Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Λιμπερταδόρες: Back-to-back κατακτήσεις για την Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα! (video)

Κόπα Λιμπερταδόρες: Back-to-back κατακτήσεις για την Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/11/2021 00:42
Η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα κέρδισε με 2-1 την Φλαμένγκο στην παράταση (1-1 κ.δ.) και κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες για δεύτερη σερί χρονιά, με τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ να γράφει ιστορία!

Ιστορία έγραψε η Παλμέιρας, η οποία επικράτησε της Φλαμένγκο με 2-1 (1-1 κ.δ.) στον βραζιλιάνικο εμφύλιο του Κόπα Λιμπερταδόρες και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά και τρίτη συνολικά στην ιστορία της. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα ταξίδεψε ως αουτσάιντερ στο Μοντεβιδέο και η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν καλύτερη της Φλαμένγκο, όμως εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ν. Αμερικής για δεύτερη σερί σεζόν.

Η Παλμέιρας ευτύχισε να προηγηθεί μόλις στο 5ο λεπτό με σουτ του Βέιγκα εντός περιοχής και στη συνέχεια θωράκισε τα μετόπισθεν, υποχρεώνοντας την Φλαμένγκο σε φλύαρη κατοχή σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Φερέιρα είχε μια σημαντική στιγμή με μακρινό σουτ στο ξεκίνημα της επανάληψης, στη συνέχεια η Φλαμένγκο δημιούργησε ευκαιρίες και τελικά βρήκε το γκολ στο 72’ με τον Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1.

Ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου ο Ντέιβερσον εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Περέιρα και με ψύχραιμο πλασέ απέναντι από τον Ντιέγο Άλβες έκανε το 2-1, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Φερέιρα. Η Φλαμένγκο δεν μπόρεσε να βρει αντίδραση στα εναπομείναντα λεπτά και η Παλμέιρας σήκωσε το 3ο Λιμπερταδόρες της ιστορίας της, μπαίνοντας στο κλαμπ των ομάδων της Βραζιλίας με τις περισσότερες κατακτήσεις (μαζί με Σάντος, Γκρέμιο και Σάο Πάουλο). Έγινε παράλληλα η πρώτη ομάδα που κάνει το back-to-back στη διοργάνωση μετά την Μπόκα Τζούνιορς του Κάρλος Μπιάνκι το 2000 και το 2001.

Παλμέιρας (Αμπέλ Φερέιρα): Γουέβερτον, Μάικε (108’ Μενίνο), Γκόμες, Λουάν, Πικέρες (113’ Μέλο), Ντανίλο (70’ Καρέιρο), Ζε Ραφαέλ (82’ Ντανίλο), Ντουντού, Βέιγκα (91’ Ντέιβερσον), Σκάρπα, Ρόνι

Φλαμένγκο (Ρενάτο Πορταλούπι): Άλβες, Ίσλα (79’ Ματεουζίνιο), Κάιο, Νταβίντ Λουίζ, Φιλίπε Λουίς (32’ Ρενέ), Αράο, Περέιρα (111’ Πέντρο), Ριμπέιρο (63’ Μίκαελ), Ντε Αρασκαέτα (111’ Βιτίνιο), Ενρίκε (91’ Κένεντι), Μπαρμπόσα

Τα στιγμιότυπα:




Η απονομή:




Τα γκολ:








Απίστευτο: Ο Ντέιβερσον έκανε θέατρο μετά από σπρώξιμο του διαιτητή για να ξεγελάσει τον... διαιτητή:




Οι πανηγυρισμοί με τη λήξη:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.