Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ανακοίνωσε «πάγωμα» και επαναξέταση πλάνου η European Super League

Ανακοίνωσε «πάγωμα» και επαναξέταση πλάνου η European Super League

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/4/2021 04:01
Μετά την αποχώρηση των έξι αγγλικών συλλόγων από την European Super League και την επιθυμία των δύο ιταλικών (Ίντερ, Μίλαν) να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, η νέα Λίγκα ανακοίνωσε πως θα επανεξετάσει το πλάνο της.

Η ESL με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης (20/4) προανείγγηλε την αναβολή του σχεδίου της για τη διεξαγωγή της νέας διοργάνωσης, αφού όπως τονίζει, θα επανεξετάσει ξανά την πρότασή της.

Όλα αυτά λίγη ώρα μετά την απόσυρση των έξι αγγλικών συλλόγων (Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τότεναμ) από την Λίγκα αλλά και την επιθυμία που εκφράστηκε από τις ιταλικές Ίντερ και Μίλαν να αποχωρήσουν κι αυτές από το νέο πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση:


H European Super League είναι πεπεισμένη πως το υπάρχουν ‘status quo’ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει.

Προτείνουμε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση, επειδή το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί. Η πρότασή μας στοχεύει να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί, ενώ παράλληλα θα φέρει πηγές και σταθερότητα σε όλη την ποδοσφαιρική ‘πυραμίδα,, βοηθώντας να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα, λόγω της πανδημίας. Θα παρείχε επίσης ουσιαστικά ενισχυμένες πληρωμές αλληλεγγύης σε όλους τους ενδιαφερόμενους ποδοσφαιρικούς φορείς.

Παρά την ανακοίνωση αποχώρησης των αγγλικών ομάδων, που έγινε υπό πίεση που ασκήθηκε για να πάρουν αυτή την απόφαση, είμαστε πεπεισμένοι πως η πρόταση μας είναι απόλυτα σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τους κανονισμούς, όπως έχουν επικυρωθεί από απόφαση δικαστηρίου για να προστατεύσει την Super League από ενέργειες τρίτων.

Λόγω των συνθηκών, θα επανεξετάσουμε στα σωστά βήματα για να αναδιαμορφώσουμε το πρότζεκτ, έχοντας πάντα στο μυαλό μας τους στόχους μας να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, προσφέροντας παράλληλα οικονομικά αλληλεγγύη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.