Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Αγκαλιά» με την πρωτιά η Σίτι, μεγάλο διπλό η Σαχτάρ

Τσάμπιονς Λιγκ: «Αγκαλιά» με την πρωτιά η Σίτι, μεγάλο διπλό η Σαχτάρ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/11/2018 01:25
Με γκολ του Αγκουέρο στο 83’ η Μάντσεστερ Σίτι ισοφάρισε σε 2-2 την Λιόν στο «Παρκ Ολιμπίκ» και βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρώτη θέση στον όμιλο. Στον αντίποδα, οι «λιονέ» κινδυνεύουν και με αποκλεισμό από τη συνέχεια, αφού στο άλλο ματς η Σαχτάρ πέρασε με 3-2 από την έδρα της Χοφενχάιμ.

Η Λιόν προηγήθηκε δύο φορές κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι όμως οι «πολίτες» δεν την πάτησαν ξανά από τους «λιονέ», αφού το γκολ του Αγκουέρο στο 83’ τους επέτρεψε να φύγουν με το βαθμό (2-2) από τη Γαλλία και να εξασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά του γκρουπ.

Η Λιόν είχε τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, η πρώτη στο 29’ με τον Κορνέ να αστοχεί από κοντά και η δεύτερη στο 43’, με τον Ιβοριανό να σημαδεύει το δοκάρι με τρομερό γυριστό. Ο άσος των «λιονέ» βρήκε τελικά δίχτυα στο ξεκίνημα της επανάληψης (55’) «γράφοντας» το 1-0 με τρομερό σουτ από το ύψος της περιοχής.

Η Σίτι απάντησε στο 62’ με κεφαλιά του Λαπόρτ όμως στο 81’ ο Κορνέ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Σίτι. Η τελευταία λέξη όμως άνηκε στους «πολίτες» όταν στο 83’ ο Μαχρέζ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Αγκουέρο με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Με το βαθμό η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά του γκρουπ, αφού χρειάζεται έστω την ισοπαλία στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Χοφενχάιμ για να τερματίσει στην 1η θέση. Στον αντίποδα η Λιόν κινδυνεύει ακόμα και με αποκλεισμό από τη φάση των «16», αφού την τελευταία αγωνιστική πηγαίνει στην έδρα της Σαχτάρ, που έχει δύο βαθμούς λιγότερους από τους «λιονέ».

Μεγάλο «διπλό» για Σαχτάρ

Στο άλλο ματς, η Σαχτάρ με γκολ του Τάισον στο 90+2’ πέρασε με 3-2 από την έδρα της Χοφενχάιμ και έκανε μεγάλο βήμα για την 3η θέση, ενώ διεκδικεί και την 2η που οδηγεί στους «16» του θεσμού.

Οι Ουκρανοί ξεκίνησαν ονειρικά το ματς, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Ισμαίλι (13’) και Τάισον (15’). Η Χοφενχάιμ δεν πτοήθηκε και ισοφάρισε με τους Κράμαριτς (17’) και Ζούμπερ (40’), όμως στο 59’ ο Ζαλάι είδε δύο κίτρινες σε ένα λεπτό και άφησε τους Γερμανούς με παίκτη λιγότερο.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ, αφού η Χοφενχάιμ είχε τεράστια ευκαιρία με τον Νέλσον (82’) για να ολοκληρώσει την ανατροπή, ενώ η Σαχτάρ είχε δύο δοκάρια με τον Τάισον (82’, 90’). Ο τελευταίος κατάφερε εν τέλει να σκοράρει στο 90+2’ και να βάλει… φωτιά στον όμιλο.

Η βαθμολογία:

1. Μάντσεστερ Σίτι 10
2. Λιόν 7
3. Σαχτάρ 5
4. Χόφενχαιμ 3

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.