Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ουαλία-Δανία 0-4:  Με επιβλητική εμφάνιση στους «8» οι Δανοί

Ουαλία-Δανία 0-4: Με επιβλητική εμφάνιση στους «8» οι Δανοί

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
26/6/2021 20:55
Η Δανία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντόλμπεργκ επικράτησε με 4-0 της Ουαλίας και έγινε η πρώτη ομάδα που βρίσκεται στους «8» της διοργάνωσης. Οι Σκανδιναβοί ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, πέρα από το ξεκίνημα όπου η αντίπαλος της μπήκε καλύτερα.

Ο Ντόλμπεργκ που βρέθηκε στο αρχικο σχήμα στην θέση του τραυματία Πόουλσεν, πέτυχε στο 27' και στο 48' δύο γκολ, για να έρθει στο 88' ο Μέλε με ωραία ενέργεια να βάλει να γράψει το 3-0. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μπρέθγουεϊτ με ωραία ενέργεια στο 94'.

Δυνατό ξεκίνημα της Ουαλίας, αποτελεσματική η Δανία

Η Δανία ήθελε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα στην αρχή, όμως η Ουαλία ήταν καλά στημένη και μάλιστα είχε και την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Μπέιλ πήρε ωραία την μπάλα από τα δεξιά, μπήκε κατά μέτωπο στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Σμάιχελ. Ο αρχηγός των Ουαλών ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος στην αρχή και 2 λεπτά προσπάθησε και πάλι να απειλήσει χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.

Οι παίκτες του Ρόμπερτ Πέιτζ ήταν περισσότερο επιθετικοί από ότι θα περίμενε κανείς στην αρχή του παιχνιδιού, όσο περνούσε η ώρα όμως η Δανία ισορροπούσε το παιχνίδι, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 27' άνοιξε το σκορ. Ο Ντόλμπεργκ πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, βρήκε χώρο φέρνοντας την στο δεξί του πόδι και με ωραίο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Γουόρντ. Το γκολ αυτό έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογία στους Δανούς και στο 32' έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0. Οι παίκτες της Δανίας συνδυάστηκαν πολύ ωραία, ο Ντάμσγκααρντ σέντραρε για τον Ντόλμπεργκ που πήγε με ωραία τακουνάκι να νικήσει τον Γουόρντ αλλά ο τελευταίος με το σώμα του έδιωξε σωτήρια την μπάλα. Η Ουαλία μετά το γκολ αποσυντονίστηκε, δεν δημιούργησε ούτε υποψία ευκαιρίας στο πρώτο μέρος και έβλεπε την αντίπαλο της να δίνει τον ρυθμό στο παιχνίδι. Στο 45' μάλιστα ο Μέλε βρέθηκε σε πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και επέλεξε να πλασάρει παρά να σπάσει την μπάλα, με τον Γουόρντ να διώχνει πάλι σε κόρνερ.

«Δώρο» Γουίλιαμς και έλεγχος του παιχνιδιού

Στο ξεκίνημα του 2ου μέρους η Δανία μπήκε και πάλι δυνατά στο παιχνίδι και στο 48' διπλασίασε τα τέρματα της. Ο Μπρέθγουεϊτ έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Γουίλιαμς έκανε ένα κάκιστο διώξιμο πάνω στον Ντόλμπεργκ και αυτός μέσα από την περιοχή δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, γράφοντας το 2-0.

Πλέον το σύνολο του Χιούλμαντ είχε να διαχειριστεί ένα ξεκάθαρο προβάδισμα ως το τέλος του αγώνα και στο 66' μάλιστα ο Γένσεν με μία σέντρα-σουτ άγγιξε το 3-0. Η Ουαλία ήθελε να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες και αυτή που φαινόταν πιο κοντά στο γκολ ήταν η αντίπαλος της.

Στο 86' μάλιστα ο Μπρέθγουεϊτ από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Γουόρντ ενώ στην συνέχεια ο Άντερσεν δεν μπόρεσε να βρει στόχο από πλεονεκτική θέση. Δύο λεπτά μετά ωστόσο ο Μέλε βρέθηκε δεξιά μέσα στην περιοχή, έκοψε την μπάλα στο αριστερό του πόδι και με πολύ ωραίο σουτ πέτυχε το 3-0.

Οι Δανοί σφράγισαν έτσι μία σημαντική πρόκριση την ώρα που η Ουαλία φάνηκε να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Στο 91' μάλιστα ο Γουίλσον είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα για ένα αδικαιολόγητο μαρκάρισμα από πίσω πάνω στον Μέλε, δείχνοντας φανερά τον εκνευρισμό του. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μπρέθγουεϊτ στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα, με τον άσο της Μπαρτσελόνα να παίρνει την μπάλα από τον Κορνέλιους μέσα στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ να την στέλνει στα δίχτυα.

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς (40' Γουίλιαμς), Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Μόρελ, Άλεν, Μπέιλ, Ράμσεϊ, Τζέιμς (78' Μπρουκς), Μουρ (78' Ρόμπερτς)

Δανία (Κάσπερ Γιούλμαντ):Σμάιχελ, Μέλε, Βέστεργκααρντ, Κιάερ (77' Άντερσεν), Κρίστενσεν, Λάρσεν (77' Μπόιλεσεν)Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (60' Γιένσεν), Ντάμσγκααρντ (59' Νόργκααρντ), Ντόλμπεργκ (70' Κορνέλιους), Μπρέιθγουεϊτ

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.