Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Εποχή Αρτέτα στην Άρσεναλ

Εποχή Αρτέτα στην Άρσεναλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/12/2019 16:23
Ο Μικέλ Αρτέτα είναι ο αντικαταστάτης του Ουνάι Έμερι στον πάγκο της Άρσεναλ, με τον Ισπανό προπονητή και μέχρι πρότινος βοηθό του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μάντσεστερ Σίτι, να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Εποχή Αρτέτα στην Άρσεναλ. Ο πρώην άσος του συλλόγου έδωσε τα χέρια με τους ανθρώπους των «κανονιέρηδων» και έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Αυτή θα είναι η πρώτη δουλειά του 37χρονου ως πρώτος τεχνικός, αφού έως τώρα έχει εργαστεί μονάχα ως βοηθός προπονητή στην Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου, ο Ισπανός θα πιάσει δουλειά από Κυριακή και έτσι στον πάγκο για το αυριανό (21/12) παιχνίδι με την Έβερτον θα βρεθεί ο Λιούνγκμπεργκ σε ρόλο υπηρεσιακού.

Μετά τις υπογραφές ο Αρτέτα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Είναι μεγάλη τιμή. Η Άρσεναλ είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Χρειάζεται να διεκδικούμε τα κορυφαία τρόπαια του παιχνιδιού και αυτό έγινε ξεκάθαρο στις συζητήσεις μου με τους Σταν και Τζος Κρόενκε, όπως και τους ανώτερους ανθρώπους του συλλόγου. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε να το πετύχουμε, όμως είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Είμαι αρκετά ρεαλιστής για να γνωρίζω ότι δε θα γίνει σε μια νύχτα αλλά η τωρινή ομάδα έχει μεγάλο ταλέντο και υπάρχει μεγάλη δεξαμενή από νεαρούς παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία».

Ο Ισπανός φόρεσε για πέντε χρόνια τη φανέλα του συλλόγου ως ποδοσφαιριστής (2011-2016) και αποτέλεσε και αρχηγός της. Πραγματοποίησε συνολικά 150 συμμετοχές (131 εκ των οποίων ως βασικός), μετρώντας 16 γκολ, 8 ασίστ και είχε 91,5% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.