Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: «Απόδραση» στο 87’ για Τσέλσι

Πρέμιερ Λιγκ: «Απόδραση» στο 87’ για Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/8/2018 20:02
Η Τσέλσι ζορίστηκε αρκετά από το αμυντικό –και σε πολλές περιπτώσεις αντιαθλητικό- παιχνίδι της Νιούκαστλ και χρειάστηκε το αυτογκόλ του Γέντλιν στο 87’ για να φύγει με τη νίκη (2-1) από το «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Προηγήθηκαν με Αζάρ (76’ πεν.) οι «μπλε», ισοφάρισαν προσωρινά με Χοσέλου (83’) οι γηπεδούχοι.

Έστω και δύσκολα, η Τσέλσι πέρασε με 2-1 από την έδρα της Νιούκαστλ και «έσπασε» την παράδοση που την ήθελε να αγνοεί τη νίκη στο «Σέντ Τζέιμς Παρκ» από τον Δεκέμβριο του 2011. Οι «μπλε» πήραν τη νίκη με αυτογκόλ του Γέντλιν στο 87’ και έκαναν το 3x3 στο πρωτάθλημα, πιάνοντας τις Λίβερπουλ και Γουότφορντ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι είχε τον απόλυτο έλεγχο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, ωστόσο αδυνατούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Νιούκαστλ. Οι «μπλε» είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής που έφτασαν μέχρι και το 83% (ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ), αλλά δυσκολεύονταν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή. Ένα μακρινό πλασέ του Αζάρ (24’) και δύο άστοχα σουτ του Πέδρο (34’, 35’) από θέση βολής ήταν οι μοναδικές αξιόλογες φάσεις των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος. Στον αντίποδα, η μοναδική στιγμή της Νιούκαστλ ήταν μια άστοχη κεφαλιά του Ροντόν στο 33’.

Η εικόνα του αγώνα συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος, με την Τσέλσι να είχε την κατοχή αλλά όχι τον τρόπο να πατήσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ενδεικτικό ότι η μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήταν ένα μακρινό σουτ του Ρούντιγκερ (72') που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Οι παίκτες της Νιούκαστλ, παίζοντας ορισμένες φορές στα όρια του αντιαθλητικού, έκλειναν όλους τους διαδρόμους ώσπου στο 75’ ο Σερ «γκρέμισε» τον Αλόνσο στην περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στον Αζάρ να κάνει το 1-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Η Νιούκαστλ αναγκάστηκε να βγει μπροστά και στο 83’ κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Ο Γέντλιν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Χοσέλου με κεφαλιά προ του… θεατή Νταβίντ Λουίζ έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Κέπα για το 1-1. Βέβαια το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει ποτέ, αφού πριν τη σέντρα του Γέντλιν, ο μπακ των γηπεδούχων έριξε αγκωνιά στον Ζιρού μπροστά στον λάινσμαν.

Η Τσέλσι πάτησε ξανά γκάζι ψάχνοντας το δεύτερο γκολ και αυτό ήρθε στο 87’ από τα πόδια του Γέντλιν. Μετά από γέμισμα του Γουίλιαν, ο Μάρκος Αλόνσο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να βρίσκει στον Αμερικάνο μπακ προτού καταλήξει στα δίχτυα του Ντουμπράβκα. Το 1-2 έμεινε ως το φινάλε και οι «μπλε» διατήρησαν το απόλυτο στην φετινή σεζόν. Μάλιστα, οι 913 πάσες που άλλαξαν οι παίκτες του Σάρι αποτελεί νέο ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ, ξεπερνώντας τις 844 πάσες της Μάντσεστερ Σίτι.

Νιούκαστλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ντουμπράβκα, Φερνάντες, Σαρ (79' Μούτο), Κλαρκ, Ντάμετ, Γέντλιν, Κι, Ντιαμέ, Ρίτσι, Μέρφι (73' Αγιόθε Πέρεθ), Ροντόν (63' Χοσελού).

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Μάρκος Αλόνσο, Ζορζίνιο, Καντέ, Κόβατσιτς (79' Μπάρκλεϊ), Πέδρο (69' Γουίλιαν), Αζάρ, Μοράτα (66' Ζιρού).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.