Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Australian Open: Ο Μεντβέντεφ έβαλε τέλος στο όνειρο του Τσιτσιπά (video)

Australian Open: Ο Μεντβέντεφ έβαλε τέλος στο όνειρο του Τσιτσιπά (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
19/2/2021 13:16
Στα ημιτελικά σταμάτησε η εκπληκτική πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open του 2021, χάνοντας «καθαρά» με 3-0 σετ (6-4, 6-2, 7-5) από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ σε δύο ώρες και εννιά λεπτά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής φάνηκε «άδειος» μετά την ιστορική πρόκριση επί του Ράφα Ναδάλ στα προημιτελικά και μάλιστα με ανατροπή. Δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης τον Ρώσο αντίπαλό του ο οποίος έφτασε δίκαια στην επικράτηση.

Κάπως έτσι το ταξίδι του Τσιτσιπά τελείωσε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του συγκεκριμένου Grand Slam. Το 2019 είχε βρεθεί ξανά στην τετράδα όμως τότε είχε αποκλειστεί από τον Ναδάλ σε straight sets.

Όσο για τον Μεντβέντεφ, βελτίωσε το ρεκόρ του κόντρα στον Τσιτσιπά σε 6-1 στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ εξασφάλισε την πρόκριση σε τελικό ενός major τουρνουά για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Η προηγούμενη ήταν το 2019 στο US Open όταν «άγγιξε» μία επική ανατροπή κόντρα στον Ναδάλ αλλά τελικά υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Ισπανού με 3-2 σετ.

Ο ημιτελικός πάντως δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Ο Τσιτσιπάς κράτησε στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου σετ το σερβίς του όμως δεν μπορούσε να απειλήσει καθόλου τα games στα οποία σέρβιρε ο Μεντβέντεφ. Όταν έκανε το break ο Ρώσος το έργο του έγινε πιο εύκολο κι επικράτησε 6-4.

Στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα ο Έλληνας τενίστας έμοιαζε εκτός κλίματος και δεν ήταν ανταγωνιστικός χάνοντας 6-2.

Παρόμοια εικόνα και στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, με τον Ρώσο να ξεφεύγει με 3-1 και να δείχνει έτοιμος να «καθαρίσει» εύκολα το ματς. Ωστόσο σ' εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς έβγαλε αντίδραση και με τρία διαδοχικά games προηγήθηκε 4-3. Ο Μεντβέντεφ ανέκτησε την χαμένη του ψυχολογία και κάνοντας break στο ενδέκατο game στο σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή, κατάφερε να «καθαρίσει» την πρόκριση με 3-0 σετ.

Πλέον στο μεγάλο τελικό της Κυριακής (21/2) θα κοντραριστεί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος σταρ είναι πολυνίκης του Australian Open μετρώντας οκτώ κατακτήσεις χωρίς να έχει ηττηθεί ποτέ στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ενώ στα ημιτελικά δεν συνάντησε αντίσταση από τον Ρώσο Καράτσεφ τον οποίο «λύγισε» άνετα με 3-0 σετ.

Μέχρι τώρα το σκορ στις αναμετρήσεις ανάμεσα στον «Joker» και τον Μεντβέντεφ είναι 4-3 υπέρ του «Νόλε» κι αναμένεται μεγάλη μάχη. Το πρώτο σερβίς είναι προγραμματισμένο για το πρωί της Κυριακής (21/2, 10.30).

Δείτε videos από την αναμέτρηση:




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.