Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Πόρτα» στη European Super League από Μπάγερν και Παρί Σεν Ζερμέν

«Πόρτα» στη European Super League από Μπάγερν και Παρί Σεν Ζερμέν

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
20/4/2021 17:46
Η επίσημη δημιουργία της European Super League δημιούργησε πολλές αναταραχές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ωστόσο δεν είναι όλοι οι «γίγαντες» θετικοί στην προοπτική «κλειστής» λίγκας. Η Μπάγερν Μονάχου των έξι ευρωπαϊκών Κυπέλλων Πρωταθλητριών αλλά και η Παρί Σεν Ζερμέν που θεωρείται σταθερή δύναμη της τελευταίας δεκαετίας πήραν θέση και ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουν στην ESL.

Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο διχασμός είναι μεγάλος και οι 12 που αποφάσισαν να αποσχιστούν δείχνουν μόνοι τους, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν τη στήριξη ούτε των ίδιων των οπαδών τους.

Αναλυτικά η θέση της Μπάγερν Μονάχου μέσω των δηλώσεων Χέρμπερτ Χάινερ:

«Η Μπάγερν Μονάχου έχει ξεκάθαρη στάση απέναντι στο θέμα της Super League. ‘Τα μέλη και οι οπαδοί μας απέρριψαν στην Super League».

Από την πλευρά του ο οικονομικός διευθυντής των Βαυαρών Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε πρόσθεσε:

«Θα ήθελα να κάνω σαφές ότι η Μπάγερν δεν θα πάρει μέρος στην Super League. Η Μπάγερν δείχνει αλληλεγγύη στην Bundesliga. Ηταν πάντα και είναι μεγάλη ευχαρίστηση για εμάς να παίζουμε και να εκπροσωπούμε την Γερμανία στο Champions League».

Εκ μέρους της Παρί Σεν Ζερμέν ο πρόεδρος των πρωταθλητών Γαλλίας Νασέρ Αλ-Κελαϊφί υπογράμμισε:

«Η Παρί Σεν Ζερμέν εξακολουθεί να έχει την πεποίθηση ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα για τον κάθε ένα.

Ήμουν επίμονος και ξεκάθαρος για αυτό από την αρχή. Ως σύλλογος είμαστε μία οικογένεια και μια κοινότητα, όπου κινητήρια δύναμη είναι οι οπαδοί μας. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.

Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε πρόταση χωρίς την στήριξη της UEFA - ενός οργανισμού που δουλεύει για την πρόοδο και τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου εδώ και περίπου 70 χρόνια- δεν λύνει τα τρέχοντας ζητήματα που απασχολούν την ποδοσφαιρική κοινότητα, αντιθέτως έχουν ιδιοτελή συμφέροντα.

Η Παρί Σεν Ζερμέν θα συνεχίζει να εργάζεται στο πλευρό της UEFA, της ECA και όλων των μετόχων της ποδοσφαιρικής οικογένειας, βασιζόμενη στις αρχές της καλής πίστης, της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς όλους».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.