Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λουτσέσκου: «Στον Άρη προσεγγίζουν το ματς σαν το τελευταίο του ποδοσφαίρου»

Λουτσέσκου: «Στον Άρη προσεγγίζουν το ματς σαν το τελευταίο του ποδοσφαίρου»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/10/2018 22:56
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει η αναμέτρηση με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», τονίζοντας πως οι «κίτρινοι» προσεγγίζουν το ματς ως το τελευταίο παιχνίδι του ποδοσφαίρου. Τι είπε για Ουάρντα.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στη NOVA ενόψει του ντέρμπι με τον Άρη:

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Προπονηθήκαμε πολύ καλά, ήταν ένα διάστημα που μας έκανε καλό, κυρίως για τους παίκτες που δεν συμμετείχαν στις Εθνικές ομάδες, για τους παίκτες που συμμετείχαν, είχαν λιγότερες ημέρες ξεκούρασης και μαζί μας, αλλά γενικότερα είμαστε σε μια πολύ καλή πορεία. Η νοοτροπία και ο τρόπος που μπαίνουν οι παίκτες μας στην προπόνηση είναι πάρα πολύ καλή».

Για τις απουσίες Μαουρίσιο – Πέλκα ενόψει του αγώνα: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, εμείς καλούμαστε αυτή τη στιγμή να βρούμε λύσεις, πραγματικά λυπάμαι για την κατάσταση που βρίσκεται ο Μαουρίσιο αυτή τη στιγμή, καθώς ήρθε ο τραυματισμός στο πικ της απόδοσης του, ο Πέλκας είναι ένας παίκτης που όλοι ξέρουμε πάρα πολύ καλά που πιέζει, τρέχει πολύ, μας βοηθάει πολύ στον τρόπο του παιχνιδιού μας, όμως αυτό που είπαμε και πριν, καλούμαστε να βρούμε λύσει και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τους παίκτες που έχουμε υγιείς. Σε κάθε περίπτωση, κανένας παίκτης δεν είναι ικανός να παίξει σε όλα τα παιχνίδια σε μια ποδοσφαιρική σεζόν».

Για το παιχνίδι κόντρα στον Άρη και τον τρόπο που προσεγγίζει το ματς ο ΠΑΟΚ: «Η κατάσταση είναι δύσκολη ξέρουμε πολύ καλά ότι θα είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι, ένα δύσκολο ματς, έχοντας να αντιμετωπίσουμε και τους οπαδούς και τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, ξέροντας ότι η λογική τους, θα είναι ένα παιχνίδι το οποίο θα είναι σαν να είναι το τελευταίο παιχνίδι του ποδοσφαίρου. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι και εμείς βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ καλή περίοδο, τρέχουμε μια σειρά αγώνων, πρέπει να το συνεχίσουμε αυτό, με πολύ καλή νοοτροπία όπως έχουμε και συνεχίζοντας τον τρόπο παιχνιδιού μας και να ανταποκριθούμε και να προσαρμοστούμε σε αυτές τις καταστάσεις, που ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολη».Ερωτηθείς για το αν σημαίνει κάτι παραπάνω από τρεις βαθμούς αυτό το παιχνίδι: «Το να κερδίσεις τον Απόλλωνα Σμύρνης στην έδρα σου, σου δίνει τρεις βαθμούς, όπως και το να κερδίσεις τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αυτό έχει σημασία για εμάς. Τώρα, για την περηφάνια και την έξτρα χαρά ναι, είναι πιο σημαντικό αλλά σε γενικές γραμμές, αυτό που παίζεται πάντα, είναι οι τρεις βαθμοί».

Σχετικά με το παιχνίδι κόντρα στον Άρη στο Κύπελλο: «Νομίζω πως δε μας δίδαξε κάτι. Ήταν λίγο περίεργη η κατάσταση σε εκείνο το παιχνίδι, γιατί παίζαμε ανά τρεις ημέρες. Θα ακολουθήσει και τώρα μια τέτοια κατάσταση που πρέπει να τη διαχειριστούμε τέλεια, όπως κάναμε και στην προηγούμενη περίοδο. Ο Άρης είναι μια πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα, που έχει πολύ ενδιαφέρουσα φιλοσοφία. Προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Είναι δουλειά του προπονητή και των παικτών αυτή η φιλοσοφία».

Ερωτηθείς για τον Χαμζά Γιουνές: «Τον Χαμζά τον είχα στην Ξάνθη, τον ξέρω από την Ρουμανία. Είναι φανταστικός παίκτης για την ομάδα. Έχει δυνατή προσωπικότητα. Είναι χαρά μου που δούλεψα μαζί του και νομίζω ισχύει το ίδιο και για αυτόν».

Σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ ώστε να πάρει τη νίκη: «Θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην προσέγγιση του παιχνιδιού. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς αλλά δε θα πρέπει να υπερβούμε κάποια όρια είτε ψυχολογικά είτε σε άλλο κομμάτι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε για να πάρουμε αυτό που ζητάμε».

Για τον Αμρ Ουάρντα και αν κάνει μια νέα αρχή: «Γιατί με ρωτάτε λοιπόν; Δεν υπάρχει θέμα παλιάς και νέας αρχής, έχουμε πει πολλές φορές ότι υπάρχουν κανόνες σε μια ομάδα, όποιος σέβεται τους κανόνες είναι μέρος του γκρουπ, ο Ουάρντα είναι αυτή τη στιγμή μέλος του συνόλου μας, ενδεχομένως κάποιος να κάνει ένα λάθος, να μην καταλάβει το πως λειτουργεί ένα σύνολο και να μπορέσουμε να διαχειριστούμε λίγο τα πράγματα διαφορετικά, θα πρέπει να καταλαβαίνει ο καθένας ότι υπάρχουν γύρω του ποιοτικοί παίκτες οι οποίοι έχουν ένα στόχο, τον στόχο να κερδίζει η ομάδα, και νομίζω πως αυτή πρέπει να είναι η φιλοσοφία όσων βρίσκονται».

Για το αν υπολογίζεται για το ματς με τον Άρη: «Είναι στο γκρουπ όπως όλοι. Δεν μου αρέσει να επιμένω σε έναν παίκτη γιατί δεν είναι νορμάλ ούτε για τον ίδιο ούτε για το σύνολο γενικότερα, το οποίο είναι ένα σύνολο το οποίο συνεχίζει να κερδίζει. Για καθέναν θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία να μην δημιουργούνται ιστορίες για οποιονδήποτε παίκτη, ο καθένας θα πρέπει να γυρνάει με το μυαλό του και την νοοτροπία του απόλυτα μαζί με το γκρουπ. Από εκεί και πέρα, μετά το Σάββατο και το πέρας της τελευταίας προπόνησης, εγώ είμαι υπεύθυνος για την λίστα των παικτών που θα είναι μαζί μας και οι οποίοι θα μας βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή στο παιχνίδι. Γιατί η φιλοσοφία μας είναι αυτή, να πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι και να κερδίζουμε».

Για το αν θα ήθελε να μοιραστεί δημόσια 2-3 στοιχεία που μπορούν να καθορίσουν τη νίκη την Κυριακή: «Μπαίνουμε σε πολλές λεπτομέρειες και δεν ξέρω αν θέλω να απαντήσω… Σε κάθε περίπτωση πρέπει να παίξουμε με το δικό μας τρόπο παιχνιδιού και να το κάνουμε με αυτοπεποίθηση».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.