Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ανέλαβε την ΑΕΛ ο Φέστα

Ανέλαβε την ΑΕΛ ο Φέστα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/9/2018 20:20
Ο Ιταλός Τζανλούκα Φέστα είναι και επίσημα ο αντικαταστάτης του Σωτήρη Αντωνίου στον πάγκο της ΑΕΛ.

Ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης του Σωτήρη Αντωνίου στην ΑΕΛ κι αυτός είναι ο Τζανλούκα Φέστα. Ο Ιταλός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας και αποτελεί τον 11ο προπονητή στα τρία χρόνια του Αλέξη Κούγια στον σύλλογο.

Ο 49χρονος έχει διαγράψει σημαντική πορεία ως ποδοσφαιριστής, καθώς έχει αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, σε Κάλιαρι, Ιντερ, Ρόμα και Μίντλεσμπρο.

Ξεκίνησε την προπονητική το 2010 ως προπονητής στις ακαδημίες της Κάλιαρι, προτού γίνει στέλεχος του επιτελείου της ανδρικής ομάδας. Το 2012 πέρασε για έξι μήνες από την Λουμεζάνε της 3ης κατηγορίας και τον Ιανουάριο του 2014 βρέθηκε κοντά στο να αναλάβει την Λιντς ως «εκλεκτός» του νέου ισχυρού άνδρα του συλλόγου, Μάσιμο Σελίνο.

Τελικά δεν πήρε τη δουλειά και επέστρεψε στους πάγκους τον Απρίλιο του 2015 ως τεχνικός της Κάλιαρι. Δεν κατάφερε να διατηρήσει την ομάδα στην Σέριε Α με αποτέλεσμα να αποχωρήσει στο φινάλε της σεζόν. Ακολούθησε ένα αποτυχημένο μικρό πέρασμα στην Κόμο, από την οποία αποχώρησε τον Απρίλιο του 2015, αφήνοντας την στην τελευταία θέση της Σέριε Β. Αυτή ήταν και η τελευταία του δουλειά στην προπονητική μέχρι σήμερα.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ιταλό προπονητή και παλαιό ποδοσφαιριστή Gianluca Festa.

Ο νέος προπονητής μας είναι 49 ετών κι έχει παραστάσεις από υψηλού επιπέδου πρωταθλήματα, όπως το ιταλικό και το αγγλικό, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής.
Φτάνει αύριο το μεσημέρι στην Αθήνα με πτήση μέσω Μιλάνου από το Κάλιαρι και αμέσως μετά θα έρθει στη Λάρισα».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.