Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τουρκία-Ουαλία 0-2: Θρίαμβος και έτοιμοι για πρόκριση οι «δράκοι»

Τουρκία-Ουαλία 0-2: Θρίαμβος και έτοιμοι για πρόκριση οι «δράκοι»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
16/6/2021 20:54
Η Ουαλία νίκησε 2-0 την Τουρκία στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Euro 2020 κι έκανε άλμα πρόκρισης στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Στο 43' ο Άαρον Ράμσεϊ άνοιξε το σκορ μετά από ασίστ του Γκάρεθ Μπέιλ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ρόμπερτς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι παίκτες του Ρομπ Πέιτζ με αυτό το δίκαιο «τρίποντο» ανέβηκαν στους τέσσερις βαθμούς και βρίσκονται μία ανάσα από τον επόμενο γύρο. Την ίδια στιγμή το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γειτονικής χώρας έμεινε στο μηδέν και πλέον δεν έχει παρά ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης.

Ανώτερη και δίκαια μπροστά η Ουαλία

Οι «δράκοι» ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο 4', καθώς η κεφαλιά του Μπεν Ντέιβις έφυγε άουτ. Στο 6' οι Βρετανοί έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ράμσεϊ να παίρνει την κάθετη μπαλιά και να βρίσκεται τετ α τετ με τον Τσακίρ, όμως το πλασέ που έκανε ο άσος της Γιουβέντους αποκρούστηκε στην κλειστή γωνία από τον Τούρκο γκολκίπερ.

Η απάντηση από την πλευρά των τυπικά γηπεδούχων ήρθε στο 9'. Ο Μπουράκ Γιλμάζ έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε δίπλα από την εστία των αντιπάλων. Ο ρυθμός ήταν πολύ καλός και στο 13' ο Κίφερ Μουρ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Ουντέρ σούταρε ξαφνικά αλλά ο Γουόρντ μπλόκαρε.

Στο 24' η Ουαλία έχασε νέα τεράστια ευκαιρία. Ο Ράμσεϊ βρέθηκε τετ α τετ με τον Τσακίρ αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ. Στο 29' οι Τούρκοι είχαν δύο καλές κεφαλιές που αποκρούστηκαν αμφότερες πάνω στη γραμμή της εστίας, όμως πιθανότατα η μπάλα θα κατέληγε άουτ.Οι Ουαλοί πήραν δίκαια το προβάδισμα στο 42' με τον Ράμσεϊ να μην αστοχεί στο 43' μετά από υπέροχη μπαλιά του Μπέιλ στην πλάτη της άμυνας των Τούρκων. Οι Βρετανοί πήγαν προηγούμενοι στο ημίχρονο για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Δεν το τέλειωσαν αλλά δεν το πλήρωσαν οι Ουαλοί

Με την έναρξη της επανάληψης οι τυπικά γηπεδούχοι πλησίασαν στην ισοφάριση όμως η κεφαλιά του Ουντέρ από δύσκολη θέση έφυγε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τζέιμς σέντραρε και ο Τσακίρ έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 54' οι ανεβασμένοι Τούρκοι «άγγιξαν» την ισοφάριση, όμως ο Μπουράκ Γιλμάζ αστόχησε αμαρκάριστος από τη μικρή περιοχή. Οι «δράκοι» απάντησαν με τον Ράμσεϊ να εκτελεί τον Τσακίρ όμως ο Τούρκος πορτιέρο απέκρουσε ενστικτωδώς.

Ο Μπέιλ κέρδισε πέναλτι στο 60' για μαρκάρισμα του Τσελίκ οριακά εντός περιοχής, όμως ο σούπερ σταρ της Ουαλίας έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια και στο αμέσως επόμενο λεπτό κόντραρε το βολέ του γκολκίπερ των Τούρκων και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια με την Τουρκία να έχει μία ανούσια κατοχή και την Ουαλία να προσπαθήσει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στο 79' ο Μπέιλ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, όμως ο Τσακίρ απέκρουσε ξανά.

Στο 87' ο Ντεμιράλ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Γουόρντ απέκρουσε σωτήρια. Με τη συμπλήρωση των ενενήντα υπήρξε σύρραξη ανάμεσα στον Μπουράκ Γιλμάζ και τους αμυντικούς των Βρετανών, χωρίς να υπάρξει κάποια κόκκινη κάρτα από τον Αρτούρ Σοάρες Ντίας. Στο 90+5' ο Μπέιλ πέρασε τους πάντες πάνω στη γραμμή του άουτ και ο Ρόμπερτς από τη μικρή περιοχή «σφράγισε» τη μεγάλη νίκη.

Τουρκία (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σουγιουντσού, Μεράς (73' Μούλντουρ), Αϊχάν, Τουφάν, Τσαλχάνογλου, Καραμάν (75' Ντερβίσογλου), Ουντέρ (83' Καχβετσί), Γιλμάζ

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς, Μέπχαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Μορέλ, Άλεν (73' Αμπάντου), Μπέιλ, Ράμσεϊ (85' Γουίλσον), Τζέιμς (90+4' Γουίλιαμς), Μουρ

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις