Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Έφυγε με σκορ πρόκρισης από το «Σαν Πάολο» η Μπαρτσελόνα (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Έφυγε με σκορ πρόκρισης από το «Σαν Πάολο» η Μπαρτσελόνα (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/2/2020 23:57
Νάπολι και Μπαρτσελόνα αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Σαν Πάολο», με τους Καταλανούς να αποκτούν το προβάδισμα για την πρόκριση εν όψει της ρεβάνς στο «Καμπ Νου». Προηγήθηκαν με ιστορικό γκολ του Μέρτενς (30’) οι «παρτενοπέι», ισοφάρισαν με Γκριεζμάν (57’) οι «μπλαουγκράνα», που έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 88’.

Η Μπαρτσελόνα δεν έβγαλε μάτια με την εμφάνιση της κόντρα στην Νάπολι, ωστόσο θα επιστρέψει με σκορ πρόκρισης στην Βαρκελώνη μετά το ισόπαλο 1-1 που απέσπασε στο «Σαν Πάολο». Οι Καταλανοί τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των «παρτενοπέι» και στο 30’ βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Μέρτενς. Η ομάδα του Σετιέν απάντησε στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Γκριεζμάν (57’), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Νάπολι αμύνθηκε αποτελεσματικά και στο 63' είχε χαμένο τετ-α-τετ για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 88' ο Βιδάλ αποβλήθηκε με δύο κίτρινες σε λίγα δευτερόλεπτα και το 1-1 έμεινε ως το φινάλε.

Η Μπατσελόνα πήρε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, ωστόσο αδυνατούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Νάπολι. Οι Καταλανοί είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής, ωστόσο αυτή ήταν φλύαρη, αφού δεν μπορούσαν να βρεθούν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Οι «παρτενοπέι» έκλειναν σωστά όλους τους χώρους και στο 30’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη σημαντική ευκαιρία του αγώνα. Μετά από λάθος του Φίρπο, ο Ζιελίνσκι έδωσε στον Μέρτενς, ο οποίος κοντρόλαρε και με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν. Ο Βέλγος άσος έφτασε τα 121 γκολ με τη φανέλα της Νάπολι και έτσι έπιασε τον Χάμσικ στην κορυφή των σκόρερ του συλλόγου. Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να αντιδράσει και στο 43’ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το 2-0, όταν μετά από γύρισμα του Καγιεχόν ο Μανωλάς έπιασε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Η ομάδα του Σετιέν δεν ήταν απειλητική αλλά κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 57’ ο Σεμέδο βγήκε στην πλάτη της άμυνας από τα δεξιά, γύρισε για τον Γκριεζμάν και αυτός από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Η Νάπολι θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα, καθώς στο 63’ ο Καγιεχόν βγήκε απέναντι από τον Τερ Στέγκεν αλλά ο Γερμανός γκολκίπερ με εξαιρετική επέμβαση κράτησε το 1-1. Τα εναπομείναντα λεπτά κύλησαν χωρίς αξιόλογες φάσεις. Οι Καταλανοί είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Μάλιστα στο 88’ έμειναν με παίκτη λιγότερο αφού ο Βιδάλ είδε δύο κίτρινες σε λίγα δευτερόλεπτα για μαρκάρισμα και διαμαρτυρία. Η Νάπολι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει και το 1-1 έμεινε ως το τελικό σφύριγμα.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.