Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Ο Πογκμπά «ξέρανε» την Μίλαν, άνετες προκρίσεις για Άγιαξ, Βιγιαρεάλ, Ρόμα (video)

Γιουρόπα Λιγκ: Ο Πογκμπά «ξέρανε» την Μίλαν, άνετες προκρίσεις για Άγιαξ, Βιγιαρεάλ, Ρόμα (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/3/2021 23:27
Με τον Πογκμπά να σκοράρει στην επιστροφή του μετά από τραυματισμό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 1-0 την Μίλαν στο «Σαν Σίρο» και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Στους «8» Άγιαξ, Σλάβια Πράγας, Βιγιαρεάλ, Ρόμα και Γρανάδα, αποκλείστηκε από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ η Τότεναμ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η μοναδική ομάδα από την περσινή οκτάδα του Γιουρόπα Λιγκ που δίνει το «παρών» στην προημιτελική φάση της φετινής διοργάνωσης. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με 1-0 της Μίλαν στο «Σαν Σίρο» και προκρίθηκαν στους «8» για 2η σερί χρονιά.

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημείωσε ο Πολ Πογκμπά. Ο Γάλλος μέσος πέρασε στο ματς στο 46’ και δύο λεπτά μετά βρήκε δίχτυα, συνδυάζοντας με γκολ την επιστροφή του στην ενεργό δράση. Μετά το 1-0 οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν εξαιρετική διαχείριση, «σβήνοντας» το ρυθμό, αφού οι «ροσονέρι» είχαν μόλις μια ευκαιρία με τον νεοεισελθόντα Ιμπραχίμοβιτς. Στις καθυστερήσεις πάντως οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ένα τράβηγμα του Ουάν-Μπισάκα έπειτα από εκτέλεση φάουλ αλλά ο Γερμανός Μπριχ έκρινε ότι δεν υπήρξε κάτι και δεν πήγε ούτε στο VAR.ΜΥΘΙΚΗ Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Έριξε 3αρα στην Τότεναμ και την πέταξε εκτός Ευρώπης!

Τι και αν έχασε με 2-0 στο Λονδίνο; Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ με χατ-τρικ του Όρσιτς νίκησε με 3-0 την Τότεναμ στην παράταση (2-0 κ.δ.) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, ρίχνοντας στο καναβάτσο την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το θρίμαβο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Άνετες προκρίσεις για Άγιαξ και Βιγιαρεάλ

Άνετη πρόκριση για τον Άγιαξ, ο οποίος πήρε νέα νίκη επί της Γιουνγκ Μπόις, αυτή τη φορά με 2-0 στην Ελβετία (21’ Νέρες, 49’ Τάντιτς πεν.) και με συνολικό σκορ 5-0 εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Πρόκριση με δύο νίκες και για την Βιγιαρεάλ, η οποία με δύο γκολ του Μορένο (13’, 36’) νίκησε ξανά με 2-0 την Ντιναμό Κιέβου, αυτή τη φορά στην Ισπανία και θα δώσει και αυτή το παρών στους «8».

Στους «8» για 2η φορά σε 3 χρόνια η Σλάβια Πράγας

Μετά την Λέστερ, η Σλάβια Πράγας άφησε εκτός άλλη μια βρετανική ομάδα, επικρατώντας με 2-0 της Ρέιντζερς στο «Άιμπροξ». Οι Τσέχοι σκόραραν δύο φορές με τους Ολαίνκα (14’) και Στάντσιου (74’) ενώ οι Σκωτσέζοι είχαν ισάριθμες αποβολές, αφού στο 61’ έχασαν με απευθείας κόκκινη τον Ρουφ για εγκληματικό τάκλιν στον Κολάρ, ενώ στο 73’ έμειναν με 9 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης του Μπαλογκάν. Να σημειωθεί πως η Σλάβια Πράγας προκρίνεται για 2η φορά στα προημιτελικά του θεσμού την τελευταία τριετία. Η προηγούμενα ήταν τη σεζόν 2018-19 όταν απέκλεισε τις Γκενκ και Σεβίλλη προτού μείνει εκτός από την μετέπειτα κάτοχο του τίτλου, Τσέλσι.

Με Μαγιοράλ η Ρόμα, «γλυκιά» ήττα για Γρανάδα

Με δύο γκολ του Μαγιοράλ (48’, 72’) η Ρόμα νίκησε με 2-1 την Σαχτάρ στο Κίεβο και με συνολικό σκορ 5-1 προκρίθηκε με άνεση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Από την άλλη, η Γρανάδα ηττήθηκε με 2-1 από την Μόλντε στην ουδέτερη Βουδαπέστη αλλά έχοντας… προίκα το 2-0 του πρώτου αγώνα, πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι Νορβηγοί προηγήθηκαν στο 29’ με αυτογκόλ του Βαγιέχο, οι Ισπανοί ισοφάρισαν στο 72’ με τον Σολδάδο, αλλά στο 90’ οι γηπεδούχοι πήραν τιμητική νίκη με πέναλτι του Χεστέντ.

Τα στιγμιότυπα:


Μίλαν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1:




Γιουνγκ Μπόις - Άγιαξ 0-2:




Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Τότεναμ 3-0 (2-0 κ.δ.)




Βιγιαρεάλ - Ντιναμό Κιέβου 2-0:




Ρέιντζερς - Σλάβια Πράγας 0-2:




Σαχτάρ - Ρόμα 1-2:




Μόλντε - Γρανάδα 2-1:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.