Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Στο Τσάμπιονς Λιγκ Λίβερπουλ και Τσέλσι, στο Κόνφερενς η Τότεναμ! (video)

Πρέμιερ Λιγκ: Στο Τσάμπιονς Λιγκ Λίβερπουλ και Τσέλσι, στο Κόνφερενς η Τότεναμ! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/5/2021 20:08

Η Λίβερπουλ κέρδισε με 2-0 την Κρίσταλ Πάλας στο «Άνφιλντ» και εξασφάλισε εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ όπως και η Τσέλσι παρά την ήττα με 2-1 από την αδιάφορη Κρίσταλ Πάλας. Κι αυτό διότι η Λέστερ ηττήθηκε με 3-2 από την Τότεναμ και έχασε την 4η θέση για ένα βαθμό από τους «μπλε» του Λονδίνου. Πάρτι με πεντάρα η Μάντσεστερ Σίτι, στο Γιουρόπα Λιγκ η Γουέστ Χαμ, στο Κόνφερενς η Τότεναμ, εκτός Ευρώπης μετά από 25 χρόνια η Άρσεναλ.


«Αυτοκτόνησε» η Τσέλσι αλλά βγήκε Τσάμπιονς Λιγκ δια… χειρός Τότεναμ


Απίθανο φινάλε στην τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με την Τσέλσι να «αυτοκτονεί» κόντρα στην Άστον Βίλα αλλά να παίρνει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ χάρη στη συμπολίτισσα Τότεναμ, η οποία κέρδισε την Λέστερ και την άφησε στην 5η θέση.

Οι «μπλε» του Λονδίνου γνώριζαν ότι με νίκη απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Άστον Βίλα θα «σφράγιζαν» θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο αντί αυτού ηττήθηκαν με 2-1 στο «Βίλα Παρκ». Ο πρώην παίκτης της Μπέρτραντ Τραορέ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ανοίγοντας το σκορ στο 43’, ενώ ο ίδιος κέρδισε πέναλτι στο 52’ με το οποίο ο Ελ Γκάζι έκανε το 2-0. Η ομάδα του Τούχελ τα έπαιξε όλα για όλα, μείωσε στο 70’ με τον Τσίλγουελ και φώναξε δικαιολογημένα για πέναλτι, το οποίο θα της έδινε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι «χωριάτες» άντεξαν την πίεση και πήραν μια σπουδαία νίκη γοήτρου, δεύτερη διαδοχική μετά από αυτή απέναντι στην Τότεναμ.

Για καλή τύχη της Τσέλσι, η Λέστερ δεν κατάφερε να κερδίσει το δικό της παιχνίδι και να τερματίσει πάνω από τους «μπλε» αφού ηττήθηκε με 4-2 στο εντός έδρας με την Τότεναμ. Οι «αλεπούδες» προηγήθηκαν δύο φορές με ισάριθμα εύστοχα πέναλτι του Βάρντι (18’, 52’) αλλά τα «σπιρούνια» ισοφάρισαν με Κέιν (41’) και Σμάιχελ (76’ αυτ.) και στα τελευταία λεπτά πέτυχαν άλλα δύο τέρματα με τον Μπέιλ (87’, 90+6’). Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η Λέστερ τερμάτισε 5η υστερώντας για ένα βαθμό της Τσέλσι, ενώ η Τότεναμ τερμάτισε 7η και θα παίξει στο νεοσύστατο Κόνφερενς Λιγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάρι Κέιν, στο πιθανότατα τελευταίο παιχνίδι του με τα «σπιρούνια», βγήκε πρώτος σκόρερ αλλά και πρώτος σε ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα (23 γκολ, 14 ασίστ)!




Στην 3η θέση η Λίβερπουλ


Αρκετά πιο άνετο απόγευμα για την Λίβερπουλ, η οποία με δύο γκολ του Μανέ (36’, 75’), κέρδισε με 2-0 την Κρίσταλ Πάλας στο «Άνφιλντ» και τερμάτισε στην 3η θέση, «σφραγίζοντας» εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι περσινοί πρωταθλητές είχαν βρεθεί στο -7 από την 4η θέση (με ματς λιγότερο) στις 8 Μαΐου αλλά με πέντε διαδοχικές νίκες κατάφεραν να μπουν στην τετράδα και να εξασφαλίσουν θέση στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν ενδεχομένως το τελευταίο παιχνίδι στην προπονητική καριέρα του 73χρονου πλέον Ρόι Χότζον, ο οποίος πριν μερικές μέρες ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον πάγκο της Κρίσταλ Πάλας.


