Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Εποχή Κούμαν στην Μπαρτσελόνα

Εποχή Κούμαν στην Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/8/2020 12:59
Ο Ρόναλντ Κούμαν είναι κι επίσημα ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα, υπογράφοντας συμβόλαιο δύο χρόνων με τους Καταλανούς.

Η ντροπιαστική ήττα της Μπαρντσελόνα με 8-2 από την Μπάγερν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έφερε ραγδαίες εξελίξεις στον σύλλογο. Ο μέχρι πρότινος τεχνικός της ομάδας, Κίκε Σετιέν αποτέλεσε παρελθόν όπως και ο αθλητικός διευθυντής, Ερίκ Αμπιντάλ. Νέος προπονητής είναι από σήμερα (19/8) ο άλλοτε άσος του συλλόγου, Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών και παράλληλα αποχώρησε από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της Ολλανδίας.

Ο 57χρονος φόρεσε για έξι χρόνια τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» ως ποδοσφαιριστής (1989-1995), κατακτώντας μαζί της τέσσερα πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, τρία Σούπερ Καπ Ισπανίας, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, καθώς και το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1992, με τον ίδιο να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στον τελικό με την Σαμπντόρια.

Ο Κούμαν είχε καθίσει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα ως βοηθός τη διετία 1998-2000. Πέρασε μεγάλο μέρος της προπονητικής του καριέρας στην Ολλανδία, κατακτώντας τίτλους με Άγιαξ, Αιντχόβεν και Άλκμααρ, ενώ το 2008 κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας με την Βαλένθια. Ο τελευταίος σύλλογος που ανέλαβε ήταν η Έβερτον τη σεζόν 2016-17 και εν συνεχεία βρέθηκε στον πάγκο της Εθνικής Ολλανδίας, όπου κατάφερε να την επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών, φτάνοντας μαζί της έως τον τελικό του Nations League αλλά και στην τελική φάση του Euro 2020, που θα γίνει τελικά το επόμενο καλοκαίρι.



Τα δέκα καλύτερα γκολ του Κούμαν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.