Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός 2-1: Λυτρωτής Χασάν του έδωσε την πρόκριση! (video)

Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός 2-1: Λυτρωτής Χασάν του έδωσε την πρόκριση! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
25/2/2021 23:54
Ο Αχμέντ Χασάν με γκολ στο 88' της αναμέτρησης μείωσε σε 2-1 για τον Ολυμπιακό και σε συνδυασμό με το 4-2 του πρώτου αγώνα χάρισε μία μεγάλη πρόκριση στους ερυθρόλευκους. Η ομάδα του Μαρτίνς βρέθηκε στο καναβάτσο στο πρώτο ημίχρονο δεχόμενη δύο γκολ (23',43'), είχε δύο δοκάρια στην επανάληψη με τους Καμαρά και Φορτούνη, όμως ο Χασάν ερχόμενος από τον πάγκο πέτυχε το χρυσό γκολ στο 88'.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο σε μεγάλο μέρος του αγώνα, ένα δοκάρι με τον Μάλεν στο 86' αλλά στο τέλος έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο παρά τη νίκη τους.

Δύο στημένες φάσεις, δύο γκολ

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε σχεδόν την ίδια ενδεκάδα με το πρώτο παιχνίδι απέναντι στους Ολλανδούς, με την μοναδική διαφορά να είναι ο Σεμέδο αντί του Παπασταθόπουλου στο κέντρο της άμυνας. Ο Έλληνας αμυντικός αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο ωστόσο βρισκόταν κανονικά στον πάγκο.

Ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να βγει μπροστά στην αρχή του παιχνιδιού και να μην περιμένει την αντίπαλο του έχοντας το πλεονέκτημα του πρώτου αγώνα, δεν μπόρεσε όμως στα πρώτα λεπτά να βγάλει κάποια αξιόλογη φάση. Οι Ολλανδοί ήταν οι πρώτοι που απείλησαν στο 11' με ένα σουτ του Ζαχάβι, όπως φάνηκε όμως ο Μάλεν που έκανε την πάσα βρισκόταν σε θέση οφσάιντ με την σημαία του βοηθού να μένει κατεβασμένη. Η Αϊντχόφεν όσο περνούσε η ώρα έπαιρνε περισσότερες πρωτοβουλίες και στο 20' ο Μάλεν βρέθηκε μέσα στην περιοχή όμως ο Μπα με ένα υπέροχο τάκλιν σταμάτησε την προσπάθεια του αντιπάλου.Λίγο μετά την είκοσι λεπτών ωστόσο ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ όταν ο Τόμας εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά o Ζάχαβι πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας και ο Σα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα η οποία κατέληξε στα δίχτυα. Το γκολ αυτό δεν αποσυντόνισε τον Ολυμπιακό και στο 32' ο Μπρούμα με υπέροχη προσποίηση βρέθηκε μέσα στην περιοχή, το σουτ που επιχείρησε όμως κατέληξε λίγο δίπλα από την εστία του Εμβογκό. Ακόμα και έτσι οι ερυθρόλευκοι είχαν το σκορ πρόκρισης κάτι που άλλαξε όμως στο 42'. Ο Ζάχαβι για άλλο ένα παιχνίδι αποδείχτηκε καθοριστικός για την ομάδα του και με μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι, του ανήμπορου να αντιδράσει αυτήν την φορά, Σα.

Δοκάρια, αλλαγές και σωτήρας Χασάν

Ο Μαρτίνς έβλεπε πως πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα στην ομάδα του και με την αρχή της επανάληψης πέρασε τους Φορτούνη και Μασούρα στην θέση των Μπουχαλάκη και Βαλμπουενά. Το παιχνίδι απέκτησε καλύτερο ρυθμό και στο 50' οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν την ισοφάριση. Ο δραστήριος Μπρούμα έκανε την ενέργεια από τα δεξιά, σέντραρε για τον Καμαρά το σουτ του οποίου όμως σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Εμβογκό. Στη συνέχεια ο Λάλα πήρε το ριμπάουντ είδε όμως την προσπάθεια του να καταλήγει κόρνερ μετά την παρέμβαση του Φεργκέβερ. Η διάθεση αυτή των φιλοξενούμενων δεν κράτησε για πολύ καθώς όσο περνούσε η ώρα η Αϊντχόφεν έμοιαζε να ελέγχει το παιχνίδι.

Ο Φορτούνης ήταν από τους κινητήριους μοχλούς του Ολυμπιακού στο 2ο μέρος και λίγο έλειψε να κάνει το 2-1, όμως η εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε στο 78' σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Εμβογκό. Ο Χασάν και ο Ανδρούτσος πέρασαν στο παιχνίδι, οι ερυθρόλευκοι πίεζαν ψάχνοντας το γκολ και στο 86' είδαν την αντίπαλο τους να σημαδεύει με την σειρά της το δοκάρι στο σουτ του Μάλεν.

Την λύση τελικά έδωσε ο Χασάν στο 88' ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Εμβογκό στην κεφαλιά του Ελ Αραμπί και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι πανηγυρισμοί στο γήπεδο αλλά και στον πάγκο των ερυθρολεύκων ήταν έντονοι, στα λεπτά που απέμεναν κράτησαν με νύχια και με δόντια το σκορ πρόκρισης και το τελικό σφύριγμα τους βρήκε μέσα σε κλίμα ευφορίας και πανηγυρισμών. Πλέον περιμένει στην κλήρωση της Παρασκευής (26/2) να μάθει τους πιθανούς του αντιπάλους

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.