Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Το έφερε… Τούμπα

Σούπερ Λιγκ: Το έφερε… Τούμπα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/12/2018 21:35
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με ανατροπή (2-1) την ΑΕΛ στην Τούμπα και έκανε ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πρίγιοβιτς (45+2’ πεν.) και Ακπόμ (69’) οι σκόρερ, προηγήθηκαν με Νούνιτς (36’) οι «βυσσινί», αλλά στο 45+1’ έχασαν με δεύτερη κίτρινη τον Καρανίκα.

Την 10η διαδοχική εντός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα πήρε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 2-1 της ΑΕΛ στην Τούμπα. Οι «βυσσινί» αιφνιδίασαν τους Θεσσαλονικείς και προηγήθηκαν στο 36’ με τον Καρανίκα, ωστόσο στο 45+1’ ο Καρανίκας υπέπεσε σε πέναλτι και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με παίκτη λιγότερο. Ο «Δικέφαλος» εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και με γκολ των Πρίγιοβιτς (45+2’ πεν.)-Άκπομ (68’) έφερε… τούμπα το ματς, με αποτέλεσμα να βρεθέί στο +7 από τον 2ο Ατρόμητο και στο +8 από τον 3ο Ολυμπιακό

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΛ. Η πρώτη σημαντική στιγμή ήρθε στο 22’ με την κεφαλιά του Κρέσπο που έδιωξε με υπερένταση ο Κρίστινσον, ενώ τρία λεπτά μετά ο Ουάρντα έπιασε μόνος την κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Λημνιού, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ΑΕΛ κράτησε το μηδέν και στην πρώτη της ευκαιρία κατάφερε να προηγηθεί, αιφνιδιάζοντας τον ΠΑΟΚ. Στο 36’, ο Καρανίκας έβγαλε την σέντρα από τη δεξιά πλευρά, ο Βαρέλα έχασε τον Νούνιτς και ο επιθετικός της ΑΕΛ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε και έψαξε άμεσα το γκολ της ισοφάρισης. Στο 42’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν δικαιολογημένα πέναλτι σε χέρι του Μπαργκάν μετά από σουτ του Ουάρντα, αλλά στο 45’ ο Κοτσάνης έδειξε άσπρη βούλα και απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Καρανίκα για φάουλ στον Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος φορ ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε το σκορ σε 1-1.

Το δεύτερο μέρος ήταν ένας μονόλογος του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν συνάντησε αντίσταση από την ΑΕΛ. Στο 66’ ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς Σάκχοφ και Άκπομ και δικαιώθηκε άμεσα, αφού στο 69’ ο Ουκρανός έκανε τη σέντρα και ο Άγγλος φορ με προβολή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Ο ΠΑΟΚ έψαξε και το τρίτο γκολ το οποίο «άγγιξε» με το σουτ του Μαουρίσιο (71’) και την προσπάθεια του Ζαμπά (85’).

Το 2-1 έμεινε ως το φινάλε και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο +7 από τον 2ο Ατρόμητο αλλά και στο +8 από τον Ολυμπιακό, που υποχώρησε στην 3η θέση μετά την ισοπαλία με τη Ξάνθη στα Πηγάδια (1-1). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει ήδη κατακτήσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, αφού απομένουν άλλες δύο αγωνιστικές στον πρώτο γύρο.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ (66’ Σάχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός (81’ Ζαμπά), Ελ Καντουρί (66’ Άκπομ), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόικοβιτς, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Ακόστα (86’ Πίτι), Νούνιτς, Μπαργκάν (46’ Γκόλιας).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.