Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Το σήκωσε και έγραψε ιστορία η Σίτι

Κύπελλο Αγγλίας: Το σήκωσε και έγραψε ιστορία η Σίτι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/5/2019 23:35
Η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε με 6-0 την Γουότφορντ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που κατακτά το εγχώριο τρεμπλ. Εξάρα σε τελικό για πρώτη φορά μετά το 1903!

Μετά το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ, η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε και το Κύπελλο Αγγλίας. Οι «πολίτες» ισοπέδωσαν με 6-0 την Γουότφορντ στο «Γουέμπλεϊ» και κατέκτησαν τον τίτλο για 6η φορά στην ιστορία τους.

Οι «σφήκες» μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και στο 11’ είχαν χαμένο τετ-α-τετ με τον Περέιρα για να πάρουν το προβάδισμα. Ακολούθησε νέα καλή στιγμή στο 22’ με τους Περέιρα και Ντουκουρέ αλλά ένα λάθος του τελευταίου στο 26’ επέτρεψε στην Σίτι να προηγηθεί με τον Νταβίντ Σίλβα.

Το 2-0 ήρθε στο 40’ με όμορφο τελείωμα του Γκαμπριέλ Ζεσούς, ενώ τα πάντα τελείωσαν μέσα σε ένα επτάλεπτο στο δεύτερο μέρος. Στο 61’ ο Ντε Μπρόινε έκανε το 3-0 έπειτα από ωραία ασίστ του Ζεσούς, ενώ οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο 68’, με τον Βέλγο να «σερβίρει» και τον Βραζιλιάνο να σκοράρει για το 4-0.

Τη σκυτάλη πήρε ο Στέρλινγκ, ο οποίος με δύο γκολ (81’, 87’) έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και επέτρεψε στην Σίτι να γίνει η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει έξι γκολ σε τελικό του θεσμού από την Μπέρι το… 1903 κόντρα στην Ντέρμπι (6-0). Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να πανηγυρίζει το πρώτο εγχώριο τρεμπλ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η νίκη της Σίτι άφησε εκτός Ευρώπης την Γουότφορντ, έβαλε στον 2ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ της Γουλβς και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους ομίλους!


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.