Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100μ πεταλούδα η Ντουντουνάκη! (video)

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100μ πεταλούδα η Ντουντουνάκη! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/5/2021 20:53

Η Άννα Ντουντουνάκη πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα (57.37) στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη και ανέβηκε στο βάθρο μαζί με την γαλλίδα Μαρί Βατέλ, η οποία έκανε ακριβώς τον ίδιο χρόνο!

Ιστορία έγραψε η Άννα Ντουντουνάκη! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια από τα Χανιά με χρόνο 57.37 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100μ πεταλούδα στην 2η ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης της Βουδαπέστης.

Η 25χρονη γύρισε 6η στα 50μ αλλά στο 2ο 50αρι ανέβασε ρυθμούς και τερμάτισε στην πρώτη θέση! Η επίδοση της είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ και την οδήγησε στο πρώτο σκαλί του βάθρου μαζί με την Γαλλίδα Μαρί Γουατέλ, η οποία έκανε τον ίδιο χρόνο. Στην 3η θέση έμεινε η Σουδέζα Λουίζ Χάνσον με 57.56.

Είναι το πρώτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την πρωταθλήτριά μας και το πρώτο χρυσό που κατακτά Ελληνίδα κολυμβήτρια! Έως σήμερα η μοναδική γυναίκα που είχε ανέβει στο βάθρο ήταν η Νέρι Νιαγκουάρα η οποία και είχε 3 χάλκινα μετάλλια στα 100μ και 50μ ελεύθερο.





4ος ο Χρήστου στα 50 μέτρα Ύπτιο σε κούρσα με παγκόσμιο ρεκόρ


Πολύ κοντά στο να πάρει μετάλλιο βρέθηκε ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος στα 50 μέτρα Ύπτιο στο ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης. Νικητής της κούρσας ο Ρώσος Κλιμέντ Κολέσνικοβ ο οποίος έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 23.80! Το προηγούμενο ρεκόρ στο αγώνισμα βρίσκονταν στο 23.93.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.