Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αναστασιάδης: «Πιστεύω στον Έλληνα παίκτη, ελπίζω να τους βοηθήσει ο Θεός»

Αναστασιάδης: «Πιστεύω στον Έλληνα παίκτη, ελπίζω να τους βοηθήσει ο Θεός»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/11/2018 23:08
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Άγγελος Αναστασιάδης, μίλησε για το παιχνίδι της Εθνικής με τη Φινλανδία το βράδυ της Πέμπτης (15/11, 21.45) τονίζοντας πως πιστεύει στους παίκτες του και πως το παιχνίδι εξαρτάται καθαρά από αυτούς.

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός:

«Το παιχνίδι εξαρτάται καθαρά από μας κι αυτό θα το ακούτε συνέχεια από μένα. Έχουμε ρίξει όλο το βάρος στο αυριανό παιχνίδι, πιστεύω πολύ στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και το έλεγα και πριν έρθω. Τα παιδιά τα γνωρίζω, δεν τους έμαθα τώρα. Τους έχω ζήσει σαν αντιπάλους και παίκτες, γνωρίζω τι μπορούν να κάνουν. Το βάρος σε αυτό το μικρό διάστημα έχει πέσει στο να τους πείσουμε πως θα τα καταφέρουν. Μακάρι να τους φωτίσει ο Θεός και να το κάνουν. Ταλέντο και διάθεση υπάρχουν, απομένει να το δούμε αύριο από κοντά.

Για το αν υπάρχει πίεση: «Γιατί να υπάρχει πίεση στην ομάδα; Κάθε φορά πρέπει να υπάρχει πίεση με οποιανδήποτε αντίπαλο. Πιστεύω ότι η απάντηση είναι αυτονόητη και δεδομένη. Έχουμε και έναν άλλον λόγο να το κάνουμε αυτό. Ο λόγος είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Τα παιδιά έχουν θέληση και πιστεύω ότι αύριο θα είναι μία καλή αρχή. Ελπίζω να ζεστάνουμε την αυριανή νύχτα».

Για το ότι οι ομάδες κοιτούν τις Ακαδημίες τους: «Μακάρι να υπήρχαν ακόμα περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές όχι μόνο στα ρόστερ αλλά να ήταν και βασικοί. Αυτό δείχνει και την ταυτότητα κάθε κράτους. Μακάρι να γίνει και σε μεγαλύτερο βαθμό. Υπάρχει ταλέντο και ποιότητα στα ελληνόπουλα».Για το τι είδε στις πρώτες προπονήσεις: «Είμαι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των παιδιών σε αυτά που ζητάμε. Χρόνο με τον χρόνο μειώνεται ο χρόνος των ομοσπονδιακών προπονητών. Οι προηγούμενοι προπονητές είχαν τον διπλάσιο χρόνο με τα παιδιά. Μπορεί και λίγο παραπάνω. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους συναδέλφους μου. Δεν προλαβαίνεις να κάνεις πολλά αλλά είμαι ευχαριστημένος. Η λέξη δικαιολογία άλλωστε δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου».

Για το αν η Εθνική είναι ευκαιρία για παίκτες που δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση: «Εγώ δεν είμαι αυτής της άποψης. Είμαι ο τελευταίος που θα εμπλακώ σε αυτό το πράγμα. Μακάρι όλα τα παιδιά να είναι βασικοί αλλά κάποιες φορές αυτό έχει και αρνητικά. Είναι κουρασμένα κάποια παιδιά. Ο στόχος είναι εντελώς διαφορετικός από αυτό. Τον οποιονδήποτε πρέπει να τον επαναφέρουμε σύντομα για να είναι έτοιμος σε όσα ζητά ο προπονητής της Εθνικής. Αύριο μακάρι να έχω ακόμα πιο αισιόδοξα μηνύματα από τα παιδιά. Να είναι δηλαδή μία εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων τους. Να μην χάσουμε ούτε δευτερόλεπτό, δεν έχουμε πολύ χρόνο».

Για το τι πρέπει να αλλάξει η Εθνική σε σχέση με το ματς στο Τάμπερε: «Εγώ ακόμα δεν γνωρίζω ποιοι θα παίξουν αύριο. Έχω και ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί είμαι υποχρεωμένος να δώσω την ενδεκάδα νωρίς. Σαν προπονητής ομάδων μπορούσα να την δίνω δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να δείξω στα παιδιά αυτά που ζητάω. Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε χθες. Είμαι άνθρωπος του τι θα γίνει μετά από ένα λεπτό, όχι τι έγινε πριν από ένα λεπτό. Το λαμβάνω φυσικά υπόψιν μου για να είναι καλύτερο το επόμενο λεπτό».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.