Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα πρωταθλητής στο ΝΒΑ (video)

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα πρωταθλητής στο ΝΒΑ (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
12/10/2020 05:53
Το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ έγραψε ο Κώστας Αντετοκούνμπο, καθώς έγινε ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα αθλητής ο οποίος στέφεται πρωταθλητής στο ΝΒΑ.

Οι περισσότεροι περίμεναν ότι εκείνος που θα τα κατάφερνε πρώτος θα ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Άλλωστε ο «Greek Freak» έχει αναδειχθεί δύο διαδοχικές σεζόν MVP της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ, γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στην στην ιστορία του μπάσκετ της χώρας μας.

Ωστόσο ο 23χρονος αδερφός του και πάουερ φόργουορντ των Λέικερς Κώστας, πανηγύρισε πρώτος την κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ.

Ο απόφοιτος του κολεγίου του Ντέιτον μπορεί να μην έπαιξε στα playoffs, όμως ήταν μέλος της ομάδας και μάλιστα στην απονομή είχε μαζί του την ελληνική σημαία, αλλά και τη σημαία της χώρας καταγωγής του, της Νιγηρίας.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Κώστας Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε σε πέντε παιχνίδια με τη φανέλα των «λιμνανθρώπων».

Στο παρελθόν, άλλοι δύο αθλητές ελληνικής καταγωγής είχαν βρεθεί στην κορυφή. Πρόκειται για τον Λου Τσιορόπουλο ο οποίος κατέκτησε δύο τίτλους με τη φανέλα των Σέλτικς στα τέλη της δεκαετίας του '50, αλλά και τον Κερτ Ράμπις που πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα με τους Λέικερς τη δεκαετία του '80.

Αμφότεροι όμως είχαν γεννηθεί στις ΗΠΑ.

Δείτε το video από την απονομή όπου ο 23χρονος φόργουορντ κρατούσε την ελληνική σημαία:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.