Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ουκρανία – Αγγλία 0-4: Με περίπατο στα ημιτελικά τα «τρία λιοντάρια»

Ουκρανία – Αγγλία 0-4: Με περίπατο στα ημιτελικά τα «τρία λιοντάρια»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/7/2021 23:54
Αγγλία έτοιμη για κούπα! Τα «τρία λιοντάρια» διέλυσαν με 4-0 την Ουκρανία στην Ρώμη, κράτησαν ανέπαφη την εστία τους για 5ο ματς στο Euro και προκρίθηκαν με εμφατικό τρόπο στα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα παίξουν με την Δανία στο «Γουέμπλεϊ» για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Δύο γκολ ο Κέιν (4’, 50’), τα άλλα τέρματα οι Μαγκουάιρ (46’), Χέντερσον (63’).

Όνειρο ζουν, μην τους ξυπνάτε. Οι Άγγλοι έστησαν πάρτι κόντρα στην Ουκρανία, την οποία διέλυσαν με το ευρύ 4-0 στο «Ολίμπικο» της Ρώμης και εξασφάλισαν την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro για μόλις τρίτη φορά στην ιστορία τους. Εκεί θα αντιμετωπίσουν την Δανία ως οικοδεσπότες, αφού τόσο οι ημιτελικοί όσο και ο τελικός του τουρνουά διεξάγονται στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου.

Πρωταγωνιστής ο Χάρι Κέιν, ο οποίος σημείωσε τα δύο από τα τέσσερα γκολ (4’, 50’) παίζοντας με άλλον αέρα μετά το τέρμα που σημείωσε κόντρα στους Γερμανούς στη φάση των «16». Μαγκουάιρ (46’) και Χέντερσον (63’) σημείωσαν τα άλλα δύο γκολ για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκέιτ που για ακόμα ένα παιχνίδι του τουρνουά κράτησε ανέπαφη την εστία της.

Η Αγγλία σκόραρε 4 γκολ σε νοκ-άουτ ματς μεγάλης διοργάνωση για μόλις 2η φορά στην ιστορία της. Η προηγούμενη ήταν στον τελικό του Μουντιάλ του 1966 κόντρα στην Δυτική Γερμανία. Τα τρία από τα τέσσερα γκολ των Άγγλων στο σημερινό παιχνίδι ήρθαν με κεφαλιές, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ιστορία έγραψε και ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ, ο οποίος έγινε μόλις ο 2ος ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας που οδηγεί τα «τρία λιοντάρια» σε ημιτελικούς Euro και Μουντιάλ. Ο προηγούμενος ήταν ο Αλφ Ράμσεϊ, που το είχε καταφέρει το 1966 και το 1968.

Το ματς:


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την Αγγλία, η οποία πήρε το προβάδισμα μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Στέρλινγκ έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα για τον Κέιν, ο οποίος βρέθηκε σε τετ-α-τετ και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0. Τις προηγούμενες πέντε φορές που οι Άγγλοι είχαν σκοράρει στο πρώτο 5ο λεπτό σε αγώνα Euro είχαν χάσει είτε σε κανονική διάρκεια, είτε σε πέναλτι, αλλά αυτή τη φορά η ιστορία ήταν διαφορετική.

Η Ουκρανία προσπάθησε να βγάλει αντίδραση αλλά είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Παρόλα αυτά, στο 17’είχε σημαντική στιγμή με τον Γιάρεμτσουκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γουόκερ και βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Πίκφορντ.

Η Αγγλία μετά το 1-0 κατάφερε να ρίξει το τέμπο του παιχνιδιού και με εξαίρεση αυτή τη φάση, που προέκυψε από το λάθος του αμυντικού της Σίτι, έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Στον αντίποδα η Ουκρανία στάθηκε σε ακόμα ένα παιχνίδι άτυχη, αφού στο 35’ έχασε με τραυματισμό τον αμυντικό Κριβτσόφ, αναγκάζοντας τον Σεφτσένκο να αλλάξει τα πλάνα του και να ρίξει στο ματς τον χαφ Τσιγκάνκοφ. Δύο λεπτά νωρίτερα, η Αγγλία είχε απειλήσει για δεύτερο γκολ με ένα φαλτσαριστό σουτ του Ράις, το οποίο «έβγαλε» ο Μπούστσαν. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος.

Η Αγγλία ξεκίνησε το δεύτερο μέρος όπως και το πρώτο, δηλαδή με γκολ. Ένα γκολ με… χρώμα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού στο 46’ ο Σο εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Μαγκουάιρ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 2-0.

Το γκολ έδωσε… φτερά στα «τρία λιοντάρια» και πριν καλά καλά κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, πέτυχαν και τρίτο τέρμα, κρύβοντας τη μπάλα. Στο 50’, ο Στέρλινγκ έδωσε με τακουνάκι στον Σο, αυτός έβγαλε τη σέντρα για τον Κέιν και ο φορ της Τότεναμ σκόραρε με κεφαλιά για το 3-0. Ο Κέιν έφτασε έτσι τα 9 γκολ με την Αγγλία σε μεγάλα τουρνουά, πιάνοντας τον Πολ Γκασκόιν στην 2η θέση της σχετικής λίστας. Ο ίδιος θέλει μόνο ένα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Γκάρι Λίνεκερ και αυτό θα μπορούσε να είχε έρθει στο 62’, αλλά ο Μπούστσαν απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ στην κίνηση από τον Άγγλο στράικερ.

Το 4-0 ήρθε στο 63’, με τον Χέντερσον να σκοράρει ολομόναχος με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάουντ, βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα. Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο γκολ του μέσου της Λίβερπουλ με το εθνόσημο έπειτα από 62 παιχνίδια. Ποτέ κανείς δεν είχε χρειαστεί τόσα ματς με την Εθνική Αγγλίας για να πετύχει το πρώτο του τέρμα. Το προηγούμενο... ρεκόρ άνηκε στον Σολ Κάμπελ, ο οποίος είχε βρει δίχτυα μετά από 47 παιχνίδια.

Διαδικαστικά τα εναπομείναντα λεπτά, με τον Σάουθγκέιτ να προχωρεί σε τέσσερις αλλαγές βγάζοντας τους Κέιν, Σον, Στέρλινγκ και Φίλιπς. Η Ουκρανία έψαξε το γκολ της τιμής αλλά με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Μακαρένκο (74’) που απέκρουσε δύσκολα ο Πίκφορντ, δεν μπόρεσε να απειλήσει. Το 4-0 ήταν το τελικό σκορ και η Αγγλία πηγαίνει στα ημιτελικά για μόλις 3η φορά στην ιστορία της και δεύτερη μετά το 1996. Εκεί θα διεκδικήσει ως οικοδέσποινα απέναντι στην Δανία την πρώτη πρόκριση της ιστορίας της σε τελικό Euro.

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεβ, Ζαμπάρνι, Κριφτσόβ (36' Tσιγκάνκοβ), Ματβιένκο, Μικολένκο, Σίντορτσουκ (64' Μακαρένκο), Ζιντσένκο, Σαπαρένκο, Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο (65' Τρίπιερ), Ράις (57' Χέντερσον), Φίλιπς, Μάουντ, Σάντσο, Στέρλινγκ (65' Ράσφορντ), Κέιν

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.