Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσέλσι-Λέστερ 0-1: Πρώτο κύπελλο στην ιστορία των «αλεπούδων!» (video)

Τσέλσι-Λέστερ 0-1: Πρώτο κύπελλο στην ιστορία των «αλεπούδων!» (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
15/5/2021 21:52
Η Λέστερ επικράτησε με 1-0 της Τσέλσι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και πανηγυρίζει τον πρώτο της τίτλο στην διοργάνωση. Ένα υπέροχο γκολ του Τίλεμανς στο 63' ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση στο «Γουέμπλεϊ» το οποίο φιλοξένησε 21.000 θεατές.

Οι «αλεπούδες» συνεχίζουν να ζουν το δικό τους παραμύθι στην Αγγλία και αποδεικνύουν κάθε χρόνο πως το πρωτάθλημα του 2016 δεν ήταν απλά ένα πυροτέχνημα. Με σωστό πλάνο και προσήλωση στον στόχο τους κατάφεραν να φτάσουν και στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία τους.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές και να μην δημιουργούν κάποια αξιόλογη φάση, καθώς οι τελικές των Βέρνερ και Βάρντι κατέληξαν αρκετά άουτ. Τα πάντα άλλαξαν στο 2ο μέρος χάρη στην έμπνευση του Τίλεμανς να εξαπολύσει ένα κεραυνό από τα 30 μέτρα ο οποίος κατέληξε στα δίχτυα του Κέπα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι μπλε ανέβασαν την απόδοση τους αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Σμάιχελ.

Ο Δανός τερματοφύλακας με την βοήθεια και του δοκαριού απομάκρυνε την κεφαλιά του Τσίλγουελ στο 78' και στο 87' σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Μάουντ. Δύο λεπτά μετά η Τσέλσι κατάφερε να βρει την ισοφάριση με τον Μόργκαν να στέλνει άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, όμς το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ του Τσίλγουελ που έκανε την σέντρα στην αρχή της φάσης. Τα πράγματα δεν άλλαξαν ως την λήξη και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες της Λέστερ να πανηγυρίζουν έξαλλα.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα (76' Χάντσον Οντόι), Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο (75' Χάβερτς), Αλόνσο (68' Τσίλγουελ), Ζιγές (68' Πούλισικ), Βέρνερ (82' Ζιρού), Μάουντ

ΛΕΣΤΕΡ:Σμάιχελ, Φοφανά, Έβανς (34' Ολμπράιτον), Σογιουντζιού, Καστάν, Τίλεμανς, Εντίντι, Τόμας (82' Μόργκαν), Ιχεανάτσο (67' Μάντισον), Πέρεθ (82' Τσουντχούρι), Βάρντι




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.