Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Ο Ζορζίνιο δεν έστειλε την Ιταλία στο Κατάρ, καταιγιστική Αγγλία, στα πλέι οφ η Σκωτία (videos)

Προκριματικά Μουντιάλ: Ο Ζορζίνιο δεν έστειλε την Ιταλία στο Κατάρ, καταιγιστική Αγγλία, στα πλέι οφ η Σκωτία (videos)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
13/11/2021 00:23
Μεγάλα παιχνίδια διεξήχθησαν την Παρασκευή (13/11) για την προκριματική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης που οδηγεί στα γήπεδα του Κατάρ για το Μουντιάλ που θα διεξαχθεί σε περίπου ένα χρόνο.

Στο σπουδαιότερο ματς της βραδιάς η Ιταλία και η Ελβετία έμειναν στο 1-1 και τα πάντα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική. Επίσης για τον τρίτο όμιλο η Βόρεια Ιρλανδία νίκησε 1-0 τη Λιθουανία.

Η Αγγλία ήταν ασταμάτητη για ένα ημίχρονο απέναντι στην Αλβανία και τη νίκησε 5-0 για το ένατο γκρουπ. Εύκολα η Πολωνία εκτός έδρας (1-4) την Ανδόρα, «περίπατος» (4-0) και για την Ουγγαρία κόντρα στο Σαν Μαρίνο.

Για τον έκτο όμιλο η Δανία νίκησε 3-1 τα Νησιά Φαρόε, η Σκωτία (0-2) τη Μολδαβία στο Κισινάου και η Αυστρία 4-2 το Ισραήλ σε θεαματικό ματς.

Δείτε τι συνέβη στους αγώνες των προκριματικών του Μουντιάλ την Πέμπτη (11/11).

Δείτε τη βαθμολογία όλων των γκρουπ.3ος όμιλος: Μοιραίος ο Ζορζίνιο, νίκη γοήτρου για τη Βόρεια Ιρλανδία

Μεγάλο παιχνίδι έλαβε χώρα στο «Ολίμπικο» της Ρώμης με την Ιταλία να θέλει τη νίκη κόντρα στην Ελβετία για να «αγκαλιάσει» την πρόκριση στο Μουντιάλ. Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε από γκολ του Βίντμερ στο 11' και ισοφάριση του Ντι Λορέντσο στο 36'. Στο 90' ο Ζορζίνιο αστόχησε σε -αυστηρό- πέναλτι στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.



Στο άλλο ματς του γκρουπ η Βόρεια Ιρλανδία νίκησε 1-0 τη Λιθουανία χάρη σε αυτογκόλ του Σάτκους.

Στη βαθμολογία οι πρωταθλητές Ευρώπης και οι «ροσοκροκιάτι» συγκατοικούν στην κορυφή με 15 βαθμούς. Οι «Ατζούρι» υπερτερούν στη διαφορά τερμάτων με 13-2 έναντι 11-2. Στην τελευταία «στροφή» η Ελβετία παίζει εντός έδρας με τη Βουλγαρία και η Ιταλία εκτός με τη Βόρεια Ιρλανδία. Η τελευταία ανέβηκε στην 3η θέση και προσπέρασε στην ισοβαθμία τους Βούλγαρους, με τη Λιθουανία να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στην τελευταία θέση.

6ος όμιλος: Οριστικά στα πλέι οφ η Σκωτία, ακάθεκτη η Δανία

Η Δανία όπως αναμενόταν νίκησε τα Νησιά Φαρόε (3-1), όμως η είδηση ήταν ότι δέχτηκε το πρώτο της γκολ σε αυτήν την προκριματική φάση. Όλσεν, Λάρσεν και Μέλε τα γκολ των παικτών του Κάσπερ Χιούλμαντ, μείωσαν προσωρινά με τον Κλάεμιντ Όλσεν οι φιλοξενούμενοι.



Στο Κισινάου η Σκωτία με πρωταγωνιστή το νεαρό Νέιθαν Πάτερσον νίκησε 2-0 τη Μολδαβία κι εξασφάλισε τη δεύτερη θέση. Στο 38' ο 20χρονος άσος της Ρέιντζερς ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ και στο 65' έδωσε την ασίστ στον Τσε Άνταμς ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.



Σκορ και θέαμα πρόσφεραν στο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι η Αυστρία και το Ισραήλ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές με γκολ των Μπίτον και Πέρετζ αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί κι επικράτησαν 4-2 με πρωταγωνιστή τον Σάουμπ ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα έχοντας περάσει ως αλλαγή στο γήπεδο.



Η Δανία με 27 βαθμούς φιγουράρει στην κορυφή κι έχει εξασφαλίσει εδώ και καιρό την πρόκριση. «Σφράγισε» τα πλέι οφ η Σκωτία που είναι δεύτερη με 20 βαθμούς. Ακολουθεί το Ισραήλ στην τρίτη θέση, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Αυστρία. Τέταρτα είναι τα Νησιά Φαρόε και ουραγός η απογοητευτική Μολδαβία.

9ος όμιλος: Αγγλική «καταιγίδα» διέλυσε την Αλβανία, εύκολα Πολωνία και Ουγγαρία

Στο «Γουέμπλεϊ» οι Άγγλοι είχαν διάθεση για σόου απέναντι στην Αλβανία. Σκόραραν πέντε φορές στο πρώτο μέρος για το τελικό 5-0, καθώς χαλάρωσαν στην επανάληψη. Πρωταγωνιστής ο Χάρι Κεν ο οποίος έκανε χατ-τρικ, ενώ από ένα τέρμα σημείωσαν οι Χέντερσον και Μαγκουάιρ.



Εύκολο έργο είχε και η Πολωνία εκτός έδρας με την Ανδόρα. Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές στο 20ο δευτερόλεπτο και τα πάντα τελείωσαν πολύ νωρίς με το 1-4 να είναι κολακευτικό. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκόραρε δύο φορές και ήταν ξανά ο πρωταγωνιστής.



Σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, η Ουγγαρία δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία όπως αναμενόταν κι έκαμψε «σβηστά» την αντίσταση του Σαν Μαρίνο με 4-0.



Τα «τρία λιοντάρια» με 23 πόντους έχουν «αγκαλιάσει» την πρόκριση και θέλουν ένα βαθμό στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στο Σαν Μαρίνο για να τσεκάρουν και τυπικά το εισιτήριο για το Κατάρ. Η Πολωνία θα είναι σίγουρα δεύτερη ακολουθώντας με 20 βαθμούς, ενώ η Αλβανία έμεινε στην τρίτη θέση με 15 βαθμούς και δεν ελπίζει πια σε πρόκριση. Ακολουθεί στην τέταρτη θέση η Ουγγαρία με 14 βαθμούς, ενώ πέμπτη είναι η Ανδόρα με 6 πόντους και ουραγός το Σαν Μαρίνο χωρίς βαθμό.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.