Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2: Την πλήγωσε ξανά και «σφράγισε» την Ευρώπη (video)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2: Την πλήγωσε ξανά και «σφράγισε» την Ευρώπη (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/5/2021 23:31
Ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ σε τρία λεπτά (47’ Κρμέντσικ, 50’ Σβάμπ πεν.) κέρδισε με 2-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, λίγες μόνο μέρες μετά τη νίκη με ίδιο σκορ επί της «Ένωσης» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, και πέρασε μόνος στην 2η θέση, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μείωσαν στο φινάλε με πέναλτι του Τάνκοβιτς (90+2’) οι «κιτρινόμαυροι» που βρέθηκαν μόλις στο +3 από την 5η θέση και τον Παναθηναϊκό, τον οποίο αντιμετωπίζουν την Κυριακή στην Λεωφόρο.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κρμέντσικ (γκολ και κερδισμένο πέναλτι) ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και πέρασε μόνος στην 2η θέση, «σφραγίζοντας» ουσιαστικά ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού η διαφορά από την 5η θέση εκτοξεύτηκε στους 9 βαθμούς. Μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου εις βάρος της «Ένωσης», η ομάδα του Γκαρσία νίκησε ξανά με το ίδιο σκορ τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση, δεν εκμεταλλεύτηκαν την γκέλα του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα και είδαν τη διαφορά από την 5η θέση να μειώνεται στους 3 βαθμούς. Όλα αυτά πριν το μεταξύ τους παιχνίδι στην Λεωφόρο που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, όχι όμως και τον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ έψαχνε τον τρόπο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και στο 11’ είχε την πρώτη σημαντική ευκαιρία, όμως ο Σβάρνας έκοψε σωτήρια την μπαλιά του Κρμέντσικ. Ο Τσέχος επιθετικός είχε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, όταν στο 30’ πάτησε περιοχή έπειτα από μπαλιά του Σβαμπ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ της ΑΕΚ. Ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ αλλά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά σε ουσιαστικά ανυπεράσπιστη εστία. Από την πλευρά της, η «Ένωση» απείλησε στο 31’ με ένα σουτ του Ανσαριφάρντ που κόντραρε και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 42’ ο Γαλανόπουλος προσπάθησε να νικήσει τον Πασχαλάκη από πλάγια θέση, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ κράτησε το μηδέν.Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Γκαρσία έριξε στο ματς τους Αουγκούστο και Ουάρντα, με τον τελευταίο να αποδεικνύεται καθοριστικός. Στο 47’ μετά από τρομερή μπαλιά του Ζίβκοβιτς, ο Ουάρντα ξέφυγε από τον Νεντελτσιάρου κι έδωσε πάρε-βάλε στον Κρέμντσικ, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ. Πριν καλά καλά κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε και σε δεύτερο τέρμα. Στο 49’ ο Ζίβκοβιτς τον Ουάρντα, αυτός βρήκε τον Κρμέντσικ ο οποίος ανατράπηκε από τον Λόπες στην περιοχή. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, «γράφοντας» το 2-0.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση και στο 59’ κινδύνευσε και με τρίτο τέρμα σε μακρινό σουτ του Ροντρίγκο που πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο Χιμένεθ προχώρησε σε τρεις αλλαγές ρίχνοντας τους Βασιλαντωνόπουλο, Τάνκοβιτς και Σιμάνσκι αντί των Νταντσένκο, Νεντελτσιάρου και Γαλανόπουλου, αλλά η «Ένωση» αδυνατούσε να φτιάξει ευκαιρίες. Ωστόσο στο 87’ ο Τσιγγάρας πάτησε τον Κρίστισιτς, ο Πελίτο έδωσε πέναλτι μετά από έλεγχο του VAR και ο Τάνκοβιτς με εύστοχη εκτέλεση μείωσε για το τελικό σκορ.








Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.