Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Νέος θρίαμβος για Τουρκία, απώλειες για Βέλγιο και Πορτογαλία (video)

Προκριματικά Μουντιάλ: Νέος θρίαμβος για Τουρκία, απώλειες για Βέλγιο και Πορτογαλία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/3/2021 00:15
Η Τουρκία μετά την εμφατική νίκη επί της Ολλανδίας, διέλυσε με 3-0 την Νορβηγία στο Όσλο κι έκανε το 2x2 στον όμιλο. «Αυτοκτόνησε» η Πορτογαλία που φωνάζει για ακυρωθέν γκολ στο 90+3’, απώλεια για Βέλγιο, το πάλεψε με Κροατία η Κύπρος.

Εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα της προκριματικής φάσης η Τουρκία. Η ομάδα του Σενόλ Γκιουνές, μετά το 4-2 επί της Ολλανδίας, πέρασε με 3-0 από την έδρα της Νορβηγίας και έκανε το 2x2 στον όμιλο της. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής ήταν ο Τουφάν ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (4’, 59’), ενώ το άλλο τέρμα σημείωσε ο Σονγιουτσού (28’).

Στον ίδιο όμιλο, η Ολλανδία άνοιξε λογαριασμό, επικρατώντας με 2-0 της Λετονίας στο Άμστερνταμ. Οι «οράνιε» άνοιξαν το σκορ με γκολάρα του Μπερτχάους (32’), είχαν μεγάλες φάσεις και δοκάρια για μεγαλύτερο σκορ αλλά τελικά πέτυχαν μόλις ένα γκολ, με τον Ντε Γιονγκ στο 69’, για το τελικό 2-0.

Φωνάζει για ακυρωθέν γκολ η Πορτογαλία, απώλεια για το Βέλγιο

Σερβία και Πορτογαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο Βελιγράδι, με τους Ίβηρες να προηγούνται νωρίς με 2-0 και τους Σέρβους να κάνουν το μεγάλο comeback. Κανείς δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη όταν η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προηγήθηκε με 2-0 στο 36’ χάρη σε ισάριθμα γκολ του Ζότα. Κι όμως, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2 με Μίτροβιτς (46’) και Κόστιτς (60’), αν και στο φινάλε στάθηκαν τυχεροί, αφού δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ο Ρονάλντο έστειλε τη μπάλα προς τα δίχτυα, οι Σέρβοι απομάκρυναν τελευταία στιγμή αλλά η μπάλα φάνηκε ότι πέρασε τη γραμμή. Ο βοηθός όμως είχε άλλη άποψη, VAR δεν υπάρχει στα προκριματικά και έτσι το 2-2 έμεινε ως το φινάλε.

Από την άλλη, Τσεχία και Βέλγιο αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην Πράγα και μοιράστηκαν το βαθμό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μάλιστα στο 50’ με τον Πρόβοντ, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν απλώς στο 60’ με τον Λουκάκου.Το πάλεψε η Κύπρος, «βόμβα» από το Λουξεμβούργο

Η Κύπρος πραγματοποίησε αξιοπρεπέστατη εμφάνιση απέναντι στην Κροατία αλλά εν τέλει ηττήθηκε με 1-0 στην Ριέκα και έμεινε με ένα βαθμό στον όμιλο. Η ομάδα του Κωστένογλου αμύνθηκε αποτελεσματικά στη μεγαλύτερη διάρκεια, περιορίζοντας τους Κροάτες κυρίως σε μακρινά σουτ, αλλά στη φάση του 40ου λεπτού υπέπεσε σε συνεχόμενα λάθη και τελικά δέχτηκε το γκολ από τον Πάσαλιτς.

Την έκπληξη της αγωνιστικής έκανε το Λουξεμβούργο, το οποίο με γκολ του Ροντρίγκες στο 85’ έφυγε με το «διπλό» (1-0) από την έδρα της Ιρλανδίας. Μεγάλη έκπληξη και για την Μάλτα, η οποία απέσπασε ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Σλοβακίας. Μάλιστα, προηγήθηκε πολύ νωρίς με 2-0 (16’ Γκαμπίν, 19’ Σαταριάνο), αλλά οι Σλοβάκοι γλίτωσαν τα χειρότερα, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με δύο γρήγορα γκολ στο δεύτερο μέρος (49’ Στρέλετς, 53’ Σκρίνιαρ).

Στα άλλα ματς, η Ρωσία κέρδισε με 2-1 την Σλοβενία χάρη σε δύο γκολ του Τζιούμπα, η Λευκορωσία νίκησε με 4-2 την Εσθονία στο Μινσκ, ενώ το Μαυροβούνιο επικράτησε με 4-1 του Γιβραλτάρ στην Ποντγκόριτσα. Είδηση φυσικά ότι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν εκτός έδρας γκολ, ισοφαρίζοντας προσωρινά με πέναλτι του Στάιτσε (30’).

Τα στιγμιότυπα:


Νορβηγία - Τουρκία 0-3:




Ολλανδία - Λετονία 2-0




Τσεχία - Βέλγιο 1-1:




Σερβία - Πορτογαλία 2-2:




Κροατία - Κύπρος 1-0:




Ρωσία - Σλοβενία 2-1:




Λευκορωσία - Εσθονία 4-2:




Μαυροβούνιο - Γιβραλτάρ 4-1




Σλοβακία - Μάλτα 2-2:




Ιρλανδία - Λουξεμβούργο 0-1:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.