Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: «Λύγισε» τη Σέλτικ και κουνάει σεντόνι η ΑΕΚ!

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: «Λύγισε» τη Σέλτικ και κουνάει σεντόνι η ΑΕΚ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/8/2018 23:01
Αν και καρδιοχτύπησε, η ΑΕΚ κέρδισε με 2-1 την Σέλτικ στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισε την πρόκριση για τα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την Βιντεότον. Γκάλο (6’) και Λιβάγια (50’) τα γκολ, μείωσαν με Σινκλέρ (78’) οι Κέλτες, που πίεσαν ασφυχτικά στο φινάλε.

Ένα βήμα χωρίζει την ΑΕΚ από την επιστροφή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε με 2-1 της Σέλτικ στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στα πλει-οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Βιντεότον. Παράλληλα, η «Ένωση» εξασφάλισε τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκούς ομίλους, αφού σε περίπτωση αποκλεισμού από τους Ούγγρους, θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν γίνονταν για την ΑΕΚ. Μόλις στο 6’, ο Χουλτ έκανε το γύρισμα από αριστερά, οι αμυντικοί της Σέλτικ αδράνησαν και ο Γκάλο με πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας… φωτιά στο ΟΑΚΑ. Τρία λεπτά μετά η «Ένωση» «άγγιξε» και ένα δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Κλωναρίδη μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Σέλτικ κέρδισε μέτρα και έψαχνε τον τρόπο για να φέρει το σκορ στα ίσια. Στο 12’ ο Μπάρκας μπλόκαρε το σουτ του Ρόγκιτς ενώ τρία λεπτά μετά το σουτ του Γκρίφις πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Έλληνα πορτιέρο. Ίδια κατάληξη είχε και η νέα προσπάθεια του Ρόγκιτς στο 28’ ενώ στο 33’ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Σκωτσέζους. Ο ΜακΓκρέγκορ βρέθηκε στην πλάτη του Μπακάκη και έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Γκρίφιθς έκανε πλασέ στην κίνηση από κοντά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.Η ΑΕΚ κράτησε το 1-0 ως το ημίχρονο και στο ξεκίνημα της επανάληψης έφτασε σε δεύτερο τέρμα. Ο Γκάλο εκτέλεσε φάουλ στο 50’, ο Λαμπρόπουλος με κεφαλιά βρήκε τον Λιβάγια κι αυτός με νέα κεφαλιά στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του.

Παρά το 2-0, οι παίκτες του Ουζουνίδη πέρασαν δύσκολες στιγμές. Ο Μπρένταν Ρότζερς έπαιξε τα ρέστα του με την είσοδο του ανέτοιμου Ντεμπελέ και οι Κέλτες πίεσαν ασφυχτικά για να επιστρέψουν στο ματς. Στο 59’ ο Μπάρκας απέκρουσε σωτήρια την κεφαλιά του Χέντρι, ενώ στο 60’ το σουτ του Ρόγκιτς μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά μετά η ΑΕΚ σπατάλησε μεγάλη στιγμή για να «καθαρίσει» οριστικά το ματς, όμως το πλασέ στην κίνηση του Κλωναρίδη πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Το γκολ για την Σέλτικ ήρθε στο 78’. Ο Τίερνι έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο νεοεισελθόντας Σινκλέρ, όντας αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή, σκόραρε με κεφαλιά για το 2-1. Οι Κέλτες ήθελαν άλλο ένα γκολ για να πάρουν αυτοί την πρόκριση, ωστόσο οι παίκτες της «Ένωσης» άντεξαν την πίεση και πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για τα πλει-οφ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Αλέφ, Σιμόες, Γκάλο (82' Αλμπάνης), Κλωναρίδης (72' Μάνταλος), Μπακασέτας (91' Τσόσιτς), Λιβάγια

Σέλτικ: Γκόρντον, Λούστιγκ (59' Ντεμπελέ), Σιμούνοβιτς, Χέντρι, Τίερνι, Μπράουν, Εντσάμ, Φόρεστ, Ρόγκιτς (75' Σινκλέρ), ΜακΓκρέγκορ, Γκρίφιθς.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.