Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Η Κολομβία «πέταξε έξω» την Πολωνία

Μουντιάλ 2018: Η Κολομβία «πέταξε έξω» την Πολωνία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/6/2018 23:05
Η Κολομβία κέρδισε με 3-0 την κακή Πολωνία και θα παίξει τελικό πρόκρισης με τη Σενεγάλη. Μίνα (40’), Φαλκάο (70’) και Κουαδράδο (75’) οι σκόρερ, αποκλείστηκαν οι Πολωνοί που βάζουν υποψηφιότητα για τις μεγάλες απογοητεύσεις του τουρνουά.

Σε ένα ματς με χαρακτήρα… ο θάνατός σου η ζωή μου, η Κολομβία «καθάρισε» με 3-0 την Πολωνία και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στη διοργάνωση. Οι «καφετέρος» έφτασαν δίκαια στη νίκη και θα παίξουν τελικό πρόκρισης με την Σενεγάλη, που έχει ένα βαθμό περισσότερο. Στον αντίποδα, οι Πολωνοί γνώρισαν νέα ήττα και αποκλείστηκαν από το τουρνουά. Έτσι την τελευταία αγωνιστική θα είναι βαθμολογικά αδιάφοροι απέναντι στην Ιαπωνία, που θέλει νίκη για να είναι σίγουρα στους «16».

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Η Πολωνία μπήκε καλύτερα αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις, παρουσιάζοντας ξανά μεγάλο δημιουργικό πρόβλημα. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Κολομβία ισορρόπησε αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Σέζνι.

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα κατέληξε σε γκολ. Στο 40’ ο Χάμες έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μίνα με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 1-0, σκορ που έμεινε ως το ημίχρονο. Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι «καφετέρος» είχαν δύο καλές στιγμές με σουτ των Φαλκάο (52’) και Κιντέρο (56’) ενώ στο 58’ ήρθε η πρώτη φάση των Πολωνών, με τον Οσπίνα να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Λεβαντόφσκι.

Όσο περνούσε η ώρα, η Πολωνία αύξανε την πίεση της, όμως στο 70’ την πάτησε από την άμυνα της. Ο Κιντέρο πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Φαλκάο, ο οποίος έφυγε στην πλάτη των αμυντικών και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Σέζνι, «γράφοντας» το 2-0. Η χαριστική βολή ήρθε πέντε λεπτά μετά. Ο Χάμες έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο και έβγαλε τρομερή μπαλιά για τον Κουαδράδο, ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση και εκτέλεσε εύστοχα τον συμπαίκτη του στην Γιουβέντους, κάνοντας το 3-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Πολωνία έψαξε το γκολ της τιμής ωστόσο ο Οσπίνα κράτησε το μηδέν τόσο στο τετ-α-τετ με τον Χρικόβιακ (82’) όσο και στο μακρινό σουτ του Λεβαντόφσκι (88’). Το 3-0 έμεινε ως το φινάλε και η Κολομβία μπήκε σε τροχιά πρόκρισης. Οι «καφετέρος» έφτασαν τους 3 βαθμούς και βρίσκονται στο -1 από Σενεγάλη και Ιαπωνία, που ισοβαθμούν στην κορυφή. Την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν τους Αφρικανούς σε τελικό πρόκρισης, ενώ οι Ιάπωνες διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τους αποκλεισμένους Πολωνούς.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.