Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Άντεξε και με δέκα ο Ολυμπιακός

Γιουρόπα Λιγκ: Άντεξε και με δέκα ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/9/2018 00:18
Ο Ολυμπιακός, παίζοντας με δέκα παίκτες στο τελευταίο τέταρτο, άντεξε την πίεση της ανώτερης Μπέτις στο «Γ. Καραϊσκάκης» (0-0) και πρόσθεσε ένα βαθμό στο σακούλι του. Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες από Χασάν, Φετφατζίδη και Ποντένσε.

Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπέτις στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 και μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ισπανική ομάδα είχε την κατοχή αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του σταθερού Γιαννιώτη, οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους σπατάλησαν μεγάλες ευκαιρίες στην κόντρα για να προηγηθούν, ωστόσο στο τελευταίο τέταρτο έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω ανόητης αποβολής του Τσιμίκα και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Η πίεση των Ανδαλουσιανών δεν απέδωσε καρπούς και η ομάδα του Μαρτίνς απέφυγε την ήττα που θα ψαλίδιζε σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες για πρόκριση στα νοκ-άουτ.

Η Μπέτις υπέβαλε την κυριαρχία της στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, έχοντας απέναντι του έναν νωθρό και ασύνδετο Ολυμπιακό. Οι Ανδαλουσιανοί θα μπορούσαν να προηγηθούν από νωρίς, όταν στο 14’ ο Χοακίν έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Μορόν, όμως ο Τσιμίκας ήρθε από πίσω και με εξαιρετικό τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ. Στο 30’ το σουτ του Λο Σέλσο πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι, ενώ στο 44’ ο Γιαννιώτης μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Σέρχιο Λεόν.

Ο Ολυμπιακός είχε αρκετά προβλήματα στον άξονα και είναι ενδεικτικό ότι στο 34’ ο Μαρτίνς απέσυρε τον Μπουχαλάκη, ρίχνοντας στο ματς τον Νάτχο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, ωστόσο στο 41’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν. Μετά από αντεπίθεση, ο Φορτούνης έβγαλε σε θέση βολής τον Ποντένσε, αυτός νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Μπέτις και εν συνεχεία ο Χασάν αστόχησε ουσιαστικά σε κενή εστία, με το 0-0 να μένει ως το ημίχρονο.Η πρώτη ευκαιρία του δεύτερου μέρους άνηκε στους Ισπανούς, όταν στο 48’ ο Τέγιο βρέθηκε σε θέση για σουτ από τα αριστερά αλλά ο Γιαννιώτης αντέδρασε σωστά και κράτησε το μηδέν. Δύο λεπτά μετά ο Ποντένσε έβγαλε εκπληκτική μπαλιά για τον Φετφατζίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρόμπλες από το ύψος του πέναλτι.

Η Μπέτις απάντησε στο 52’ με καλή κεφαλιά του Μορόν, ενώ στο 61’ ο Ολυμπιακός δεν πλήρωσε το μεγάλο λάθος του Βούκοβιτς, καθώς ο Σέρχιο Λεόν νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη. Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα στην κατοχή του ωστόσο στο 72’ είχε νέα καλή στιγμή με μακρινό σουτ του Καμαρά, αναγκάζοντας τον Ρόμπλες σε νέα επέμβαση. Ένα λεπτό μετά ο Τσιμίκας είδε δεύτερη κίτρινη για φάουλ απειρίας στον Μορόν και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση τους όμως με εξαίρεση ένα επικίνδυνο γύρισμα του Σανάμπρια στις καθυστερήσεις, δεν ανησύχησε τους «ερυθρόλευκους». Το 0-0 έμεινε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός πήρε το βαθμό της ισοπαλίας, που ήταν και το πρώτο ζητούμενο απέναντι σε έναν πολύ γρήγορο και ποιοτικό αντίπαλο. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό και βρίσκονται στην 2η θέση με -2 από την Μίλαν, η οποία γλίτωσε το κάζο στο Λουξεμβούργο (1-0 την Ντούντελανζ) με το γκολ του Ιγκουαΐν.

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ομάρ, Τσιμίκας, Μεριά, Βούκοβιτς, Καμαρά, Μπουχαλάκης (35' Νάτχο), Φορτούνης, Φετφατζίδης (71' Λάζαρος), Ποντένσε (80' Τοροσίδης), Χασάν

Μπέτις: Ρόμπλες, Χάβι Γκαρθία, Σέρχιο Λεόν (72' Κανάλες), Τέγιο, Σίντνεϊ, Μορόν, Χοακίν (81' Σανάμπρια), Κουαρδάδο, Μπαραγκάν, Λο Σέλσο (83' Ινούι), Μαντί.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.