Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Euro U21: «Σφράγισαν» τα μπαράζ οι Ελπίδες

Προκρ. Euro U21: «Σφράγισαν» τα μπαράζ οι Ελπίδες

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/10/2018 21:44
Παρά την αποβολή του Πασαλίδη στο 31ο λεπτό, η Εθνική Ελπίδων κέρδισε με 2-0 την Λευκορωσία στο Περιστέρι και εξασφάλισε την 2η θέση που οδηγεί σε μπαράζ για την πρόκριση στο Euro U21. Χατζηγιοβάνης (21’) και Μπουζούκης (82’ πεν.) οι σκόρερ.

Το πρώτο βήμα έγινε! Η Εθνική Ελπίδων επικράτησε με 2-0 της Λευκορωσίας και εξασφάλισε ως καλύτερη 2η των προκριματικών τη συμμετοχή της στα μπαράζ πρόκρισης του Euro U21.

Στο Περιστέρι, η Εθνική Ελπίδων ήθελε απλώς ένα βαθμό για να επικυρώσει την δεύτερη θέση καθώς στο άλλο παιχνίδι η Κροατία έκανε περίπατο με 4-0 επί του Σαν Μαρίνο και εξασφάλισε την πρωτιά του γκρουπ. Η «γαλανόλευκη» μπήκε δυνατά στο ματς και στο 20’ πήρε το προβάδισμα με ωραία κεφαλιά του Χατζηγιοβάνη σε σέντρα του Κυριακόπουλου.

Ωστόσο, έντεκα λεπτά μετά (31’) ο Πασαλίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη (χάνει το πρώτο ματς στα μπαράζ) και άφησε την Ελπίδων με παίκτη λιγότερο. Η Λευκορωσία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά ο Κότσαρης αντέδρασε σωστά στα σουτ των Μπρέζκιν και Γκρόμικο.

Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη κράτησε το μηδέν και στο 82’ «σφράγισε» τη νίκη με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπουζούκη, στο οποίο υπέπεσε ο Βολκόφ βρίσκοντας τη μπάλα με το χέρι σε σέντρα του Μανθάτη.

Το 2-0 έμεινε ως το φινάλε και η Εθνική Ελπίδων τελείωσε τον όμιλο με 8 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα, αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής από την Κροατία. Αυτή αποδείχθηκε καταδικαστική όσον αφορά την απευθείας πρόκρισης αφού η «Χρβάτσκα» «σφράγισε» στην ισοβαθμία το εισιτήριο για την τελική φάση.

Όσον αφορά τον αντίπαλο της Εθνικής, αυτός θα γίνει γνωστός στην κλήρωση της Παρασκευής (19/10). Στην κληρωτίδα θα μπουν οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι, οι οποίοι θα προκύψουν μόλις ολοκληρωθεί η προκριματική φάση των ομίλων. Αυτή τη στιγμή, πλην της Ελλάδας, καλύτεροι δεύτεροι είναι οι Σουηδία, Πολωνία και Ρωσία.

Ελλάδα (Αντώνης Νικοπολίδης): Κότσαρης, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Γαλανόπουλος, Βέργος (56' Κωτσόπουλος), Χατζηγιοβάνης, Ανδρούτσος (33' Μαυρομάτης), Χατζηδιάκος, Μπουζούκης, Λήμνιος (71' Μανθάτης), Μασούρας

Λευκορωσία (Λιούντας Ρουμπούτις): Στσερμπίτσκι, Ιβάνοφ, Βολκόφ, Πετσένιν, Κλιμόβιτς, Αντιλέφσκι (44' Εμπόνγκ), Μπερεζκίν (73' Φεντόσοφ), Σεφτσένκο, Σέτσοφ, Μπεσμέρτνι (46' Μπακχάρ), Γκρομίκο

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.