Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Super League Interwetten: Μοιρασιά στο ντέρμπι (video)

Super League Interwetten: Μοιρασιά στο ντέρμπι (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/1/2021 21:27
ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο ντέρμπι της Τούμπας, με τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν τη διαφορά 10 βαθμών στην κορυφή από τον «Δικέφαλο του Βορρά». Προηγήθηκαν με Ίνγκασον (51’) οι Θεσσαλονικείς, ισοφάρισαν με Μπα (77’) οι Πειραιώτες. Δοκάρι στο 90+3’ με Τζόλη είχαν οι γηπεδούχοι, τριπλή ευκαιρία με δοκάρι είχαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος.

Δεν είχε νικητή το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στην Τούμπα. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με τα δύο γκολ να σημειώνονται στο δεύτερο μέρος από δύο κεντρικούς αμυντικούς.

Στο 51’ ο Ίνγκασον άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος την ασταθή επέμβαση του Σα στην κεφαλιά του Ουάρντα, ενώ στο 77’ ο Μπα επωφελήθηκε από την άστοχη έξοδο του Πασχαλάκη σε εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη και με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε το σκορ σε 1-1.

Το ματς:


Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και λίγο έλειψε να προηγηθεί στο 2ο λεπτό, όταν μετά από γύρισμα του Σβαμπ από τα αριστερά, ο Μουργκ βρήκε χώρο και πλάσαρε από καλή θέση, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 14’ με τριπλή ευκαιρία για το 0-1. Μετά από γύρισμα του Φορτούνη από τα δεξιά, ο Εμβιλά έκανε το σουτ, με τον Πασχαλάκη αρχικά να αποκρούει. Η μπάλα έφτασε ξανά στον Γάλλο, ο οποίος αυτή τη φορά σημάδεψε το δοκάρι, ενώ ακολούθησε νέο σουτ του Καμαρά, το οποίο ακούμπησε το δοκάρι και πέρασε άουτ.

Μετά το φορτσάτο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και στο 20’ είχε νέα καλή στιγμή για το 0-1, με τον Βαλμπουενά να εκτελεί απευθείας φάουλ και τον Πασχαλάνη να αποκρούει σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ απείλησε κι αυτός από στημένη φάση στο 27’, με τον Σα να διώχνει σε κόρνερ την κεφαλιά του Ίνγκασον έπειτα από φάουλ του Βιεϊρίνια. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο πρώτο ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι στο δεύτερο 45λεπτο και στο 51’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ουάρντα έπιασε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Σα σε ασταθή επέμβαση. Ο Ίνγκασον το εκμεταλλεύτηκε, πήρε το ριμπάουντ και με δυνατό σουτ από κοντά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ και στο 70’ είχαν καλή στιγμή με μακρινό σουτ του Ουάρντα, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός δεν πατούσε καλά στην επανάληψη, αδυνατούσε να φανεί απειλητικός, ωστόσο βρήκε τη λύση από στατική φάση. Στο 77’ ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ, ο Πασχαλάκης έκανε άστοχη έξοδο και ο Μπα με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έψαχνε περισσότερο το δεύτερο γκολ, έχοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες. Στο 80’, ο Σβιντέρσκι εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία Μπα-Σεμέδο και βρέθηκε απέναντι στον Σα αλλά ο Πορτογάλος μπλόκαρε σωτήρια. Δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το 2-1, με τον Τζόλη να πραγματοποιεί τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σα. Το 1-1 ήταν το τελικό σκορ του ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το αήττητο και το +10 από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (83' Τζόλης), Κρμέντσικ (69' Σφιντέρσκι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μάρτινς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (71' Χασάν), Φορτούνης (82' Μπουχαλάκης), Βρουσάι (61' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (82' Μασούρας).

Τα στιγμιότυπα:




Δείτε τα γκολ:






Το δοκάρι του Τζόλη στις καθυστερήσεις:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.