Στο Γιουρόπα Λιγκ η Γουέστ Χαμ


Θέση στο Γιουρόπα Λιγκ της νέας σεζόν εξασφάλισε η Γουέστ Χαμ, η οποία επικράτησε με 3-0 της Σαουθάμπτον στο Λονδίνο και τερμάτισε στην 6η θέση, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (65) στην ιστορία του συλλόγου στην Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες «καθάρισε» το ματς από το πρώτο μέρος με τα δύο γκολ του Φορνάλς (30’, 33’), ενώ στο 86’ ο Ράις έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.


Εκτός Ευρώπης μετά από 25 χρόνια η Άρσεναλ


Η Άρσεναλ με δύο γκολ του Πεπέ (49’, 60’) κέρδισε με 2-0 την Μπράιτον στο «Έμιρειτς» αλλά δεν ήταν αρκετό για να τερματίσει εντός πρώτης επτάδας, αφού η Τότεναμ έφυγε με το «διπλό» από το Λέστερ. Έτσι τερμάτισε στην 8η θέση και στο -1 από τα «σπιρούνια», μένοντας εκτός Ευρώπης μετά από 25 χρόνια!


Αήττητη εκτός έδρας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


Λίγες μέρες πριν τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 2-1 την Γουλβς στο «Μολινό» και ολοκλήρωσε τη σεζόν χωρίς ήττα στα εκτός έδρας παιχνίδια της. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν φουλ ροτέισον αλλά ακόμα κι έτσι πήραν το τρίποντο χάρη στα γκολ των Ελάνγκα (13’) και Μάτα (45+4’ πεν.). Η Γουλβς είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Σεμέντο (39’) αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε το βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι του Νούνο στον πάγκο της.


Πάρτι τίτλου η Σίτι, ρεκόρ ο Αγκουέρο


Η Μάντσεστερ Σίτι, λίγες μέρες πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, διέλυσε με 5-0 την Έβερτον στο «Έτιχαντ» και γιόρτασε ιδανικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλα τα τα φώτα στράφηκαν στον Σέρχιο Αγκουέρο, ο οποίος στο τελευταίο του παιχνίδι στο «Έτιχαντ» πέτυχε δύο γκολ σε πέντε λεπτά (71’, 76’) και έφτασε τα 184 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ κάνοντας ρεκόρ όντας ο παίκτης με τα περισσότερα τέρματα με μια ομάδα στην ιστορία της Λίγκας. Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε στον Γουέιν Ρούνεϊ με 183! Τα άλλα τέρματα σημείωσαν οι Ντε Μπρόινε (11’), Ζεσούς (14’) και Φόντεν (53’). Η Έβερτον ήθελε μόνο νίκη για να ελπίζει για την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά ακόμα κι αν κέρδιζε, θα έχανε το εισιτήριο μετά τη νίκη της Τότεναμ στο Λέστερ.




Φινάλε με ρεκόρ η Λιντς, νίκες για Νιούκαστλ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ


Η Λιντς κέρδισε με 3-1 την υποβιβασμένη Γουέστ Μπρομ στο «Έλαντ Ρόουντ» και έγινε η νεοφώτιστη που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (59) μετά την Ίπσουιτς τη σεζόν 2000-01. Ροντρίγκο (17’), Φίλιπς (42’) και Μπάμφορντ (79’ πεν.) πέτυχαν τα τρία γκολ για τα «παγώνια» που τερμάτισαν στην 9η θέση, ενώ οι «μπάγκις» μείωσαν απλώς στο 90’ με τον Ρόμπσον-Κανού.

Γλυκό φινάλε για την Νιούκαστλ, η οποία πέρασε με 2-0 από την έδρα της υποβιβασμένης Φούλαμ και τερμάτισε στην 12η θέση με 45 βαθμούς. Ο Γουίλοκ άνοιξε το σκορ στο 23’ και σκόραρε για 7ο σερί παιχνίδι, ενώ ο Σαρ με πέναλτι στο 88’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Φινάλε με νίκη για την ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία με γκολ του ΜακΓκόλντρικ (24’) κέρδισε με 1-0 την Μπέρνλι στο «Μπράμαλ Λέιν» και γλίτωσε τρία αρνητικά ρεκόρ. Αν έχανε θα έγραφε το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ ηττών στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά θα γίνονταν και η πρώτη αγγλική ομάδα στην ιστορία που θα έχανε 30 ματς σε σεζόν που έχει λιγότερες από 40 αγωνιστικές! Παράλληλα θα ισοφάριζε το αρνητικό ρεκόρ των Σάντερλαντ και Χάντερσφιλντ με τις περισσότερες εντός έδρας ήττες σε μία σεζόν (14).






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις