Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τουρκία- Ιταλία 0-3: Θρίαμβος για την «Σκουάντρα Ατζούρα» στην πρεμιέρα

Τουρκία- Ιταλία 0-3: Θρίαμβος για την «Σκουάντρα Ατζούρα» στην πρεμιέρα

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
11/6/2021 23:56
Η Ιταλία ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Euro καθώς επιβλήθηκε με 3-0 της Τουρκίας στο «Ολίμπικο» της Ρώμης και έδειξε για ποιο λόγο θεωρείται από τα φαβορί της διοργάνωσης. Από την αρχή του παιχνιδιού φάνηκε ποιος θα έχει τον έλεγχο και παρά το 0-0 του πρώτου μέρους, το αυτογκόλ του Ντεμιράλ στο 53' άλλαξε το παιχνίδι. Ακολούθησαν οι Ιμόμπιλε στο 66' και Ινσίνιε στο 79' που νίκησαν τον Τσακίρ και έκαναν το 3-0.

Πίεση από την αρχή η Ιταλία, 0 τελικές η Τουρκία

Οι δύο προπονητές δεν επιφύλαξαν κάποια έκπληξη στις ενδεκάδες. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι επέλεξε τον Ντοναρούμα κάτω από τα δοκάρια, με τους Κιελίνι, Μπονούτσι στο κέντρο της άμυνας και τους Σπινατσόλα, Φλορέντσι στα άκρα. Η τριάδα στο κέντρο αποτελούνταν από τους Ζορζίνιο, Μπαρέλα και Ζορζίνιο ενώ μπροστά βρέθηκαν οι Ιμόμπιλε, Ινσίνιε και Μπεράρντι.

Από την άλλη ο Σενόλ Γκιουνές επέλεξε τους , Τσελίκ, Σεγιουντζιού, Ντεμιράλ και Μεράς μπροστά από την εστία του Τσακίρ, τους Γιοκουσλού, Τουφάν, Τσαλχάνογλου στον χώρο του κέντρου και τους Γιαζιτζί, Μπ. Γιλμάζ και Καραμάν στην επίθεση.

Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να πιέσουν ψηλά και να κλείσουν ταυτόχρονα τους χώρους, η Ιταλία όμως ήταν αυτή που ήθελε να αναλάβει τον έλεγχο. Η Τουρκία ήταν άψογα στημένη και έτσι χρειάστηκε να φτάσουμε στο 18' για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Ινσίνιε βρήκε την μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ο εξτρέμ της Νάπολι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κιελίνι έπιασε μία δυνατή κεφαλιά και χρειάστηκε μία εκπληκτική απόκρουση του Τσακίρ γαι να παραμείνει το 0-0 στο παιχνίδι. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» έπαιζε στο μισό γήπεδο την αντίπαλο της η οποία έδειχνε πως δεν μπορούσε εύκολα να βγει μπροστά. Χαρακτηριστικό του πρώτου μέρους ήταν ο αριθμός των τελικών, με την Ιταλία να έχει 13 και την Τουρκία 0. Οι παίκτες του Μαντσίνι μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν για μία παράβαση πέναλτι σε χέρι του Γιοκουσλού με τον Μάκελι όμως να συνεχίζει κανονικά το παιχνίδι.

Το αυτογκόλ άλλαξε το παιχνίδι

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν φάνηκε να αλλάζει αλλά η Ιταλία βρήκε το γκολ που έψαχνε στο πρώτο μέρος. Ο Μπεράρντι πήρε την μπάλα από τα δεξιά, προσπέρασε εύκολα τον Μεράς που έχασε την ισορροπία του έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή. Ο Ντεμιράλ στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε με το στήθος στην εστία της ομάδας και η Τουρκία βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 53'. Από εκείνο το σημείο και έπειτα το παιχνίδι άνοιξε, η Ιταλία βρήκε χώρους και απείλησε άμεσα με τους Σπινατσόλα και Λοκατέλι, σε αμφότερες όμως τις περιπτώσεις ο Τσακίρ απομάκρυνε σωτήρια.

Ο Τούρκος τερματοφύλακας ήταν σε καλή μέρα, απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Σπινατσόλα στο 66' όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Ιμόμπιλε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-0. Με βάση την εικόνα του παιχνιδιού το σκορ ήταν απόλυτα δίκαιο αλλά οι Ιταλοί έδειχνα διάθεση και όρεξη να πετύχουν και άλλα γκολ. Στο 79΄μία λάθος πάσα του Τσακίρ από το τέρμα έδωσε την ευκαιρία στους Ιταλούς να βρουν ανοργάνωτη την άμυνα των Τούρκων, κυκλοφόρησαν υπέροχα την μπάλα και ο Ινσίνιε με υπέροχο πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, η Ιταλία πήρε μία σημαντική νίκη και ήδη έβαλε πλώρη για την 1η θέση του ομίλου. Από την άλλη η Τουρκία παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και πλέον το παιχνίδι με την Ουαλία αποκτά χαρακτήρα τελικού.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τσακίρ, Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σεγιουντζιού, Μεράς, Γιοκουσλού (65' Καχβετσί), Καραμάν (76' Ντερβίσογλου), Γιαζιτζί (46' Ουντέρ), Τουφάν (65' Αϊχάν), Τσαλχάνογλου, Μπ. Γιλμάζ

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Φλορέντζι (46' Ντι Λορέντζο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Λοκατέλι (73' Κριστάντε), Μπεράρντι, Ιμόμπιλε (81' Μπελότι), Ινσίνιε (81' Κιέζα)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.