Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Οριστικό: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο Hall of Fame της FIBA

Οριστικό: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο Hall of Fame της FIBA

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
1/4/2021 16:03
Η FIBA ανακοίνωσε τις προσωπικότητες του μπάσκετ που θα μπουν στο Hall of Fame με την τάξη του 2021 κι ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ θα έχει τη σπουδαία τιμή και γίνεται μόλις ο τρίτος Έλληνας ο οποίος καταφέρνει κάτι τέτοιο. Είχαν προηγηθεί ο Νίκος Γκάλης το 2007 και ο Παναγιώτης Φασούλας το 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιαννάκης έχει γράψει πολλές χρυσές σελίδες στην καριέρα του τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.

Το 1987 βοήθησε την Εθνική Ελλάδας να κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ, ενώ 18 χρόνια αργότερα την οδήγησε και ως προπονητής στο ίδιο επίτευγμα, κάτι που δεν είχε πετύχει κανείς άλλος μέχρι τότε.

Σε διασυλλογικό επίπεδο στέφθηκε Κυπελλούχος Σαπόρτα το 1993 με τον Άρη, ενώ τρία χρόνια αργότερα κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό την Ευρωλίγκα, κάτι που δεν είχε πανηγυρίσει καμία άλλη ελληνική ομάδα μέχρι τότε.

Εκτός από τον Γιαννάκη, με την τάξη του 2021 θα μπουν στο Hall of Fame κι άλλοι θρύλοι του αθλήματος όπως ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο, Έτορε Μεσίνα, ο Αμερικανός Τσακ Ντέιλι ο οποίος ήταν ο κόουτς της «Dream Team» που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 και ο Γερμανός Ντέτλεφ Σρεμφ ο οποίος έλαμψε στο ΝΒΑ την τελευταία δεκαετία του προηγούμενου αιώνα.

Αναλυτικά η λίστα:

Παίκτες

Mathieu Faye (Senegal)
Hana Horakova (Czech Republic)
Stanislav Kropilak (Slovakia)
Oscar Moglia (Uruguay - posthumously)
Detlef Schrempf (Germany)
Penka Stoyanova (Bulgaria - posthumously)
Sergey Tarakanov (Russia)
Panagiotis Giannakis (Greece)
Haixia Zheng (China)

Προπονητές

Chuck Daly (USA - posthumously)
Tom Maher (Australia)
Ettore Messina (Italy)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.