Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γεωργία - Ελλάδα 0-2: Λύτρωση στο φινάλε και ζωντανή για πρόκριση η «γαλανόλευκη» (video)

Γεωργία - Ελλάδα 0-2: Λύτρωση στο φινάλε και ζωντανή για πρόκριση η «γαλανόλευκη» (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
9/10/2021 21:00
Η Εθνική Ελλάδας τα... χρειάστηκε στο Μπατούμι κόντρα στη Γεωργία, αλλά νίκησε (0-2) χάρη σε πέναλτι του Μπακασέτα στο 90' και γκολ του Πέλκα στο 95'.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ζορίστηκε πολύ από τους αντιπάλους του αλλά δεν τα παράτησε και λυτρώθηκε στο φινάλε. Με αυτό το «τρίποντο» πήγε στους 9 βαθμούς και κυνηγάει τη Σουηδία η οποία επικράτησε 3-0 στη Σόλνα απέναντι στο Κόσοβο κι ανέβηκε στους 12, έναν πίσω από την πρωτοπόρο Ισπανία.

Πλέον η Ελλάδα θα ταξιδέψει στη Σκανδιναβία για «τελικό» πρόκρισης την προσεχή Τρίτη (12/10, 21.45).

Ανώτερη αλλά με... περιπέτειες δεν σκόραρε η Εθνική

Η Εθνική μπήκε φουριόζα στο ξεκίνημα του αγώνα στο Μπατούμι και στο 12' άνοιξε το σκορ, με το τέρμα πάντως να ακυρώνεται μέσω VAR. Ο Μπουχαλάκης γύρισε ωραία για τον Μπακασέτα και ο τελευταίος σούταρε. Ο Λόρια δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και ο Ανδρούτσος γύρισε για τον Παυλίδη με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Όπως αποδείχθηκε όμως μετά από χρήση VAR η μπάλα είχε περάσει εκτός τελικής γραμμής πριν τη γυρίσει ο Ανδρούτσος στον Παυλίδη.

Στο 24' η Εθνική φάνηκε να σκοράρει, αλλά η λιθουανική διαιτητική τριάδα δεν το αντιλήφθηκε. Ο Μπουχαλάκης πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και ο Λόρια μπλόκαρε ενώ τόσο ο ίδιος όσο και η μπάλα βρίσκονταν εντός εστίας. Κανείς όμως δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη και το VAR δεν μπορούσε να επέμβει, καθώς δεν προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, έστω κι αν δεν υπάρχει Goal Line Technology στα προκριματικά του Μουντιάλ.Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια με τους Γεωργιανούς να ξεθαρρεύουν και να γίνονται πιο απειλητικοί σε δύο περιπτώσεις, χωρίς να χάσουν πάντως κάποια ευκαιρία. Ούτε η «γαλανόλευκη» όμως έφτιαξε κάποια σημαντική φάση και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Λύτρωση με Μπακασέτα, VAR και Πέλκας

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Εθνική αλλαγμένη στην κορυφή της επίθεσης, με τον Τζον Φαν'τ Σιπ να προχωράει σε μία απρόβλεπτη κίνηση και να αντικαθιστά τον Βαγγέλη Παυλίδη με τον Δημήτρη Πέλκα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πίεζε αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικές φάσεις.

Στο 67' ο Λιθουανός διαιτητής Ντονάτας Ρούμσας και το VAR έκλεισαν τα μάτια σε πεντακάθαρη κόκκινη κάρτα στον Κανκάβα για μαρκάρισμα και με τα δύο πόδια στον Μπακασέτα.

Οι Γεωργιανοί είχαν πάει εκεί που ήθελαν το ματς καταστρέφοντας όλες τις ελληνικές επιθέσεις και παράλληλα αναζητώντας κάποια αξιόλογη αντεπίθεση.

Ο χρόνος κυλούσε και η Εθνική δεν έπαιζε καθόλου καλά. Στο 84' ο Οκριασβίλι δοκίμασε από πλάγια θέση να νικήσει το Βλαχοδήμο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Έλληνας πορτιέρο απέκρουσε εντυπωσιακά.

Κι εκεί που όλα έδειχναν να χάνονται για την Ελλάδα που αδυνατούσε να φτιάξει ευκαιρίες, με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών οι Ολλανδοί που ήταν στο VAR έστειλαν τον Λιθουανό να δει μία φάση στην οποία ο Μαυροπάνος προσπάθησε να πάρει κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Γκιορμπελίτζε σταμάτησε την μπάλα με το χέρι.

Ο ρέφερι δεν θα μπορούσε να μην καταλογίσει την παράβαση και στο 90' ο Μπακασέτας νίκησε το Λόρια για το 0-1. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πέλκας έκλεψε την μπάλα και με μπόλικη δόση τύχης διαμόρφωσε το τελικό 0-2 και «σφραγίζοντας» το υπερπολύτιμο «τρίποντο».

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Λόρια, Κακαμπάτζε, Χοτσολάβα, Ντβάλι, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρζάνια (92' Νταβιτασβίλι), Λομπιανίτζε (92' Κβιλιτάλια), Τσακβεντάτζε (60' Γκβίλια), Κβαρατσκέλια, Μικαουτάντζε (60' Οκριασβίλι)

Ελλάδα: (Τζον Φαν'τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Σιώπης (85' Μάνταλος), Μπακασέτας, Μασούρας (77' Τζόλης), Παυλίδης (46' Πέλκας)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.