία αγωνιστική: Ελβετία - Κόστα Ρίκα, Βραζιλία - Σερβία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.