Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ισπανία - Σουηδία 0-0: Οι «φούριας ρόχας»... τράκαραν στο σκανδιναβικό «πούλμαν»

Ισπανία - Σουηδία 0-0: Οι «φούριας ρόχας»... τράκαραν στο σκανδιναβικό «πούλμαν»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
14/6/2021 23:59
Η Ισπανία κυριάρχησε για ενενήντα λεπτά κόντρα στη Σουηδία στη Σεβίλλη, στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου του Euro 2020, όμως δεν βρήκε τη λύση στο σκοράρισμα και παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία (0-0).

Αυτό σημαίνει ότι μετά την πρώτη «στροφή» του γκρουπ, στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται η Σλοβακία η οποία νωρίτερα είχε επικρατήσει 2-1 της Πολωνίας.

Οι «φούριας ρόχας» στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα ήθελαν αλλά έμοιαζαν να μην μπορούν. Αναλώθηκαν σε μία ανούσια κατοχή της μπάλας δίχως να φτιάχνουν πολλές ευκαιρίες. Την ίδια στιγμή οι ποδοσφαιριστές του Γιάνε Άντερσον αμύνονταν μαζικά με αποκλειστικό στόχο την ισοπαλία, αποτέλεσμα που στο τέλος κατάφεραν να πάρουν.

Ισπανικό μονότερμα, δοκάρι όμως η Σουηδία

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκε ότι η κατοχή θα ήταν συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι ήταν αποφασισμένοι να παίξουν μαζική άμυνα. Η πρώτη απειλή από την πλευρά της ομάδας του Λουίς Ενρίκε ήρθε στο 7' με το σουτ του Όλμο να περνάει άουτ.

Εννιά λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής πρωταγωνίστησε σε μεγάλη ευκαιρία. Μετά από σέντρα του Γιορέντε από τα δεξιά, ο Όλμο πήρε την κεφαλιά, όμως ο Όλσεν απέκρουσε ενστικτωδώς διατηρώντας το μηδέν στην εστία του.

Η πρώτη υποψία απειλής από πλευράς Σκανδιναβών καταγράφηκε στο 21', ωστόσο η προσπάθεια του Φόρσμπεργκ έφυγε απελπιστικά άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Κόκε αστόχησε μέσα από την περιοχή.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου και πιο συγκεκριμένα στο 29', ήταν ξανά ο Κόκε εκείνος ο οποίος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια από το ύψος του πέναλτι.Οι «φούριας ρόχας» δυσκολεύονταν πολύ από τη μαζική άμυνα των αντιπάλων τους. Στο 38' όμως ένα φτηνό λάθος του Ντάνιελσον είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί τετ α τετ ο Μοράτα με τον Όλσεν, όμως ο στράικερ της Γιουβέντους αστόχησε.

Από το... πουθενά στο 41' η Σουηδία πλησίασε στο γκολ χάνοντας σπουδαία ευκαιρία. Ο Ισάκ βρέθηκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, η προσπάθεια του πήγε στο δοκάρι μετά από κόντρα στον Γιορέντε, πριν μπλοκάρει ο Σιμόν.

Στην τελευταία καλή στιγμή πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Όλμο δοκίμασε την τύχη του από απόσταση, αλλά ήταν ξανά σε ετοιμότητα ο Όλσεν.

Ανούσιοι οι «φούριας ρόχας», φουλ άμυνα οι Σκανδιναβοί

Το ξεκίνημα της επανάληψης έμοιαζε μ' εκείνο του πρώτου σαρανταπενταλέπτου. Στο 50' ο Μοράτα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής αστόχησε σε συρτό σουτ.

Η μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων δημιουργούσε προβλήματα, όμως στο 61' ήταν η Σουηδία εκείνη που έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Ισάκ ντρίμπλαρε τρεις αμυντικούς και γύρισε για τον Μπεργκ, όμως ο τελευταίος αστόχησε από τη μικρή περιοχή.

Η Ισπανία ήταν ανώτερη αλλά εντελώς ανούσια και δεν μπορούσε να γίνει απειλητική. Στο 73' το σουτ του Όλμο κόντραρε και ο Λουίς Ενρίκε προσπαθούσε με διαδοχικές αλλαγές να αλλάξει την κατάσταση.

Στο 90' οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ, όμως η κοντινή κεφαλιά του Μορένο αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον Όλσεν. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Ισπανοί πλησίασαν ξανά στο γκολ, όμως μετά τη σέντρα του Άλμπα, ο Σαράμπια δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Σουηδοί άντεξαν μέχρι το τέλος και το σφύριγμα της λήξης από τον Σλοβένο διαιτητή Βίντσιτς τους βρήκε να αποσπούν ισοπαλία χωρίς τέρματα (0-0).

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Μάρκος Γιορέντε, Τόρες, Λαπόρτ, Άλμπα, Κόκε (87' Ρουίθ), Ρόδρι (66' Τιάγκο Αλκάνταρα), Πέδρι, Τόρες (74' Μορένο), Μοράτα (66' Σαράμπια), Όλμο (74' Οϊαρθάμπαλ)

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (75' Κραφτ), Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Όλσον (84' Καγιούστε), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (84' Μπένγκτσον), Μπεργκ (68' Κουάισον), Ισάκ (69' Κλάεσον)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.