Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άρης – ΠΑΟΚ 0-1: «Άλωσε» το «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ (video)

Άρης – ΠΑΟΚ 0-1: «Άλωσε» το «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/4/2021 21:28
Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Σβαμπ (6’) κέρδισε με 1-0 τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον έπιασε στην 2η θέση με 57 βαθμούς, κάνοντας μεγάλο βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη. Με δέκα από το 86’, λόγω αποβολής του Ουάρντα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» που βραχυκύκλωσε τους «κίτρινους».

«Ασπρόμαυρο» βάφτηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο κυνικός «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 1-0 των «κίτρινων» και τους έπιασε στην 2η θέση με 57 βαθμούς.

Ένα ντέρμπι που δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και κρίθηκε από πολύ νωρίς χάρη στο γκολ του Σβαμπ στο 6ο λεπτό. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έκλεισε σωστά όλους τους χώρους και δυσκόλεψε αρκετά τους γηπεδούχους, που απείλησαν σε λίγες περιπτώσεις την εστία του Πασχαλάκη. Η αποβολή του Ουάρντα με δύο κίτρινες σε ένα λεπτό (86’) δεν στοίχισε στους «ασπρόμαυρους», που έκαναν μεγάλο βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη.

Το ματς:


Ο Άκρης Μάντζιος προχώρησε σε μόνο μια αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, ρίχνοντας τον Γκανέα αντί του Σούντγκρεν. Ο Κουέστα ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, Σάκιτς, Ροζ, Δεληζήσης και Γκανέα ήταν στο κέντρο της άμυνας, ενώ Σάσα και Τζέγκο ξεκίνησαν στα χαφ. Ο Μπερτόλιο ήταν μπροστά τους και οι Γκαρσία-Μαντσίνι πλαισίωναν τον προωθημένο Μάνο.

Ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε για δεύτερο σερί παιχνίδι το 3-4-3 με Πασχαλάκη στο τέρμα, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο στην άμυνα, Ροντρίγκο, Μπαμπά, Αουγκούστο, Σβαμπ τετράδα στο κέντρο και τους Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί να πλαισιώνουν τον Σφιντέρσκι. Μοναδική αλλαγή σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν η παρουσία του Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας αντί του Ίνγκασον, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος προηγήθηκε μόλις στο 6ο λεπτό. Μετά από λάθος συνεννόηση των Κουέστα και Σάκιτς ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Σβιντέρσκι, αυτός έβγαλε τρομερή κάθετη πάσα στον Σβαμπ και ο Αυστριακός από κοντά έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ, ο Άρης κρατούσε περισσότερο τη μπάλα και έψαχνε τον τρόπο να απειλήσει με αξιώσεις, χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα. Στο 12’ η κεφαλιά του Μπερτόγλιο δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη, ενώ στο 29’ ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απομάκρυνε το σουτ του Μαντσίνι. Ο ΠΑΟΚ κρατούσε χωρίς προβλήματα το μηδέν και στο 44’ «άγγιξε» το 2-0 όταν μετά από κόντρα επίθεση, ο Ελ Καντουρί επιχείρησε να «σκάψει» τη μπάλα πάνω από τον Κουέστα, αλλά αυτός έκανε ένα βήμα πίσω και απέκρουσε σωτήρια.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τον Άρη να είχε την κατοχή αλλά όχι τον τρόπο να απειλήσει. Ο ΠΑΟΚ είχε οπισθοχωρήσει παίζοντας από ένα σημείο με τον Ουάρντα σε ρόλο ψευτοεννιαριού αλλά η τακτική που απέδιδε καρπούς, αφού ο «Δικέφαλος του Βορρά» κρατούσε χωρίς προβλήματα το μηδέν. Μάλιστα στο 66’ έφτασε ξανά κοντά σε ένα δεύτερο γκολ όμως ο Ζίβκοβιτς από θέση βολής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα.

Το παιχνίδι κυλούσε σε χαμηλό τέμπο και χωρίς κάτι αξιόλογο, ώσπου στο 86’ ο Ουάρντα αποβλήθηκε με δύο κίτρινες σε ένα λεπτό και άφησε τον ΠΑΟΚ με παίκτη λιγότερο. Ο Άρης πίεσε ασφυχτικά στα τελευταία λεπτά και στο 90+1’ είχε την μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Μπερτόγλιο μέσα από την περιοχή αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σωτήρια. Ένα λεπτό μετά ο Ρόουζ έπιασε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ έμεινε ως το τελικό σφύριγμα και οι «ασπρόμαυροι» πανηγύρισαν έξαλα τη νίκη στην έδρα των «κίτρινων».

Όλα τα στιγμιότυπα:




Το γκολ:




Η αποβολή του Ουάρντα:




Η μεγάλη επέμβαση του Πασχαλάκη στο 90+1':




Οι πανηγυρισμοί των νικητών:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.