Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αυγενάκης: «Θέλουμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα έστω και κεκλεισμένων των θυρών» (video)

Αυγενάκης: «Θέλουμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα έστω και κεκλεισμένων των θυρών» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/4/2020 13:51
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για το ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος, τονίζοντας πως πρόθεση των εμπλεκομένων είναι να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, έστω και κεκλεισμένων των θυρών με ένα πιεσμένο πρόγραμμα.

Για τις εξελίξεις γύρω από τον ελληνικό αθλητισμό μίλησε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως στο μπάσκετ και στο βόλεϊ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος, ωστόσο στο ποδόσφαιρο ξεκαθάρισε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, έστω και κεκλεισμένων των θυρών με ένα πιεσμένο πρόγραμμα.

Μεταξύ άλλων οι δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στον ΣΚΑΪ:

«Υπάρχει μια επίσημη πρόταση από τη λίγκα του μπάσκετ όπου με ομόφωνη απόφαση συζητούν όλες οι ομάδες τη διακοπή του πρωταθλήματος. Από την άλλη έχουμε σε αναμονή τη θέση της ΕΟΚ και την ανάγκη να υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ του συνδέσμου των παικτών της καλαθοσφαίρισης. Στο βόλεϊ κάτι αντίστοιχο διαμορφώνεται, στο ποδόσφαιρο είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Κι εκείνοι (σ.σ. οι άνθρωποι της UEFA) κάνουν διάφορους σχεδιασμούς, διότι εκτιμούν ότι κάπου στον Μάιο μπορεί σιγά-σιγά να υπάρξει η επανεκκίνηση της αγοράς, άρα κατ επέκταση και του αθλητισμού. Εμείς επειδή είμαστε σε μία καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες, το βλέπουμε πιθανό αυτό. Δηλαδή στα μέσα του Μάη να αρχίσει να επανέρχεται στην κανονικότητα η χώρα μας και πιθανότατα να αρχίσουν σιγά-σιγά τουλάχιστον και οι προπονήσεις. Δεν πατάς ένα κουμπί και αρχίζουν όλα. Χρειάζονται τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες για να επανέλθουν οι ομάδες. Πάντα σε συνεννόηση με UEFA, Λίγκα, ΕΠΟ και ΠΣΑΠ, αλλά σεβόμενοι και τις συμβουλές των ειδικών, του κ. Τσιόδρα και όλων των συνεργατών του θα αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε από εδώ και στο εξής».Για το αν υπάρχουν σχέδια για την επανέναρξη του πρωταθλήματος: «Πρόθεση των εμπλεκομένων είναι να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, έστω και κεκλεισμένων των θυρών με ένα πρόγραμμα πολύ πιεσμένο. Εμείς δεν έχουμε λόγο να είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Κι εφόσον αυτό αποτελέσει θέση και απόφαση των εμπλεκομένων, εμείς από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε τα πάντα ώστε να εξυπηρετήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν θα πάρουμε καμία απόφαση εν αγνοία των εμπλεκομένων. Θα ήταν τραγικό λάθος».

Για το αν αφορά αυτό και τις μικρότερες κατηγορίες: «Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για τις μικρές κατηγορίες με την ίδια σιγουριά που συζητάμε αυτή τη στιγμή με UEFA, Λίγκα κλπ. Είναι δύο διαφορετικές προσεγγίσεις. Παρ' όλα αυτά είμαστε σε επαφή με όλες τις Ομοσπονδίες, γιατί μας ενδιαφέρει πρώτα απ' όλα η υγεία των αθλητών. Η υγεία είναι προτεραιότητα. Οι εξελίξεις θα μας οδηγήσουν στην τελική απόφαση, πάντα λαμβάνοντας υπόψη τους υπεύθυνους<».

Για το τι θα γίνει σε περίπτωση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος και ποιες ομάδες θα βγουν στην Ευρώπη: «Έχουμε πλάνο, αλλά αυτό μεταβάλλεται ανάλογα με την πορεία της χώρας. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, είναι τα χορηγικά συμβόλαια που έχουν υπογράψει, τα συμβόλαια με τους παίκτες, είναι μία σειρά ζητημάτων που εκ των πραγμάτων είναι στο τραπέζι, δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Εδώ αντιμετωπίζεται το σύμπλεγμα που αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα καταφέρουμε να συντονίσουμε το ζήτημα της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος στην Ελλάδα; Σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων σαφώς τα οικονομικά μεγέθη είναι πολύ μεγαλύτερα, οι δαπάνες, οι συμβάσεις, τα συμβόλαια, οι απαιτήσεις είναι πιο μεγάλα κι όμως κι εκεί πρώτα απ' όλα η υγεία των αθλητών κι ορθώς το αποφάσισαν, και μετά όλα τα υπόλοιπα. Η θέση μας και του πρωθυπουργού είναι ότι πάνω απ' όλα προέχει η υγεία των αθλητών».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.