Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Στους «16» με εξάρα η Αγγλία

Μουντιάλ 2018: Στους «16» με εξάρα η Αγγλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/6/2018 17:03
Με τον Χάρι Κέιν να πετυχαίνει χατ-τρικ (8’, 40’, 22΄) η Αγγλία διέλυσε με 6-1 τον αδύναμο Παναμά και «σφράγισε» την πρόκριση για τα νοκ-άουτ. Το παιχνίδι με το Βέλγιο θα κρίνει την πρωτιά του γκρουπ.

Σε μεσημεριανό περίπατο μετέτρεψε η Αγγλία το παιχνίδι με τον Παναμά. Τα «τρία λιοντάρια» πήραν εμφατική νίκη με 6-1 και εξασφάλισαν με άνεση την πρόκριση για τους «16». Έτσι, το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με το Βέλγιο έχει χαρακτήρα τελικού για την κορυφή του ομίλου, με τις δύο ομάδες να έχουν απόλυτη ισοβαθμία σε τέρματα (8-2). Αυτό σημαίνει ότι με ισοπαλία η πρωτιά θα κριθεί στις... κάρτες (3-2 για το Βέλγιο!)

Η Αγγλία είχε την απόλυτη υπεροχή και το πρώτο γκολ δεν άργησε να έρθει. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τρίπιερ στο 8’, ο Στόουνς πήρε την καρφωτή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στη γωνιά του Πενέδο για το 1-0. Ο Παναμάς δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο 20’ ο Λίνγκαρντ κέρδισε πέναλτι μετά από άγαρμπο μαρκάρισμα του Εσκομπάρ. Ο Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση και με άψογο «χτύπημα» διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 36’ ο Λίνγκαρντ «καθάρισε» και τυπικά το ματς με τρομερό φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Πενέδο. Τέσσερα λεπτά μετά ο Στόουνς πέτυχε δεύτερο γκολ σε τρομερή κομπίνα έπειτα από εκτέλεση φάουλ και τρεις κεφαλιές από τα «λιοντάρια» στην περιοχή! To 4-0 δεν ήταν το σκορ του ημιχρόνου, αφού στο 45’ ο Γοδόι έκανε ανόητο πέναλτι στον Κέιν και ο Άγγλος φορ με νέα εύστοχη εκτέλεση από την άσπρη βούλα έκανε το 5-0!

Στο δεύτερο μέρος η Αγγλία έριξε ρυθμό (σ.σ. η κάμερα έπιασε τον προπονητή του Παναμά, Πίντο να ζητά από τον Σάουθγκέιτ να κάνουν fair play!), ωστόσο στο 62’ πέτυχε 6ο γκολ κατά… λάθος! Ο Λόφτους-Τσικ έκανε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Κέιν, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Έτσι, ο φορ της Τότεναμ έγινε ο τρίτος Άγγλος διεθνής που πετυχαίνει χατ-τρικ σε ένα ματς σε Μουντιάλ μετά τους Τζεφ Χαρστ και Γκάρι Λίνεκερ, ενώ ξεπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην κορυφή των σκόρερ της φετινής διοργάνωσης (5 γκολ).

Στα τελευταία λεπτά ο Παναμάς έψαξε το γκολ της τιμής και το πέτυχε στο 78’ με τον αρχηγό Μπαλόι. Ο 37χρονος σκόραρε με κοντινή προβολή έπειτα από εκτέλεση φάουλ και έγινε ο 4ος γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (πρώτος ο Ροζέ Μιλά σε ηλικία 42 ετών). Φυσικά το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Παναμέζους, αφού ήταν το πρώτο στην ιστορία τους στη διοργάνωση.

Το 6-1 παρέμεινε ως το φινάλε και έτσι Αγγλία και Βέλγιο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την τελευταία αγωνιστική για την πρωτιά του γκρουπ. Οι δύο ομάδες έχουν απόλυτη ισοβαθμία σε βαθμούς, τέρματα και διαφορά τερμάτων και με ισοπαλία, η πρωτιά θα κριθεί στις κάρτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι των δύο ομάδων είναι το τελευταίο της φάσης των ομίλων και έτσι αμφότερες θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα του ταμπλό.

Η βαθμολογία:


1. Αγγλία 6 (8-2) -2 κίτρινες
2. Βέλγιο 6 (8-2) -3 κίτρινες
3. Τυνησία 0 (3-7)
4. Παναμάς 0 (1-9)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.