Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Nations League: Γκριεζμάν και… διαιτησία «τελείωσαν» την Γερμανία

Nations League: Γκριεζμάν και… διαιτησία «τελείωσαν» την Γερμανία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/10/2018 23:49
Με δύο γκολ του Γκριεζμάν (το δεύτερο με πέναλτι-φάντασμα) η Γαλλία κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Γερμανία στο «Σταντ ντε Φράνς» και βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στο Final Four του Nations League. Οριστικά εκτός τα «πάντσερ», που έκαναν νέο αρνητικό ρεκόρ.

Έτοιμη να διεκδικήσει ακόμα ένα τρόπαιο είναι η Γαλλία! Οι «τρικολόρ» επικράτησαν με 2-1 της Γερμανίας στο Παρίσι και θέλουν ένα βαθμό στο παιχνίδι του Νοεμβρίου με την Ολλανδία για να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για το Final-Four της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Η Γερμανία ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, όπου και προηγήθηκε στο σκορ, ωστόσο στην επανάληψη «λύγισε» από τα δύο γκολ του Γκριεζμάν και έτσι γνώρισε δύο διαδοχικές ήττες για πρώτη φορά μετά το 2000! Παράλληλα, έφτασε τις 6 ήττες σε ένα ημερολογιακό έτος, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της. Τα «πάντσερ» βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου και κινδυνεύουν με υποβιβασμό στην League B.

Ανώτερη η «νασιοναλμανσάφτ» στο πρώτο μέρος, άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Κρόος στο 14’ και είχε τρεις σημαντικές ευκαιρίες με Βέρνερ, Γκίντερ και Σανέ για να πάει με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια. Ο Γιορίς κράτησε «όρθια» την Γαλλία, η οποία βρήκε τα πατήματα της στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, όπου και απείλησε με Εμπαπέ και Ζιρού.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, είχαν χαμένο τετ-α-τετ με τον Εμπαπέ στο 52’ και η πίεση τους απέδωσε καρπούς εννέα λεπτά μετά (61’). Ο Ερνάντεζ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Γκριεζμάν με τρομερή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Η Γερμανία προσπάθησε να αντιδράσει όμως στο 78’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι-φάντασμα για ανατροπή του Ματουιντί από τον Χούμελς. Ο Γκριεζμάν ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, κάνοντας το 2-1. Η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ δεν κατάφερε να απαντήσει και το τελικό σκορ την αφήνει και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης της 1ης θέσης.

Η βαθμολογία:


1. Γαλλία 7 (3)
2. Ολλανδία 3 (2)
3. Γερμανία 1 (3)

Εναπομείναντα παιχνίδια:

Ολλανδία – Γαλλία (16/11)
Γερμανία – Ολλανδία (19/11)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.