Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Βραζιλία back-to-back «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο ποδόσφαιρο! (video)

Η Βραζιλία back-to-back «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο ποδόσφαιρο! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/8/2021 18:11
Η Βραζιλία νίκησε την Ισπανία με 2-1 στην παράταση (1-1 κ.δ.) και κέρδισε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο για δεύτερο διαδοχικό ολυμπιακό τουρνουά μετά το Ρίο το 2016. Κούνια (45+2’) και Μάλκομ (108’) τα γκολ για την «Σελεσάο», είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Οϊαρθάμπαλ (61’) για την «Ρόχα».

Χρυσή Ολυμπιονίκης στο ποδόσφαιρο είναι η ομάδα της Βραζιλίας. Η «Σελεσάο» επικράτησε με 2-1 της Ισπανίας στην παράταση (1-1 κ.δ.) και έγινε η 5η ομάδα μετά τις Μ. Βρετανία, Ουρουγουάη, Ουγγαρία και Αργεντινή που κερδίζουν δύο διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε ολυμπιακά τουρνουά ποδοσφαίρου. Παράλληλα η ομάδα της Βραζιλίας έφτασε τα 7 ολυμπιακά μετάλλια (ρεκόρ), έχοντας στην κατοχή της 2 χρυσά, 3 ασημένια και δύο χάλκινα.

Από την άλλη, η Ισπανία δεν κατάφερε να επαναλάβει το επίτευγμα του 1992 στους Αγώνες της Βαρκελώνης και μετράει πλέον δύο χαμένους τελικούς (2000, 2021). Το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο ποδόσφαιρο πήγε στην Αμερικανική Ήπειρο για 4η σερί διοργάνωση, ενώ από το 1992 έχουμε να δούμε Ευρωπαϊκή ομάδα να κερδίζει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

Η Βραζιλία ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, είχε χαμένο πέναλτι στο 38’ με τον Ριτσάρλισον αλλά πήρε το προβάδισμα στις καθυστερήσεις με τον Κούνια, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των Ισπανών και με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η «Σελεσάο» είχε χαμένο πέναλτι με τον Ριτσάρλισον αλλά στη συνέχεια οι Ισπανοί ανέβασαν την απόδοση τους και στο 61’ έφεραν το σκορ στα ίσα με ωραίο σουτ στην κίνηση από τον Οϊαρθάμπαλ έπειτα από σέντρα του Σολέρ. Λίγο πριν το φινάλε του 90λεπτου η «Ρόχα» «άγγιξε» την ανατροπή αλλά το σουτ του Χιλ στο 88’ σταμάτησε στο οριζόντιο.

Όλα κρίθηκαν στην παράταση, εκεί όπου τη λύση για την Βραζιλία έδωσε ο Μάλκομ. Στο 108’, ο επιθετικός της Ζενίτ πρόλαβε τον Βαγιέχο έπειτα από βαθιά μπαλιά του Άντονι, πάτησε στην περιοχή και με σουτ από πλάγια θέση, νίκησε τον Σιμόν κάνοντας το 2-1. Η Ισπανία δεν μπόρεσε να βρει απάντηση και η «Σελεσάο» ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για 2ο διαδοχικό ολυμπιακό τουρνουά.

Αξίζει να γίνει αναφορά στον Ντάνι Άλβες, ο οποίος έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια του τουρνουά χωρίς να χάσει λεπτό και πρόσθεσε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο πλούσιο παλμαρέ του, φτάνοντας πλέον τους 42 τίτλους (!) στην καριέρα του


Η Βραζιλία back-to-back «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο ποδόσφαιρο! (video)
Η Βραζιλία back-to-back «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο ποδόσφαιρο! (video)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.