Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κροατία - Σκωτία 3-1: Θρίαμβος πρόκρισης με υπογραφή του «μαέστρου» Μόντριτς

Κροατία - Σκωτία 3-1: Θρίαμβος πρόκρισης με υπογραφή του «μαέστρου» Μόντριτς

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
22/6/2021 23:52
Με ηγέτη τον Λούκα Μόντριτς η Κροατία νίκησε 3-1 τη Σκωτία στη Γλασκώβη και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Euro 2020.

Η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη στη Ρωσία το 2018 κατάφερε να ανέβει με αυτό το «τρίποντο» στους τέσσερις βαθμούς και λόγω καλύτερης επίθεσης προσπέρασε την Τσεχία στην ισοβαθμία και πλέον περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στους «16» της διοργάνωσης. Αυτή θα είναι η ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση του πέμπτου γκρουπ στο οποίο συμμετέχουν Σουηδία, Σλοβακία, Ισπανία και Πολωνία.

Οι δυο τους θα τα πούνε την προσεχή Δευτέρα (28/6, 19.00) στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης. Στον αντίποδα η Σκωτία δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που υπήρχε και δεν κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να προκριθεί στον επόμενο γύρο τελικής φάσης μεγάλης διοργάνωσης. Η συγκομιδή του ενός πόντου την άφησε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και το ταξίδι της τελείωσε νωρίς.

Δίκαιη μοιρασιά στο πρώτο μέρος

Πιο φουριόζα μπήκε στον αγώνα η Σκωτία η οποία κέρδισε κόρνερ στα δέκα δευτερόλεπτα και είχε τρεις υποψίες ευκαιριών μέχρι τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου.

Η Κροατία όμως ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ. Στο 17' μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στα πόδια του Βλάσιτς έπειτα από κεφαλιά του Πέρισιτς και ο πρώτος ήταν εκείνος ο οποίος με ωραίο τελείωμα με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έδωσε προβάδισμα στους παίκτες του Ντάλιτς.Πέντε λεπτά αργότερα ο Μόντριτς θέλει να πετύχει και δεύτερο γκολ η «Χρβάτσκα», όμως η μπάλα πέρασε μόλις έξω. Στο 24' οι Σκωτσέζοι πλησίασαν στην ισοφάριση. Μετά από φάση διαρκείας στα «καρέ» των αντιπάλων ο ΜακΓκιν σούταρεαλλά ο Λιβάκοβιτς έσωσε.

Αν και οι Βρετανοί έμοιαζαν να μην πατούν καλά κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση πριν το ημίχρονο. Μετά από άσχημο διώξιμο του Βίντα η μπάλα στρώθηκε στον ΜακΓκρέγκορ κι εκείνος με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Λιβάκοβιτς για το 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Βγήκε μπροστά και «καθάρισε» ο Μόντριτς

Στο 50' η Κροατία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει ξανά το προβάδισμα. Ο Γκβάρντιολ με ωραία κίνηση πήρε την πάσα και βρέθηκε τετ α τετ, όμως δεν πρόλαβε να πλασάρει σωστά τον Μάρσαλ.

Επτά λεπτά αργότερα ο Πέρισιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία από ωραία μπαλιά του Μόντριτς όμως είχε υποδειχθεί οφσάιντ. Απάντησαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι αλλά γηπεδούχοι με τον ΜακΓκιν να μην μπορεί να κάνει από τη μικρή περιοχή την προβολή.

Ο ηγέτης της Κροατίας Λούκα Μόντριτς ήταν εκείνος ο οποίος αποφάσισε να βγει μπροστά. Στο 62' μ' ένα εκπληκτικής ομορφιάς γκολ με εξωτερικό φάλτσο έδωσε εκ νέου προβάδισμα πρόκρισης στους παίκτες του Ζλάτκο Ντάλιτς.

Ένα τέταρτο αργότερα ο Μόντριτς έγινε δημιουργός και μετά από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Πέρισιτς με κεφαλιά σκόραρε για το 3-1 «σφραγίζοντας» την πρόκρισή της.

Ο Άνταμς έχασε ευκαιρία στο 80' να ξαναβάλει τους Βρετανούς στο... κόλπο με τον Λιβάκοβιτς να αποκρούει σωτήρια.

Οι Σκωτσέζοι έψαχναν ένα θαύμα και δεν το βρήκαν, με το σφύριγμα της λήξης του Αργεντινού διαιτητή Φερνάντο Ραπαγίνι να τους αφήνει απογοητευμένους.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Βίντα, Γκβάρντιολ (71' Μπάρισιτς), Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (81' Ρέμπιτς), Βλάσιτς (76' Ιβάνουβετς), Πέτκοβιτς (70' Κράμαριτς)

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Μάρσαλ, ΜακΤόμινεϊ, Χάνλεϊ (34' ΜακΚένα), Τίερνι, Ο'Ντόνελ (84' Πάτερσον), ΜακΓκίν, Ρόμπερτσον, Άρμστρονγκ (70' Φρέιζερ), ΜακΓκρέγκορ, Ντάικς, Άνταμς (8'4 Νίσμπετ)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.