Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ουκρανία - Βόρεια Μακεδονία 2-1: Δύσκολη νίκη για την ομάδα του Σεφτσένκο

Ουκρανία - Βόρεια Μακεδονία 2-1: Δύσκολη νίκη για την ομάδα του Σεφτσένκο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/6/2021 17:55
Η Ουκρανία εμφάνισε ξανά δύο πρόσωπα αλλά κέρδισε με 2-1 την Βόρεια Μακεδονία στο Βουκουρέστι και πήρε την πρώτη της νίκη στον όμιλο, αφήνοντας τους Βαλκάνιους χωρίς βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές. Γιαρμολένκο (29’) και Γιάρεμτσουκ (34’) τα γκολ για τους Ουκρανούς, που είχαν και χαμένο πέναλτι στο δεύτερο μέρος, μείωσε με Αλιόσκι (57’) η ομάδα του Ανγκελόφσκι που πίεσε ως το τέλος για την ισοφάριση.

Έστω και δύσκολα, η Ουκρανία νίκησε με 2-1 την Βόρεια Μακεδονία και πανηγύρισε τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο.

Η ομάδα του Αντρί Σεφτσένκο ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Γιαρμολένκο (29’) και Γιάρεμτσουκ (34’), που σκόραραν ξανά μετά το ματς της πρεμιέρας με τους Ολλανδούς. Παρόλα αυτά στην επανάληψη, οι Ουκρανοί δεν ήταν το ίδιο καλοί, δεχόμενοι αρκετή πίεση από την Βόρεια Μακεδονία, η οποία μείωσε με τον Αλιόνσκι (57’) και πίεσε για να φέρει το σκορ στα ίσα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μάλιστα λίγο πριν το φινάλε κινδύνεψε με τρίτο τέρμα αλλά ο Ντιμιτρίεβσκι απέκρουσε και πέναλτι του Μαλινόβσκι στο 84'.

Σε πολύ δύσκολη θέση πλέον οι Βαλκάνιοι οι οποίοι έμειναν χωρίς βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές και την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν το φαβορί του ομίλου, Ολλανδία.

Το ματς:


«Χτύπησε» ξανά το δίδυμο Γιαρμολένκο-Γιάρεμτσουκ

Η Ουκρανία πίεζε από τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι και έφτασε στην πρώτη καλή στιγμή στο 9’ με ένα σουτ του Μαλινόφσκι στο όριο της περιοχής, αναγκάζοντας τον Ντιμιτριέφσκι σε απόκρουση στην κλειστή του γωνία. Η Βόρεια Μακεδονία αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, ενώ είχε αρκετά προβλήματα στην αμυντική τη λειτουργία και το πλήρωσε, δεχόμενη δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών.

Στο 28’ ο Γιαρμολένκο νικήθηκε σε τετ-α-τετ με τον Ντιμιτρέφσκι, ο οποίος παραχώρησε το κόρνερ, αλλά από αυτό προέκυψε το 1-0. Ο Καραβάεφ έπιασε το τακουνάκι στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Γιαρμολένκο κι αυτός δε δυσκολεύτηκε να τη σπρώξει από κοντά στα δίχτυα. Πέντε λεπτά μετά, ο σκόρερ έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Γιάρεμτσουκ, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με εξαιρετικό τελείωμα έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του. Η Βόρεια Μακεδονία προσπάθησε να αντιδράσει και στο 39’ βρήκε δίχτυα με τον Πάντεφ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ και το 2-0 έμεινε ως το ημίχρονο.

Μπήκε φουριόζα η Βόρεια Μακεδονία κι επέστρεψε στο ματς

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ανγκελόφσκι προχώρησε σε διπλή αλλαγή, ρίχνοντας τους Τσουρλίνοφ και Τραϊκόφσκι αντί των Σπιρόφσκι και Νικόλοφ, και η Βόρεια Μακεδονία μπήκε φουριόζα όντας αποφασισμένη να επιστρέψει στο ματς. Στο 47’ ο Αντέμι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δέχτηκε εντυπωσιακά το στοπ από τον Μπούστσαν, ενώ τρία λεπτά μετά ήρθε απάντηση της Ουκρανίας με απευθείας φάουλ του Μαλινόφσκι, αλλά ο Ντιμιτρέφσκι έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Οι Βαλκάνιοι ήταν αναγκασμένοι να βγουν μπροστά και στο 54’ «άγγιξαν» το γκολ με τρομερό σουτ του Τραϊκόφσκι, που έβγαλε ο Μπούστσαν με τη βοήθεια του δοκαριού. Στη συνέχεια της φάσης ο Πάντεφ επιχείρησε να πάρει το ριμπάουντ, ανατράπηκε από τον Καραβάεβ και κέρδισε πέναλτι. Ο Αλιόσκι εκτέλεσε το πέναλτι (55'), ο Μπούστσαν απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά της μπάλας ο εκτελεστής μείωσε 2-1. Ενδεικτικό ότι μετά την επέμβαση του Ουκρανού γκολκίπερ, τέσσερις παίκτες της Βόρειας Μακεδονίας έφτασαν πρώτοι στη μπάλα.

Άκαρπη η πίεση των Βαλκάνιων, χαμένο πέναλτι η Ουκρανία

Το παιχνίδι είχε πάρει φωτιά αφού η Βόρεια Μακεδονία πίεζε για ένα δεύτερο γκολ αλλά άφηνε κενά στα μετόπισθεν και η Ουκρανία είχε ευκαιρίες για να πάρει εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 65’ ο Ντιμιτρίεβσκι απέκρουσε εντυπωσιακά το γυριστό του Μαλινόβσκι, ενώ στο 69’ ο Μπούστσαν απέκρουσε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Τραϊκόφσκι. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία παρά την πίεση της δεν μπόρεσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Στο 74’ ο Τσιγκάνκοβ αστόχησε από πλεονεκτική θέση για να κάνει το 3-1, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Οχτώ λεπτά μετά, ο διαιτητής έκανε χρήση του VAR κι έδωσε πέναλτι στην Ουκρανία για χέρι σε εκτέλεση φάουλ, όμως ο Ντιμιτριέφσκι απέκρουσε την εκτέλεση του Μαλινόφσκι. Στα εναπομείναντα λεπτά οι Βαλκάνιοι κέρδισαν μέτρα αλλά η πίεση τους αποδείχθηκε άκαρπη και το τελικό σφύριγμα βρήκε την Ουκρανία να πανηγυρίζει τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο.

Ουκρανία: Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο, Σαπαρένκο (77' Σίντουρτσουκ), Στεπανένκο, Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο (69' Τσιγκάνκοφ), Γιάρεμτσουκ (69' Μπεσέντιν), Μαλινόβσκι (90' + 2' Σόμπολ)

Βόρεια Μακεδονία: Ντιμιτρίεφσκι, Ριστόβσκι, Μούσλιου, Βελκόφσκι (85' Τριχκόφσκι), Αλιόσκι, Νικόλοφ (46' Τραϊκόφσκι), Αντέμι (85' Ριστέβσκι), Μπάρντι (77' Αβραμόφσκι), Ελμάς, Πάντεφ, Σπιρόφσκι (46' Τσουρλίνοφ)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.