Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Με… σπόντα στα προημιτελικά η Σουηδία

Μουντιάλ 2018: Με… σπόντα στα προημιτελικά η Σουηδία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/7/2018 19:04
Με ένα τυχερό γκολ του Φόρσμπεργκ (66’) η Σουηδία κέρδισε με 1-0 την Ελβετία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1994. Κολομβία ή Αγγλία ο αντίπαλος της.

Το παραμύθι της Σουηδίας συνεχίζεται. Με ένα τυχερό γκολ του Φόρσμπεργκ (η μπάλα βρήκε στον Ακαντζί και άλλαξε πορεία), οι Σκανδιναβοί έκαμψαν το εμπόδιο της Ελβετίας (1-0) και προκρίθηκαν στα προημιτελικά μετά από 24 χρόνια! Οι Ελβετοί δεν επιβεβαίωσαν ποτέ τον τίτλο του φαβορί και η τρομερή ομάδα του Γιάνε Άντερσον σημείωσε ακόμα μια υπέρβαση.

Η Σουηδία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ένα γρήγορο γκολ. Στο 8’ ο Μπεργκ βρέθηκε σε θέση βολής, μετά από συνεργασία με τον Τοϊβόνεν, ωστόσο το τελείωμα του ήταν αποκαρδιωτικό, ενώ στο 9’ το σουτ του πρώην φορ του Παναθηναϊκού σταμάτησε στον Ακάντζι. Μετά το πρώτο τέταρτο, η Ελβετία κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, αλλά αδυνατούσε να διασπάσει τη συμπαγή άμυνα της Σουηδίας.

Η επόμενη καλή στιγμή στον αγώνα άνηκε και αυτή στους Σκανδιναβούς, όταν στο 28’ ο Μπέργκ έκανε σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Ζόμερ έδιωξε δύσκολα με το ένα χέρι. Η πρώτη ευκαιρία της Ελβετίας ήρθε δέκα λεπτά μετά (38’), με τον Τζεμαϊλί να αστοχεί μόνος του μέσα από την περιοχή. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου (41’) η Σουηδία «άγγιξε» ξανά το γκολ, με τον Έκνταλ να αστοχεί με εναέριο πλασέ από τη μικρή περιοχή.

Η Σουηδία δεν πλήρωσε τα απογοητευτικά τελείωμα των παικτών της αφού στο 66’ κατάφερε να προηγηθεί μέσω… σπόντας. Ο Φόρσμπεργκ σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Ακάντζι, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Σόμερ για το 1-0.

Η Ελβετία ήταν αναγκασμένη να βγει μπροστά, ωστόσο παρά τα συντριπτικά ποσοστά κατοχής, δεν κατάφερε να φτιάξει ούτε μια αξιόλογη ευκαιρία. Αντίθετα, οι Σκανδιναβοί είχαν σημαντική στιγμή στο 69’ με σουτ του Έκνταλ, ενώ στις καθυστερήσεις κέρδισαν την αποβολή του Λανγκ, ο οποίος ανέτρεψε τον Όλσον προτού αυτός βρεθεί απέναντι από τον Σόμερ. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και η Σουηδία έγραψε ιστορία, φτάνοντας στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1994.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.