Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ρεάλ – Αταλάντα 3-1: Στους «8» με νέα νίκη η «βασίλισσα» (video)

Ρεάλ – Αταλάντα 3-1: Στους «8» με νέα νίκη η «βασίλισσα» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/3/2021 23:52
Η Ρεάλ επικράτησε με 3-1 της Αταλάντα στη Μαδρίτη και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, «σφράγισε» την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπενζεμά (34’), Ράμος (60’ πεν.) και Ασένσιο (85’) τα γκολ της «βασίλισσας», μείωσε με απευθείας φάουλ ο Μουριέλ (83’).

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, η Ρεάλ θα δώσει ξανά το «παρών» στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν επικράτησε με 3-1 της Αταλάντα στην Μαδρίτη και με συνολικό σκορ 4-1, «σφράγισε» το εισιτήριο για τις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Η «βασίλισσα» έλεγξε το ρυθμό στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε στο 34’ με τον Μπενζεμά έπειτα από τραγικό λάθος του Σπορτιέλο. Στην επανάληψη η Αταλάντα προσπάθησε να επιστρέψει στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά οι γηπεδούχοι χτύπησαν στο τρανζίσιον και βρήκαν άλλα δύο τέρματα (60’ Ράμος πεν., 85’ Ασένσιο). Ενδιάμεσα, ο Μουριέλ μείωσε απλώς σε 2-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Το ματς:


Για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι της Αταλάντα στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Γκασπερίνι αποφάσισε να μην ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης τους δύο Κολομβιανούς, Ζαπάτα και Μουριέλ, αφήνοντας στον πάγκο τον πρώτο, ενώ εκτός βασικής ενδεκάδας έμεινε και ο Ίλισιτς. Η ιταλική ομάδα μπήκε δυνατά στο ματς με στόχο να βρει ένα γρήγορο γκολ και στο 3’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με προβολή του Γκόζενς στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Κουρτουά μπλόκαρε σταθερά. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους «μπεργκαμάσκι» καθώς η Ρεάλ απορρόφησε την αρχική πίεση και έλεγξε το ρυθμό, χωρίς πάντως να απειλεί.

Το παιχνίδι δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις στο πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες υπέπιπταν σε αρκετά λάθη και τα λεπτά κυλούσαν χωρίς κάτι το αξιόλογο. Ωστόσο από ένα τραγικό λάθος του Σπορτιέλο ήρθε το γκολ για τη «βασίλισσα». Στο 34’ ο γκολκίπερ της Αταλάντα έκανε λάθος πάσα δίνοντας τη μπάλα στον Μόντριτς και ο Κροάτης μοίρασε έτοιμο γκολ στον Μπενζεμά για το 1-0. Ο Γάλλος φορ έφτασε έτσι τα 70 τέρματα στο Τσάμπιονς Λιγκ κι έγινε ο 5ος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Το 1-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αφού η Αταλάντα δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση, έχοντας απλώς ένα άστοχο σουτ του Μαλινόβσκι στο 43’.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Γκασπερίνι έριξε στο ματς τον Ζαπάτα αντί του Πάσαλιτς, ενώ λίγη ώρα μετά πέρασε και τον Ίλισιτς στη θέση του Γκόζενς. Παρόλα αυτά, η Ρεάλ ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα και στο 52’ «άγγιξε» το γκολ με τον Βινίσιους, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά τα… θαλάσσωσε στο τελείωμα, στέλνοντας τη μπάλα άουτ από τη μικρή περιοχή. Παρόλα αυτά, ο Βραζιλιάνος πήρε το… αίμα του πίσω στο 58’ καθώς κέρδισε πέναλτι από τον Τολόι και ο Ράμος με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 2-0, «σφραγίζοντας» ουσιαστικά την πρόκριση των Μαδιρλένων.

Η Αταλάντα δεν τα παράτησε και έφτασε κοντά στο γκολ. Στο 67’ ο Κουρτουά αντέδρασε σωστά σε σουτ του Ζαπάτα, ενώ στο 76’ ο Βέλγος πορτιέρο νίκησε τον Κολομβιανό σε τετ-α-τετ. Ενδιάμεσα στις δύο φάσεις των φιλοξενούμενων, η Ρεάλ είχε διπλή μεγάλη ευκαιρία με τον Μπενζεμά, ο οποίος δεν κατάφερε με κοντινή κεφαλιά να νικήσει τον Σπορτιέλο, ενώ στη συνέχεια της φάσης σημάδεψε το δοκάρι με νέα κεφαλιά.

Το γκολ για τους Ιταλούς ήρθε τελικά στο 83’, με τον Μουριέλ να σκοράρει με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ για το 2-1. Πριν όμως κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, η Ρεάλ ανέκτησε το προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Ασένσιο να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, έπειτα από ασίστ του Βάσκεθ. Το 3-1 ήταν το τελικό σκορ και η «βασίλισσα» θα δώσει ξανά το «παρών» στα προημιτελικά μετά από τη σεζόν 2017-18.

Τα στιγμιότυπα:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.