Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Γερμανία!

Μουντιάλ 2018: Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Γερμανία!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/6/2018 22:56
Με μυθικό γκολ του Κρόος στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων η Γερμανία των δέκα παικτών κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Σουηδία και έμεινε ζωντανή για την πρόκριση στα νοκ-άουτ! Τοιβόνεν (32’) και Ρόις (48’) τα άλλα γκολ, φωτιά ο όμιλος!

Η καρδιά της παγκόσμιας πρωταθλήτριας! Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ και έμεινε με δέκα παίκτες από το 83'; Η Γερμανία, με ένα τρομερό γκολ του Κρόος στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, κέρδισε με 2-1 την εξαιρετική Σουηδία και είναι ολοζώντανη για την πρόκριση στα νοκ-άουτ! Τα «πάντσερ» έπιασαν τους Σκανδιναβούς στην 2η θέση με τρεις βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν την ουραγό του ομίλου Ν. Κορέα. Από την άλλη, η Σουηδία θα αντιμετωπίσει το Μεξικό, το οποίο παρά τις δύο νίκες δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα εισιτήριο για τα νοκ-άουτ!

Το γκολ του Τοιβόνεν στο 32ο λεπτό έφερε… μαύρα σύννεφα πάνω από την Γερμανία, που «φλέρταρε» με τον πρώτο της αποκλεισμό σε πρώτο γύρο από το 1938! Το τέρμα του Ρόις με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος έδωσε ελπίδες στους παγκόσμιους πρωταθλητές, ωστόσο οι Σουηδοί αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια. Η αποβολή του Μπόατενγκ στο 82' έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο της Γερμανίας, όμως η γκολάρα του Κρόος στο 90+5’ την έδωσε το φιλί της ζωής!

Η Γερμανία πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο πρώτο δεκάλεπτο πίεσε ασφυχτικά τους Σουηδούς, που δεν μπορούσαν να περάσουν το κέντρο. Ενδεικτικό ότι στο 11’ οι πάσες ήταν 122-6 υπέρ της «νασιοναλμανσάφτ», που όμως αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις.Οι Σκανδιναβοί απορρόφησαν την πίεση των Γερμανών και στο 13’ φώναξαν μάλλον δικαιολογημένα για πέναλτι σε σπρώξιμο του Μπόατεγκ στον Μπέργκ, ο οποίος ήταν έτοιμος να «εκτελέσει» τον Νόιερ. Η Σουηδία, παίζοντας με διπλή ζώνη άμυνας, αμύνονταν αποτελεσματικά και στο 32’ «χτύπησε» στην κόντρα, ανοίγοντας το σκορ. Σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Κρόος, ο Κλάεσον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τόιβονεν κατέβασε όμορφα την μπάλα και την τσίμπησε πάνω από τον Νόιερ για να ανοίξει το σκορ.

Η Γερμανία προσπάθησε να απαντήσει και στο 39’ είχε διπλή ευκαιρία για το 1-1. Ο Γκουντογκάν επιχείρησε μακρινό σουτ υποχρεώνοντας τον Όλσεν σε επέμβαση, ενώ στη συνέχεια ο Μίλερ δεν κατάφερε από κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Η Σουηδία δεν πτοήθηκε και στο 44’ είχε μεγάλη στιγμή για το 2-0. Μετά από μπαλιά του Φόρσμπεργκ, ο Κλάεσον βρέθηκε σε θέση βολής όμως ο Έκτορ τον έκοψε τελευταία στιγμή με τακουνάκι! Στις καθυστερήσεις οι Σκανδιναβοί έφτασαν ξανά κοντά στο δεύτερο γκολ, με τον Νόιερ να διώχνει με δυσκολία την κεφαλιά του Μπέργκ έπειτα από εκτέλεση φάουλ.

Η «νασιοναλμανσάφτ» γλίτωσε το δεύτερο γκολ και στο ξεκίνημα της επανάληψης (48’) έφερε το σκορ στα ίσια με κοντινό πλασέ του Ρόις, έπειτα από ασίστ του νεοεισελθόντα Γκόμεζ. Η Γερμανία μπήκε για τα καλά στο ματς και στα επόμενα λεπτά είχε καλές στιγμές με σουτ των Κρόος (48’, 65’), Έκτορ (56’) και Ρόις (61’) για την ολική ανατροπή. Η Σουηδία άντεχε την πίεση και στο 76’ είχε καλή στιγμή με σουτ του Φόρσμπεργκ από πλεονεκτική θέση, όμως ο Νόιερ αντέδρασε σωστά. Πέντε λεπτά μετά (81’) το σουτ του Βέρνερ έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 82’ ο Μπόατενγκ είδε δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπέργκ.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Γερμανία συνέχισε να πιέζει για την ανατροπή. Στο 88’ ο Όλσεν «έβγαλε» με το ένα χέρι την κεφαλιά του Γκόμεζ ενώ στο 90+2’ το μακρινό σουτ του Μπράντ τράνταξε το δοκάρι. Στην τελευταία φάση του αγώνα, η Γερμανία κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και αριστερά. Ο Κρόος αντί για γέμισμα επέλεξε να εκτελέσει απευθείας και δικαιώθηκε, πετυχαίνοντας ένα τρομερό γκολ που βάζει την Γερμανία για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Ήταν το πιο... αργό νικητήριο γκολ στην ιστορία του Μουντιάλ, αφού σημειώθηκε στο 94.41'', αφήνοντας πίσω αυτό του Τότι με την Αυστραλία το 2006 (94.26'').

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Έκτορ (87' Μπραντ), Ντράξλερ (46' Γκόμες), Κροος, Βέρνερ, Ρόις, Μίλερ Ρούντινγκερ, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Ρούντι (31' Γκουντογκάν)

Σουηδία (Αντερσον): Όλσεν, Λούστιχ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Μπεργκ (90' Τελίν), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον (74' Ντουρμάζ), Τοϊβόνεν (78' Γκουιντέτι)

Η βαθμολογία:


1. Μεξικό 6 (3-1)
2. Γερμανία 3 (2-2)
3. Σουηδία 3 (2-2)
4. Ν. Κορέα 0 (1-3)

Τελευταία αγωνιστική: Γερμανία – Ν. Κορέα, Μεξικό-Σουηδία




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.