Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Ποδαρικό με το δεξί η Εθνική

Προκριματικά Euro: Ποδαρικό με το δεξί η Εθνική

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/3/2019 23:38
Με ωραία γκολ των Φορτούνη (45+1) και Δώνη (80’) η Εθνική Ελλάδας επικράτησε με 2-0 του Λιχτενστάιν στο Βαντούζ και ξεκίνησε με το δεξί την πορεία της στην προκριματική φάση του Euro 2020. Ανησυχία με Μήτρογλου εν όψει Βοσνίας.

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2020. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέρασε με 2-0 από την έδρα του Λιχτενστάιν και πρόσθεσε τους πρώτους τρεις βαθμούς στο σακούλι της. Έτσι, ισοβαθμεί στην κορυφή με Ιταλία και Βοσνία, αφού η πρώτη επικράτησε με 2-0 της Φινλανδίας στο Ούντινε ενώ η δεύτερη κέρδισε με 2-1 την Αρμενία στο Σαράγιεβο.

Η Εθνική πήρε τον απόλυτο έλεγχο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού αλλά δεν έβρισκε τον τρόπο να διασπάσει τη διπλή ζώνη άμυνας των γηπεδούχων. Η «γαλανόλευκη» αναπτύσσονταν ανορθόδοξα και με εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Φορτούνη έξω από την περιοχή (28’) δεν ανησύχησε σε κανένα σημείο το Λιχτενστάιν. Μάλιστα, στο 22’ ο Αναστασιάδης υποχρεώθηκε να αποσύρει τον Μήτρογλου, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα και έδωσε τη θέση του στον Δώνη.

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της Ελλάδας ήρθε στο 33’, με τον Σάμαρη να αστοχεί με σουτ από πλεονεκτική θέση. Δύο λεπτά μετά ο Μασούρας πλάσαρε άουτ εντός περιοχής ενώ στο 43’ ο εξτρέμ του Ολυμπιακού δεν έπιασε καλά την κεφαλιά από θέση βολής ύστερα από ωραία σέντρα του Δώνη. Το γκολ για την Εθνική ήρθε στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Ο Κουρμπέλης έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Φορτούνη, αυτός κατέβασε με τη μία και εκτέλεσε έξοχα για το 0-1. Στα αξιοσημείωτα πως μετά το γκολ όλος ο πάγκος πανηγύρισε αγκαλιά το γκολ που απάλλαξε από το άγχος τους Έλληνες διεθνείς.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική έπαιξε πιο απελευθερωμένα και έφτιαξε φάσεις για ένα δεύτερο γκολ. Δύο σουτ του Μασούρα (53’, 56’) δεν ανησύχησαν τον Μπίχελ, ο οποίος στο 59’ χρειάστηκε να επέμβει στο σουτ του Σάμαρη. Ένα λεπτό μετά ο Βόλφινγκερ έδιωξε στη γραμμή το σουτ του Μπακασέτα, ενώ στο 61’ η κεφαλιά του Μασούρα πέρασε άουτ.

Το παιχνίδι ήταν μονόπλευρο, με την Εθνική να είχε τον απόλυτο έλεγχο όχι όμως την ευχέρεια να βρει με ευκολία ένα δεύτερο τέρμα. Εν τέλει αυτό ήρθε στο 80’΄και ήταν εντυπωσιακό. Ο Δώνης κατέβασε με εξαιρετικό τρόπο την πανέμορφη μπαλιά του Μασούρα και με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπίχελ για το 0-2. Αυτό ήταν το τελικό σκορ, με την Εθνική να μην βγάζει μάτια αλλά να παίρνει τους τρεις βαθμούς, ξεκινώντας νικηφόρα την πορεία της στα προκριματικά του Euro

Λιχτενστάιν (4-5-1): Μπίχελ, Γκοπέλ, Κούφμαν, Βέιζερ, Σαλάνοβιτς, Μάρτιν Μπίχελ (67’Ζέλε), Γκούμπσελ (77’ Γιλντίζ), Χάσλερ (86’ Φρικ), Γουλφίνγκερ, Ρεχστέινερ, Πολβερίνο

Ελλάδα (4-2-3-1): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Κουρμπέλης, Σιόβας, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης, Μπακασέτας (71’ Κολοβός), Φορτούνης (83’ Κουλούρης), Μασούρας, Μήτρογλου (23’λ.τρ. Δώνης)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.