Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κροατία - Τσεχία 1-1: Μοιρασιά με κερδισμένους τους Τσέχους

Κροατία - Τσεχία 1-1: Μοιρασιά με κερδισμένους τους Τσέχους

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
18/6/2021 20:58
Η Κροατία και η Τσεχία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη Γλασκώβη, σε αγώνα για τη δεύτερη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Euro 2020.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με αυστηρό πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Πάτρικ Σικ στο 37', ενώ οι τυπικά γηπεδούχοι ισοφάρισαν με υπέροχη ατομική ενέργεια και δυνατό διαγώνιο σουτ του Ιβάν Πέρισιτς στο 47'.

Αυτός ο βαθμός ανέβασε την ομάδα του Γιάροσλαβ Σίλχαβι στους τέσσερις πόντους και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση, την ώρα που οι Κροάτες πήραν τον πρώτο τους βαθμό και θα παίξουν τελικό πρόκρισης με τη Σκωτία την προσεχή Τρίτη (22/6, 22.00).

Καλύτερη η Τσεχία, γκολ ο Σικ με αμφισβητούμενο πέναλτι

Πιο δυνατά ξεκίνησαν οι Τσέχοι το παιχνίδι και ήταν εκείνοι που έψαχναν το γρήγορο γκολ στα πρώτα λεπτά. Κάποια μεγάλη φάση πάντως δεν υπήρξε από τη μία ήταν άλλη πλευρά. Αμφότερες περιορίστηκαν σε κάποιες υποψίες απειλής χωρίς να δημιουργήσουν ευκαιρία.

Στο 34' και σε μία ανύποπτη φάση ο Λόβρεν έδιωξε με κεφαλιά όμως χτύπησε με τον αγκώνα του τον Πάτρικ Σικ. Αν και ήταν φανερά ακούσιο το χτύπημα, το VAR συμβούλεψε τον διαιτητή της αναμέτρησης Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε να δει ξανά τη φάση.

Ο Ισπανός ρέφερι έκρινε ότι υπήρχε παράβαση και ο λαβωμένος Σικ εκτέλεσε εύστοχα από το σημείο του πέναλτι για το 0-1 στο 37'. Δύο λεπτά αργότερα οι τυπικά γηπεδούχοι πλησίασαν στην ισοφάριση, όμως ο Ρέμπιτς αστόχησε σε τετ α τετ με τον Βάτσλικ σουτάροντας πολύ άουτ.

Απάντηση με γκολάρα του Πέρισιτς

Οι Κροάτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Πέρισιτς έκανε την κούρσα από τα αριστερά και με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Βάτσλικ φέρνοντας το ματς στα ίσα στο 47'.

Πέντε λεπτά αργότερα η Τσεχία είχε μία καλή στιγμή με το σουτ του Σούτσεκ έξω από την περιοχή να περνάει λίγο άουτ.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στη συνέχεια όμως δεν έφτιαξαν σπουδαίες φάσεις. Στο 73' η Κροατία ήταν εκείνη που έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Βλάσιτς πήρε την μπάλα από τον Πέρισιτς αλλά σούταρε άουτ από πολύ καλή θέση.

Αν και η Τσεχία έδειχνε καλύτερα τακτοποιημένη στο γήπεδο στο 89' ο Πέτκοβιτς είχε καλή στιγμή για την Κροατία με το σουτ του μέσα από την περιοχή να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε με τον ρέφερι να σφυρίζει τη λήξη 20'' νωρίτερα από τη συμπλήρωση του τριλέπτου.

Κροατία (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλκο, Πέρισιτς, Λόβρεν, Μπρέκαλο (46' Ιβάνουσετς), Κόβασιτς (87' Μπρόζοβιτς), Κράμαριτς (62' Βλάσιτς), Μόντριτς, Ρέμπιτς (46' Πέτκοβιτς), Βίντα, Γκβάρντιολ

Τσεχία (Σίλχαβι): Βάτσλικ, Τσελούστκα, Τσούφαλ, Κάλας, Νταρίντα (87' Μπάρακ), Χόλες (63' Κραλ), Σικ (Κρμέντσικ), Μάζοπουστ (63' Χλόζεκ), Γιάνκτο (74' Σέβτσικ), Σούτσεκ, Μπόριλ

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.